Adinda Zoutman, ontwerpster - Haken op gevoel - Breiclub.nl
Alles over haken
Babette Nijhof
Alles over haken
2 min
4

"Haken op gevoel" met Adinda Zoutman

2 min
4

Mijn inspiratie: ontwerpster Adinda Zoutman. Iedereen die mijn blog regelmatig leest, weet ondertussen dat ik van kleur hou. Nou kom ik in de haakwereld wat dat betreft gelukkig voldoende aan mijn trekken. Er valt veel te beleven op het gebied van kleur tijdens het haken. Ik kan en mag het zo bont maken als ik zelf wil.

Voor mijn haakprojecten zoek ik regelmatig inspiratie op het internet en zo stuit ik vaak op ontwerpers die net zo gek op kleur zijn als ik. Gelukkig maar.

Adinda ZoutmanEen van deze ontwerpsters is Adinda Zoutman. Zij is vooral bekend om haar prachtige stola’s. Adinda geeft workshops waarbij je deze mooie stola’s zelf kunt maken. Het leuke van deze workshops is dat je echt een unieke, eigen stola maakt. Vanuit de basisstola ben je vrij in de verdere afwerking van je stola.

Het motto van Adinda is: “Haken op gevoel”. Dit houdt in dat je dus niet werkt vanuit een vast patroon, maar doet wat je gevoel je aangeeft. Gelukkig wel met enige hulp, anders wordt het wel heel lastig.

Adinda geeft deze cursussen in Nederland, maar reist tevens wel eens door Europa. Ik weet dat ze onlangs in Spanje is geweest en ook Italië heeft ze wel eens bezocht. In Spanje heeft ze ook een workshop gegeven. Wie wil dat nou niet. Haken onder de Spaanse zon.

Adinda Zoutman

Adinda maakt niet alleen stola’s of omslagdoeken. Ze heeft ook prachtige vesten en tassen gehaakt. Ze maakt veel gebruik van bloemen. Wat haar haakwerk een zomerse uitstraling geeft. In deze donkere dagen is dat eigenlijk wel eens lekker.

Adinda Zoutman

Mocht je nou geïnspireerd zijn geraakt door Adinda’s werk, maar niet in staat zijn om een workshop bij haar te volgen, dan heb ik goed nieuws. Adinda is bezig met een boek en hopelijk komt deze volgend jaar in mei of juni uit. Wat er precies in haar boek zal staan, dat weet ik niet, maar ik zit er met smart op te wachten.

Adinda Zoutman

Wie van jullie is er al bekend met Adinda’s werk?

Reacties
Categorieën