Samen haken we de wereld een beetje mooier. !!Win actie!!
Samen haken we de wereld een beetje mooier. !!Win actie!!
Alles over haken
Babette Nijhof
Alles over haken
5 min
52

Samen haken we de wereld een beetje mooier. !!Win actie!!

5 min
52

Samen haken we de wereld een beetje mooier

Deze week geen patroon maar schrijf ik over iemand die ik erg bewonder in de wereld van haken; Adinda Zoutman. Je kunt haar kennen van o.a. de prachtige stola’s die ze maakt. Om jullie ook  kennis te laten maken met haar heb ik via de mail een kort interview gedaan , wat je hieronder kunt lezen.

Maar eerst wie is Adinda :

Adinda Zoutman, moeder van 2 kinderen woont met haar Italiaanse man in Friesland. Ze toont aan iedereen die het maar wil, haar creativiteit met haar haakcreaties. Haar liefde voor de natuur, de tijd die ze in Italië woonde en de verbintenis met andere mensen spelen allemaal een rol in haar werken. Haar talent bleef niet onopgemerkt; haar creaties verschenen in diverse tijdschriften en via social media heeft ze tienduizenden volgers over de hele wereld en zijn haar patronen ongekend populair.

Mijn kennismaking met Adinda

Je hebt ze ook vast wel eens voorbij zien komen ; de prachtige kunstwerken van Adinda, zo zag ik het op Facebook (adinda’s world). Op slag verliefd was ik op de prachtige kleuren en bloemen en kon niet anders dan bewondering hebben voor iemand die dit kon maken met een paar bollen wol en een haaknaald. Het boek Adinda’s world werd dan ook meteen besteld.

Mijn geluk kon niet meer op toen er een aankondiging kwam bij mijn favoriete wolwinkel  (Studio Sier in Dinxperlo) van een workshop gegeven door Adinda om een prachtige stola of tas te maken. September vorig jaar was het dan zover, toen ik binnenkwam stonden alle prachtige haaksels al uitgestald in de winkel. Ik keek mijn ogen uit want de creativiteit en liefde voor haken spatte er van af.

De workshop was erg leuk en gezellig en ik zag die dag ook wat een prachtig mens achter al dit moois zat. Haar kijk op het leven maar ook op het haken is me erg bij gebleven niet voor niets signeerde ze mijn boek met de woorden “samen haken we de wereld een beetje mooier”.

Nu ik met mijn blog zoveel mensen kan bereiken dacht ik er dan ook meteen aan om jullie ook kennis te laten maken met deze inspirerende vrouw. Ik mailde haar en ze wilde graag hieraan meewerken, want zoals ze zelf zegt vind ze het leuk om mensen enthousiast te krijgen voor het ‘creatieve’ haken d.w.z. dat je naast het volgen van een patroon ook je eigen ideeën en creativiteit gebruikt , wat in deze digitale tijd een beetje ondergewaardeerd wordt terwijl het zo verrijkend kan zijn.

 

Het interview

Je bent bekend van je kleurrijke haaksels en met name je stola’s hoe zijn deze ooit ontstaan en wat is je eigen favoriet?

Al vanaf mijn 6de jaar haak ik en omdat ik dat ben blijven doen, zonder gebruik van patronen of haakboeken heb ik automatisch mijn eigen stijl en manier van haken ontwikkeld.

De stola is ontstaan toen ik eerst bloemrijke rechte shawls begon te haken maar deze me zo leuk leken in een rondere vorm. Ik heb toen een maanvormig ‘hart’ van de stola bedacht waar ik randen omheen ging haken. Mijn allereerste stola heb ik nog, maar dat is zeker niet mijn favoriet. Eigenlijk is hij helemaal niet zo mooi , maar het was het begin van de latere stola’s daarom zal ik hem altijd bewaren. Aan de hand van deze eerste stola heb ik hem langzamerhand door de jaren heen verder uitgewerkt. Mijn favoriete stola is nog steeds een rood met witte stippen stola van alweer jaren geleden, hij brengt me in Spaanse sferen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor al deze prachtige kunstwerken?

Inspiratie haal ik uit van alles , uit muziek, mensen , jurken , kunst maar vooral uit de natuur

Had je ooit verwacht dat je toch een soort van icoon in de haakwereld zou worden?

Ik had nooit verwacht dat haken mijn werk zou worden, ik heb het namelijk altijd naast mijn gewone werk en gezin gedaan. Ik ben elke dag weer dankbaar dat ik zulk leuk werk heb. En als ik dan hoor dat mensen blij worden van mijn patronen of workshops dan kan ik echt mijn geluk niet op.

Hoe vindt je het om workshops te geven?

Een leuk onderdeel van mijn werk is het geven van workshops, hierdoor kom ik op verschillende plaatsen en ontmoet ik veel mensen met dezelfde passie voor haken. Dat verbindt!!

Vooral de groepsreizen naar 123 Ole in Spanje ( B & B in Spanje van Debbie de Jong en Alfred van den Heuvel ) zijn inmiddels ook heel internationaal. Hier ontstaan vriendschappen voor het leven, dat is zo leuk om te zien.

In mijn workshops stimuleer ik het gebruik van eigen creativiteit, die we tenslotte allemaal hebben. Zo maakt iedereen iets persoonlijks en unieks.

Heb je zelf nog wel tijd om te haken en nieuwe dingen te creëren?

Gelukkig wel, maar ik haak altijd vanuit rust. Ik doe nooit iets met haast, haken is om te ontspannen en mooie dingen ontstaan vanuit rust!

Waar ben je nu het meest trots op?

Het meest trots ben ik op de samenwerking met Laura van ‘Basic Lodge’. Ik ontmoette haar op mijn allereerste workshop in Spanje in 2015. Het klikte meteen en toen ik mijn webshop ben gestart, heb ik dat samen met haar gedaan. We hadden hier beiden geen ervaring mee en dat was best spannend. Maar het bleek een succesformule, we vullen elkaar heel goed aan, inspireren elkaar en hebben er al vooral veel plezier in.

Welke doelen / dromen heb je nog en wil je graag laten uitkomen?

Dromen heb ik nog genoeg want ik ben een dromerig type…,nieuwe ideeën uiteraard ook. Maar het leukste vind ik het toch als dingen gaan zoals ze gaan. Als je er open voor staat komen er altijd weer leuke, nieuwe of bijzondere dingen op je pad. Ik laat me graag verrassen!

Heb je tot slot nog tips voor alle haaksters hier?

Een tip voor andere haaksters zou kunnen zijn (voor zover je dat al niet doet) gebruik je eigen fantasie en probeer eens nieuwe dingen uit. Zelfs al gebruik je een bestaand patroon dan kun je er nog je eigen persoonlijke draai aan geven, je zult jezelf verbazen!!

 

Wil je nu meer weten over Adinda , haar boek of ook zo’n creatieve workshop willen bijwonen kijk dan op de Facebookpagina van Adinda’s World of Basic Lodge- workshops& meer.

 Like en winactie

Hoe leuk is het dat ik 1 boek compleet met paper goodies mag weggeven?

Wat moet je doen om kans te maken op deze leuke give away? :

Ben jij of ken jij iemand die wel wat kleur kan gebruiken laat dan een reactie achter op dit blog, delen is lief.

Extra kans maken?

Like dan ook de Facebook pagina van RC. Style. doetinchem en de facebook pagina van Breiclub

Win dit prachtige boek, en ontdek dat het uiteindelijk niet uitmaakt op welke manier je je creativiteit gebruikt, als je hem maar gebruikt!

Adinda bedankt voor het interview , voor je boek maar ook jou kijk op het leven en de haakwereld. Je bent een mooi mens.

Groetjes Roelke

RC.style.doetinchem

 

 

 

 

 

 

Reacties
Categorieën