Meedoen aan een KAL en CAL als test voor de Mystery Blanket
Meedoen aan een KAL/CAL als test voor de Mystery Blanket 2016

Meedoen aan een KAL/CAL als test voor de Mystery Blanket 2016

Ik had nog nooit meegedaan aan een KAL/CAL. Omdat de Mystery Blanket 2016 mij toch wel heel erg aantrekt wilde ik eerst eens een KAL en een CAL doen omdat dergelijke grote projecten bij mij meestal niet af komen.

Ik ben daarom als lid van Breiclub gedoken in de exclusieve ledenCAL’s en KAL’s en heb een prachtig project gevonden!

KAL “dames tuniek” – een aanrader !

De KAL waarbij je een prachtige tuniek breit vond ik erg mooi en ik besloot daarmee te beginnen.

LET OP: Je moet eerst lid worden van Breiclub wil je toegang krijgen tot deze patronen. Je kunt hier lid worden.

ik heb eerst de juiste wol gekocht bij de webshop Chefwol en de patronen uitgeprint. En eerlijk gezegd kon ik niet stoppen met breien en dat kwam ook door de verschillende patronen en kleuren.

Ik heb wel alles afgestreept op het patroon om de weg niet kwijt te raken en een toerenteller gebruikt. Toen ik alle panden af had heb ik de lappen geperst en toen begon eigenlijk het meest vervelende werkje het instoppen van alle eindjes en geloof me dat waren er heel veel.

Ik heb de trui gewoon met mijn naaimachine in elkaar gestikt en hierbij het resultaat:

KAL/CAL

Ik ben heel blij met het eindresultaat en heb al ontzettend veel leuke reacties gehad. Dit patroon is een echte aanrader.

Mysterblanket_640x150_2016

Op naar project 2: de Scheepjes CAL

Vervolgens ben ik begonnen met een groter project: de CAL van Scheepjes. Dit is een ode aan Marinke en heeft al heel veel publiciteit gekregen. Ik heb mijn eigen kleuren en wol gekozen.

Wat ik erg prettig vind is dat er elke week 4 vierkantjes gehaakt moeten worden zodat ik ook nog tijd over heb voor andere projecten. Het vierkantje voor de eerste week was wel een uitdaging en ik moet eerlijk zeggen dat ik er met het patroon er niet uitkwam.

Maar niet getreurd elke week is er een filmpje gemaakt wat je toer voor toer door het patroon leidt. Het filmpje is echt superduidelijk en zelfs voor een beginnende haakster is het op deze manier wel heel goed te doen.

KAL/CAL

Week 2 is een sterrenpatroon en ook hier vond ik het patroon erg moeilijk te lezen en bood het filmpje uitkomst. Het was wel een uitdaging om de vierkantjes even groot te krijgen als de vierkantjes voor week 1 en om niet stiekem een extra ster te maken.

KAL/CAL

Week 3 is een patroon met bobbels en reliefstokjes. Ook hier weer het filmpje gebruikt. Als ik op Facebook kijk merk ik wel in de reacties dat voor de meeste mensen dit vierkantje de grootste uitdaging was en er zijn dan ook nogal wat mensen die een ander patroon gemaakt hebben.

KAL/CAL

Week 4 is een golfpatroon

Ook met het filmpje weer goed te doen

KAL/CAL

Week 5 is zojuist verschenen. Het is een zeemeeuwpatroon.

Ook hier weer het filmpje moeten gebruiken maar vierkantje 1 is af.

KAL/CAL

Mijn ervaringen tot nu toe

Hoewel ik een ervaren haakster ben vind ik de patronen erg moeilijk te lezenDe filmpjes zijn geweldig. Het nadeel daarvan is wel dat je het filmpje iedere keer weer moet kijken. Wat ik ook een groot nadeel vind is dat je telkens een andere maat haaknaald moet gebruiken en om die juiste maat te vinden moet je eerst een aantal toeren haken.

Zoals bij vierkantje 5 ben ik drie ik opnieuw begonnen. Eerst met de standaard maat naald 4,5, daarna 4 en daarna 3,5 dat is de juiste maat. Al met al heb ik nu al 4 verschillende maten haaknaalden gebruikt. Van 3,5 tot 5.

Nog een onprettige ervaring zijn alle negatieve reacties op de Facebookpagina van de CAL. Het enige wat is daar tegenkom  is gemopper en zo nu en dan een positieve reactie.

“Ik moet zeggen dat ik onze Breiclub community dan heel prettig vind.”

Ik heb altijd geleerd dat je ook op een positieve manier feedback  en tips kunt geven.Of ik de CAL af ga maken weet ik nog niet maar ik hou er in ieder geval een aantal leuke kussens aan over en ik moet wel zeggen dat de MB 2016 steeds aantrekkelijker wordt dus ik ga meedoen!  Nu alleen nog de beslissing welke kleur gaat het worden…

Ook meedoen aan de Mystery Blanket 2016?

Meld je dan snel aan via www.mysteryblanket.nl en dan gaan we samen het avontuur aan. Wees er wel snel bij want VOL = VOL!

Hoe is het met de CAL/KAL die jullie aan het volgen zijn en hoe is het met het afmaken van de projecten?

Ria Hoenderop
Door

Ria Hoenderop

op 05 Jun 2016

Rufi, ik heb de tuniek ook gemaakt. Super leuk om te doen. Van de wol die ik hiervan over heb, ben ik nu de mochila bag, die in twee delen in de breiclub staat beschreven, aan het maken. Leuk voor bij de tuniek.

Rufi bruinsma
Door

Rufi bruinsma

op 05 Jun 2016

Heel leuk idee zou het zomaar van je kunnen pikken

Martine
Door

Martine

op 05 Jun 2016

Ook ik doe mee aan deze Kal/Cal en imo al zijn de patronen moeilijk te lezen ( voor mij als beginnende haakster ) de video voor 1 vierkantje volgen en de andere drie zijn dan piece of cake. Wat de negatieve commentaren betreft, die heb je in iedere Kal/Cal heb ik al ondervonden dus lekker niks van aantrekken. Ik zie uit naar hoe het zal gaan met de MB 2016!Martine

Reactie plaatsen