Adinda Zoutman, ontwerpster - Haken op gevoel - Breiclub.nl

Mijn inspiratie: ontwerpster Adinda Zoutman. Iedereen die mijn blog regelmatig leest, weet ondertussen dat ik van kleur hou. Nou kom ik in de haakwereld wat dat betreft gelukkig voldoende aan mijn trekken. Er valt veel te beleven op het gebied van kleur tijdens het haken. Ik kan en mag het zo bont maken als ik zelf wil.

Voor mijn haakprojecten zoek ik regelmatig inspiratie op het internet en zo stuit ik vaak op ontwerpers die net zo gek op kleur zijn als ik. Gelukkig maar.

Adinda ZoutmanEen van deze ontwerpsters is Adinda Zoutman. Zij is vooral bekend om haar prachtige stola’s. Adinda geeft workshops waarbij je deze mooie stola’s zelf kunt maken. Het leuke van deze workshops is dat je echt een unieke, eigen stola maakt. Vanuit de basisstola ben je vrij in de verdere afwerking van je stola.

Het motto van Adinda is: “Haken op gevoel”. Dit houdt in dat je dus niet werkt vanuit een vast patroon, maar doet wat je gevoel je aangeeft. Gelukkig wel met enige hulp, anders wordt het wel heel lastig.

Adinda geeft deze cursussen in Nederland, maar reist tevens wel eens door Europa. Ik weet dat ze onlangs in Spanje is geweest en ook Italië heeft ze wel eens bezocht. In Spanje heeft ze ook een workshop gegeven. Wie wil dat nou niet. Haken onder de Spaanse zon.

Adinda Zoutman

Adinda maakt niet alleen stola’s of omslagdoeken. Ze heeft ook prachtige vesten en tassen gehaakt. Ze maakt veel gebruik van bloemen. Wat haar haakwerk een zomerse uitstraling geeft. In deze donkere dagen is dat eigenlijk wel eens lekker.

Adinda Zoutman

Mocht je nou geïnspireerd zijn geraakt door Adinda’s werk, maar niet in staat zijn om een workshop bij haar te volgen, dan heb ik goed nieuws. Adinda is bezig met een boek en hopelijk komt deze volgend jaar in mei of juni uit. Wat er precies in haar boek zal staan, dat weet ik niet, maar ik zit er met smart op te wachten.

Adinda Zoutman

Wie van jullie is er al bekend met Adinda’s werk?

Cheryl Oliver
Door

Cheryl Oliver

op 30 Nov 2016

OMG A BOOK?????? I am so buying it!! Keep us informed!!

Hilda
Door

Hilda

op 04 Dec 2016

Die moet ik hebben geweldig

Arianne
Door

Arianne

op 05 Dec 2016

Beste Annika, Herken dat wel al die kleuren, het geeft zo'n feestgevoel. Ik haak zelf ook graag bloemen. Dan hoor je van de kinderen dat mama'' bloemen' cupcakes maakt . Met bloemen kun je heel veel zag laatst inderdaad die mooie poncho van Adinda voorbijkomen. Dat idee zat ook gelijk in mijn hoofd. Bloemen zijn heel kleurrijk en wat je in de natuur ziet kun je zo goed toepassen. Ben dan ook heel benieuwd naar haar boek. Groetjes Arianne

patricia
Door

patricia

op 03 Jan 2017

Hey Annika, wow !!! jij maakt zo'n mooie dingen, volledig mijn ding. Ik kan amper nog wachten om jou boek te Mogen gaan kopen, wees maar zeker dat ik bij de eerste zal zijn :) Doe zeker zo verder... Grtz, Patricia

Reactie plaatsen