Samen haken we de wereld een beetje mooier. !!Win actie!!
Samen haken we de wereld een beetje mooier. !!Win actie!!

Samen haken we de wereld een beetje mooier. !!Win actie!!

Samen haken we de wereld een beetje mooier

Deze week geen patroon maar schrijf ik over iemand die ik erg bewonder in de wereld van haken; Adinda Zoutman. Je kunt haar kennen van o.a. de prachtige stola’s die ze maakt. Om jullie ook  kennis te laten maken met haar heb ik via de mail een kort interview gedaan , wat je hieronder kunt lezen.

Maar eerst wie is Adinda :

Adinda Zoutman, moeder van 2 kinderen woont met haar Italiaanse man in Friesland. Ze toont aan iedereen die het maar wil, haar creativiteit met haar haakcreaties. Haar liefde voor de natuur, de tijd die ze in Italië woonde en de verbintenis met andere mensen spelen allemaal een rol in haar werken. Haar talent bleef niet onopgemerkt; haar creaties verschenen in diverse tijdschriften en via social media heeft ze tienduizenden volgers over de hele wereld en zijn haar patronen ongekend populair.

Mijn kennismaking met Adinda

Je hebt ze ook vast wel eens voorbij zien komen ; de prachtige kunstwerken van Adinda, zo zag ik het op Facebook (adinda’s world). Op slag verliefd was ik op de prachtige kleuren en bloemen en kon niet anders dan bewondering hebben voor iemand die dit kon maken met een paar bollen wol en een haaknaald. Het boek Adinda’s world werd dan ook meteen besteld.

Mijn geluk kon niet meer op toen er een aankondiging kwam bij mijn favoriete wolwinkel  (Studio Sier in Dinxperlo) van een workshop gegeven door Adinda om een prachtige stola of tas te maken. September vorig jaar was het dan zover, toen ik binnenkwam stonden alle prachtige haaksels al uitgestald in de winkel. Ik keek mijn ogen uit want de creativiteit en liefde voor haken spatte er van af.

De workshop was erg leuk en gezellig en ik zag die dag ook wat een prachtig mens achter al dit moois zat. Haar kijk op het leven maar ook op het haken is me erg bij gebleven niet voor niets signeerde ze mijn boek met de woorden “samen haken we de wereld een beetje mooier”.

Nu ik met mijn blog zoveel mensen kan bereiken dacht ik er dan ook meteen aan om jullie ook kennis te laten maken met deze inspirerende vrouw. Ik mailde haar en ze wilde graag hieraan meewerken, want zoals ze zelf zegt vind ze het leuk om mensen enthousiast te krijgen voor het ‘creatieve’ haken d.w.z. dat je naast het volgen van een patroon ook je eigen ideeën en creativiteit gebruikt , wat in deze digitale tijd een beetje ondergewaardeerd wordt terwijl het zo verrijkend kan zijn.

Het interview

Je bent bekend van je kleurrijke haaksels en met name je stola’s hoe zijn deze ooit ontstaan en wat is je eigen favoriet?

Al vanaf mijn 6de jaar haak ik en omdat ik dat ben blijven doen, zonder gebruik van patronen of haakboeken heb ik automatisch mijn eigen stijl en manier van haken ontwikkeld.

De stola is ontstaan toen ik eerst bloemrijke rechte shawls begon te haken maar deze me zo leuk leken in een rondere vorm. Ik heb toen een maanvormig ‘hart’ van de stola bedacht waar ik randen omheen ging haken. Mijn allereerste stola heb ik nog, maar dat is zeker niet mijn favoriet. Eigenlijk is hij helemaal niet zo mooi , maar het was het begin van de latere stola’s daarom zal ik hem altijd bewaren. Aan de hand van deze eerste stola heb ik hem langzamerhand door de jaren heen verder uitgewerkt. Mijn favoriete stola is nog steeds een rood met witte stippen stola van alweer jaren geleden, hij brengt me in Spaanse sferen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor al deze prachtige kunstwerken?

Inspiratie haal ik uit van alles , uit muziek, mensen , jurken , kunst maar vooral uit de natuur

Had je ooit verwacht dat je toch een soort van icoon in de haakwereld zou worden?

Ik had nooit verwacht dat haken mijn werk zou worden, ik heb het namelijk altijd naast mijn gewone werk en gezin gedaan. Ik ben elke dag weer dankbaar dat ik zulk leuk werk heb. En als ik dan hoor dat mensen blij worden van mijn patronen of workshops dan kan ik echt mijn geluk niet op.

Hoe vindt je het om workshops te geven?

Een leuk onderdeel van mijn werk is het geven van workshops, hierdoor kom ik op verschillende plaatsen en ontmoet ik veel mensen met dezelfde passie voor haken. Dat verbindt!!

Vooral de groepsreizen naar 123 Ole in Spanje ( B & B in Spanje van Debbie de Jong en Alfred van den Heuvel ) zijn inmiddels ook heel internationaal. Hier ontstaan vriendschappen voor het leven, dat is zo leuk om te zien.

In mijn workshops stimuleer ik het gebruik van eigen creativiteit, die we tenslotte allemaal hebben. Zo maakt iedereen iets persoonlijks en unieks.

Heb je zelf nog wel tijd om te haken en nieuwe dingen te creëren?

Gelukkig wel, maar ik haak altijd vanuit rust. Ik doe nooit iets met haast, haken is om te ontspannen en mooie dingen ontstaan vanuit rust!

Waar ben je nu het meest trots op?

Het meest trots ben ik op de samenwerking met Laura van ‘Basic Lodge’. Ik ontmoette haar op mijn allereerste workshop in Spanje in 2015. Het klikte meteen en toen ik mijn webshop ben gestart, heb ik dat samen met haar gedaan. We hadden hier beiden geen ervaring mee en dat was best spannend. Maar het bleek een succesformule, we vullen elkaar heel goed aan, inspireren elkaar en hebben er al vooral veel plezier in.

Welke doelen / dromen heb je nog en wil je graag laten uitkomen?

Dromen heb ik nog genoeg want ik ben een dromerig type…,nieuwe ideeën uiteraard ook. Maar het leukste vind ik het toch als dingen gaan zoals ze gaan. Als je er open voor staat komen er altijd weer leuke, nieuwe of bijzondere dingen op je pad. Ik laat me graag verrassen!

Heb je tot slot nog tips voor alle haaksters hier?

Een tip voor andere haaksters zou kunnen zijn (voor zover je dat al niet doet) gebruik je eigen fantasie en probeer eens nieuwe dingen uit. Zelfs al gebruik je een bestaand patroon dan kun je er nog je eigen persoonlijke draai aan geven, je zult jezelf verbazen!!

 

Wil je nu meer weten over Adinda , haar boek of ook zo’n creatieve workshop willen bijwonen kijk dan op de Facebookpagina van Adinda’s World of Basic Lodge- workshops& meer.

 Like en winactie

Hoe leuk is het dat ik 1 boek compleet met paper goodies mag weggeven?

Wat moet je doen om kans te maken op deze leuke give away? :

Ben jij of ken jij iemand die wel wat kleur kan gebruiken laat dan een reactie achter op dit blog, delen is lief.

Extra kans maken?

Like dan ook de Facebook pagina van RC. Style. doetinchem en de facebook pagina van Breiclub

Win dit prachtige boek, en ontdek dat het uiteindelijk niet uitmaakt op welke manier je je creativiteit gebruikt, als je hem maar gebruikt!

Adinda bedankt voor het interview , voor je boek maar ook jou kijk op het leven en de haakwereld. Je bent een mooi mens.

Groetjes Roelke

RC.style.doetinchem

 

 

 

Marion
Door

Marion

op 28 May 2019

Lijkt me erg gaaf om dit boek voor mij zelf te winnen. Ik vind in haken mijn ontspanning, omdat ik elke dag met fibromyalgie moet leven.

Diewerke
Door

Diewerke

op 28 May 2019

Dit boek zou een mega inspiratiebron zijn voor een hele lieve vriendin van mij! Ik heb haar vorig jaar haken geleerd en inmiddels haakt ze op haar eigen manier, maar ook met van die vrolijke kleurtjes! Ondanks haar ziekte blijft ze een vrolijk optimistisch mens. Helaas is er in NL geen behandeling voor haar mogelijk, daarom is ze nu voor een behandeling naar het buitenland. Wat zou het een leuke verrassing zijn als bij thuiskomst (van deze intensieve periode) dit boek in de bus ligt, zodat ze lekker kan bijkomen en ontspannen.

Geeske
Door

Geeske

op 28 May 2019

Ja ik hou van die geweldige stola's! Dus dit boek zou ik graag willen winnen!

Jet
Door

Jet

op 28 May 2019

Prachtig! Mooie kleuren, helemaal top!

Miriam
Door

Miriam

op 28 May 2019

Lijkt me echt super om zo'n mooie stola te kunnen haken . Al die prachtige kleuren daar hou ik zo van. Vooral op zo'n regenachtige dag als vandaag kan je wel een gezellig en kleurrijk haakboek gebruiken om iets moois te maken

Sandra Stam
Door

Sandra Stam

op 28 May 2019

Hallo luitjes. Ik heb een leuke workshop gevolgd bij basic lodge. Adinda en Laura doen het ontzettend leuk. Mochten jullie het boek niet winnen is dit echt een aanrader. Haak groetjes van Sandra.

Marlène van Buuren
Door

Marlène van Buuren

op 28 May 2019

mooi interview! Leuk om de vrouw achter het boek te 'ontmoeten'.

Elles
Door

Elles

op 28 May 2019

Jaaa, ik wil super graag mee doen!!! Verliefd op die mooie kleurtjes!

Chloe van der Zouwen
Door

Chloe van der Zouwen

op 28 May 2019

Woehoe, hoe leuk is dat om te winnen, en wat een leuk interview!

Ilja
Door

Ilja

op 28 May 2019

Ook ik maak graag kans!

Loes
Door

Loes

op 28 May 2019

Ja die wil ik heel graag winnen!

Akkelien
Door

Akkelien

op 28 May 2019

Wat een leuk interview! En ik weet ook wel iemand die ik blij kan maken met dit boek :-)

Bianca
Door

Bianca

op 28 May 2019

Wat heerlijk om te lezen, Adinda heeft een hele relaxte vizie op haken en hqqr levensstijl.. heel knap en inspirerend als je dat kan! En net als jij maakt ze prachtige creaties waar ik alleen van dromen kan.. ik maak heel graag kans op het boek. Dank je wel voor deze mooie blog

Heleen
Door

Heleen

op 28 May 2019

Adinda's creaties vind ik echt prachtig! Zelf heb ik het nog niet aangedurfd een van haar patronen te proberen, maar dat staat nog wel op mijn wensenlijstje.

Gea
Door

Gea

op 28 May 2019

Zou het boek graag willen winnen ,ik kan na mijn gbp wel wat kleur gebruiken.

Tonnie Swartjes
Door

Tonnie Swartjes

op 28 May 2019

Ben al jarenlang fan en ben verzot op de kleuren die ze gebruikt. Zou het boek dolgraag willen hebben om mijn creativiteit te stimuleren.

Bianca
Door

Bianca

op 28 May 2019

Ik loot graag mee. Ben eigenlijk meer een breister, maar wil door een blessure het haken wat meer op gaan pakken.

Joyce piePierik rik
Door

Joyce piePierik rik

op 28 May 2019

Ik gun Joke Jansen het boek. Zij haakt van alles voor een ander en ze is gek op de ontwerpen van Adinda! Maar ze koopt het boek niet, omdat ze anders niet voir anderen kan haken.

Joyce Pierik
Door

Joyce Pierik

op 28 May 2019

Ik gun Joke Jansen het boek. Zij haakt van alles voor een ander en ze is gek op de ontwerpen van Adinda! Maar ze koopt het boek niet, omdat ze anders niet voor anderen kan haken. Ze maakt kraamcadeautje, sjaals, dieren, etc. Ze vraagt alleen het katoen verder niets, dus zij heeft het zeker verdient zo'n mooi boek.

Janneke Lukassen
Door

Janneke Lukassen

op 28 May 2019

Wat zou ik het fantastisch vinden als ik dit prachtige boek zou winnen. Iedereen wil toch kleur in zijn leven.

Gerda
Door

Gerda

op 28 May 2019

Ik zou dit boek graag willen winnen omdat die kleurige stola's me erg aanspreken. Ik zou er dan een uitkiezen en samen haken met een of meer vriendinnen, ieder in een eigen kleur waarschijnlijk.

Hildegard middernacht
Door

Hildegard middernacht

op 29 May 2019

Ik ben eigenlijk een grijze mus, dus zou best wat kleur in mijn haakwerk kunnen gebruiken daarom dat ik hier mijn kans waag 🌸🌼🌺🍀

Grietje Dijk
Door

Grietje Dijk

op 29 May 2019

Dit lijkt mij een prachtig boek! Ik hou van de schitterende kleurcombinaties! Zou zó graag een exemplaar winnen!

Nadia Verbeeck
Door

Nadia Verbeeck

op 29 May 2019

Wat zijn deze creaties toch stuk voor stuk kleurrijke, romantische kunstwerkjes ! En de bedenkster ervan is net als haar ontwerpen ; Adinda is een heel mooi mens , zowel vanbinnen als vanbuiten ... De unieke stijl is zo herkenbaar en brengt vreugde Wereldrond ... Hoewel ik voor mezelf ook wel wat meer kleur in mijn bestaan zou kunnen gebruiken, omdat permanent bedlegerig zijn en iedere dag weer ( en nacht ) pijn proberen verbijten best pittig kan zijn, gun ik het ook iemand, die wat mij betreft ook veel meer kleur in haar leven verdient ... Mocht ik zelf de gelukkige zijn die dit prachtige boek van Adinda mag ontvangen, zou ik uiteraard ook vier hoog in de wolken zijn ... Mijn Nederlandse vriendin #SharonVanKootenDavis lijdt aan sarcoïsidose, maar dit belet haar niet om de 'dag te plukken'. Ik heb zelden een mens ontmoet die zelf zoveel heeft om verdrietig over te kunnen zijn, maar die desondanks dat alles, zo'n ongeloofelijk 'fleurige' kijk heeft op het leven. Ze blijft positief en is dankbaar en blij voor iedere nieuwe dag dat ze leeft. Deze vrouw staat zo ongelofelijk positief in het leven, en probeert dat dan ook door te geven ... Dat doet ze onder andere door iedere ochtend lieve, grappige en opbeurende 'ochtendgroet'- berichtjes te zetten op de FB haakpagina waarvan ze in het beheer zit. En gezien de respons op haar berichtjes, raakt ze hier heel wat mensen mee, wat ik zó mooi vind... En hoewel ze gebukt gaat onder ettelijke symptomen ten gevolge van haar aandoening en ze bovendie privé momenteel ook best een woelige tijd doormaakt omdat een geliefd iemand van haar heel erg ziek is, blijft ze vechten en doet zelfs nog vrijwilligerswerk toe ! Dus, ik vind dat deze moedige, lieve en positieve vrouw wel meer kleur in haar leven verdient, een bloemetje zou leuk zijn ... wat zeg ik ... doe maar gelijk een heel veld vol... Of natuurlijk het prachtige boek van Adinda ... Ik duim er alvast voor ... en bedank gelijk zowel Roelke Kup-Hollmann als Adinda Zoutman voor deze geweldige, lieve win-actie en voor de prachtige patronen die deze twee dames met ons delen... 🍀🌺

Joke Staal
Door

Joke Staal

op 29 May 2019

Door mijn ziekte en handicap heb ik nu al bijna 2 jaar een liggend bestaan. Om een beetje kleur te geven ben ik, voor weeskinderen in Europa, aan het haken geslagen. Een extrakleurtje, voor mezelf, kan ik dan ook wel gebruiken.

Mônica
Door

Mônica

op 29 May 2019

🌸💜☀️💫Wat een leuke interview ! Adinda betekent vrolijkheid , vrouwelijkheid , rust en kunst. Een echte inspiratiebron! Haar boek in huis hebben zou voor mij als een lichtpuntje zijn: een stralend energie oplader :) Ik zou er erg blij mee zijn! 🌺🍄🦜🦋🌺

Mia Corveleijn
Door

Mia Corveleijn

op 29 May 2019

Zou het boek graag willen winnen. Prachtig al die kleuren.

Samantha curtis
Door

Samantha curtis

op 29 May 2019

Ik kan zelf wat kleur gebruiken. Na 2 jaar gevecht met depressie kom ik eindelijk de andere kant uit. Zou leuk om een keertje iets fleurigs voor mezelf te maken

Laura
Door

Laura

op 30 May 2019

Wat een mooi artikel van een fantastische vrouw. Een paar jaar geleden heb ik een workshop mogen volgen van Adinda. Daar heb ik een sjaal gemaakt voor mijn oma. Die draagt ze vrijwel dagelijks 💕. Voor oma is het haken van deze omslagdoeken niet meer te doen, maar ik weet zeker dat ze het fantastisch gaat vinden om door dit boek te mogen bladeren.

Nicolien Snijdoodt
Door

Nicolien Snijdoodt

op 30 May 2019

Ik hou van kleur! Maar qua haakwerk kom ik niet verder dan suffe mutsjes! Ommnhoofd leeg te maken kan ik wel haakinspiratie gebruiken! Datmooieboek is zeer welkom😍

Sija Terlouw
Door

Sija Terlouw

op 31 May 2019

Dit is een kleurrijke actie om nog meer kleur aan de wereld te geven. Ik doe graag mee.

Petra westdijk
Door

Petra westdijk

op 31 May 2019

Klinkt raar misschien voor sommige mensen maar ik gun Martin olthof dit gave boek.hij haakt al omslagdoeken en dit zou een mooie toevoeging aan zijn patronen zijn,hier jan hij zo veel duidelijke ideeen opdoen. Liefs petra

Annette Mol
Door

Annette Mol

op 02 Jun 2019

Prachtig de creaties van Adinda. Zou het boek erg graag winnen, wie wil niet zijn wereld mooier kleuren met zulke prachtige haakwerken? Een beetje hulp in de vorm van Adinda’s boek is daarbij zeker welkom!!!

Anita
Door

Anita

op 02 Jun 2019

Heel leuk om te lezen over Alinda, leuk hoe ze helemaal opgaat in het haken en haar hobby! Doe dan ook heel graag mee meer van haar te zien in dit boek, en zelf ook te proberen.

RH Stoter
Door

RH Stoter

op 02 Jun 2019

Wil heel graag meedoen voor dit mooie boek

Yvonne
Door

Yvonne

op 02 Jun 2019

Oh wauw wat een prachtige prijs, dit boek zou ik graag voor mezelf winnen. Voor het verzetten van mijn zinnen. Adinda is een prachtige inspiratiebron, als ik het nu maar winnen kon.

Els
Door

Els

op 02 Jun 2019

(Extra) kleur in je leven jn nooit weg. Ik hou er van!! XXX

Els Koedam
Door

Els Koedam

op 02 Jun 2019

(Extra) kleur in je leven jn nooit weg. Ik hou er van!! XXX

Els Koedam
Door

Els Koedam

op 02 Jun 2019

(Extra) kleur in je leven jn nooit weg. Ik hou er van!! XXX

Ans
Door

Ans

op 02 Jun 2019

Een workshop gaat niet lukken voor mijn vriendin Anja Indy, die om gezondheidsredenen naar Hongarije is geemigreerd. Maar een boek winnen voor haar zal betekenen dat ze toch kennis kan maken met de stolas van Adinda, die zij al jaren bewondert. En als ik het niet win voor haar, zal ik het kopen, want deze blog heeft mij geinspireerd, ga ik het boek er van de zomer zelf heen brengen en gaan we samen een week haken 🌹🍷🥀

Hilda
Door

Hilda

op 02 Jun 2019

Dat schittterende boek van adinda gun ik mijn dochter zodat zij alle prachtige kleuren ook in haar haakwerke kan meenemen en die via haar webshop aan iedereen kan laten zien

ingrid winnelinckx
Door

ingrid winnelinckx

op 02 Jun 2019

ik hou enorm van kleur en ons interieur heeft dan ook veel kleurtjes. als ik haak zoek ik ook meestal vrolijke kleuren dus ik zou echt heel graag het boek winnen

Marjolijn
Door

Marjolijn

op 02 Jun 2019

Ik vind de patronen van deze ontwerpster zo mooi vanwege de kleuren. Zou ze graag ook zelf gaan maken. Haken geeft me rust in de dagelijkse worsteling met pijn van de reuma en daardoor vergroeiingen vingers. Maar ook tegen de depressieve gevoelens vanuit de reuma. Daarnaast ga ik binnenkort zware therapie vormen voor mijn ptss waar ik na afloop van iedere sessie wel wat afleiding kan gebruiken met het maken van iets fleurig. En mocht ik het boekje uit hebben heb ik meerdere kennissen die haken die hem dan ook wel zouden willen.

Sonja Van Gorp
Door

Sonja Van Gorp

op 02 Jun 2019

Dit lijkt echt een PRACHTIG boek !! Voor mij is haken een zalige ontspanning in een druk leven. En kleur maakt je leven vrolijker ! Ik hoop ook dat ik met dit boek vele van mijn vriendinnen kan overtuigen om zo een mooie kleurrijke werkjes met mij mee te haken. Het zou dus super gaaf zijn mocht ik dit mooie boek winnen !!

Rita Van Woensel
Door

Rita Van Woensel

op 02 Jun 2019

Wat zou ik het heel fijn vinden dit inspiratieboek te winnen. Eindelijk na vele jaren redelijk kleurneutraal te hebben geleefd begin ik nu weer kleur toe te laten en ervan te genieten. Niet enkel meer blauwe bloemen in de tuin maar terug een gezellige mengelmoes van kleuren. 19 jaar na de dood van mijn oudste zoon laat ik al enkele jaren stilletjes terug kleur toe..

Nanette le Comte
Door

Nanette le Comte

op 02 Jun 2019

Ben nu ff inspiratieloos ik wil graag zelf patronen gaan ontwerpen omdat ik meestal aan elk patroon een draai geef maar wel alles wat ik doe opschrijf En kan dus dat boek wel gebruiken als inspiratiebron

Francesca
Door

Francesca

op 02 Jun 2019

Ik kan wel terug wat kleur in mijn leven gebruiken aangezien ik de laatste tijd nogal inspiratieloos ben. Met dit boek kan ik dan terug wat fleuriger en kleuriger worden!

Jolanda
Door

Jolanda

op 02 Jun 2019

Voor mijn dochter Kelly, die kan wel een positieve boost gebruiken 🌹

Francy
Door

Francy

op 02 Jun 2019

WoW! Ik ga me gelijk verdiepen in de kleurrijke haakwereld van Adinda! Prachtige creaties, dit wil ik ook kunnen.

Tiny
Door

Tiny

op 02 Jun 2019

Zou dit boek graag winnen,ben gek op kleur

Jessica
Door

Jessica

op 02 Jun 2019

Wat lijkt het me leuk om een keer zo’n kleurrijke Creatie te maken 😍

Jeannette Kieft
Door

Jeannette Kieft

op 04 Jun 2019

Dit boek zou ik graag willen winnen. Dan kan ik voor meerdere mensen in mijn omgeving die mooie omslagdoeken kunnen maken. Ze kunnen zeker wat vrolijkheid en fleur gebruiken, maar kunnen zelf niet haken.

Reactie plaatsen