Op bezoek bij… Hobbykamer de Blauwe Vlinder in Dronten
Op bezoek bij… Hobbykamer de Blauwe Vlinder in Dronten

Op bezoek bij… Hobbykamer de Blauwe Vlinder in Dronten

Op bezoek bij… Hobbykamer de Blauwe Vlinder in Dronten

Afgelopen zomer deed ik mee aan de zomerschool. Het onderwerp? De smaak van Flevoland. Sindsdien ben ik een klein beetje verliefd geworden op een van de nieuwste stukjes van Nederland. Maar geen stukje Nederland is compleet zonder een mooie garenwinkel. Dus moet je nagaan hoe groot de verwachtingen waren toen de volgende winkel op mijn tour door Nederland in – jawel – Dronten ligt. Verrassend dichtbij nog, en op een schitterende zomerdag. Dat kan bijna niet meer mis gaan.

Hobbykamer de Blauwe Vlinder is een bijzonder lange naam, zo geeft ook eigenaresse Karin toe. Het is een samenvoegsel van de winkel die ze eerder heeft overgenomen in Swifterband ‘De Hobbykamer’ en haar eigen winkel/workshopruimte ‘De Blauwe Vlinder’ op de boerderij thuis. Om toch nog een kleine referentie te houden aan de eerdere eigenaresse heeft ze De Hobbykamer in haar naam gehouden. Maar de ruim opgezette winkel met veel hout aan de zijkant doet toch vooral denken aan de boerenschuur waar het ooit begon.

Het is duidelijk dat deze winkel de passie is van Karin. De kleur groen is favoriet, trouwens niet alleen bij haar maar ook bij de andere dames, en overheersend in de ontwerpen. Er is zelfs een kleur die ze Karin’s groen noemen. Al proberen ze zich in te houden. In dat geval geldt de kleur op de muren als compensatie. Eerlijk is eerlijk, het viel me eigenlijk pas op toen we erover begonnen.

Alle dames werken met veel plezier samen in alle aspecten van de winkel. Zo ontwerpen ze bijna allemaal wel projecten en haken ze met veel plezier modellen voor in de winkel. Ze vallen graag in als iemand anders niet kan en hebben volgens mij van hun hobby hun werk gemaakt. Zelfs de teamuitjes zijn heerlijke weekendjes weg in een groot huis om samen te handwerken.

Karin heeft een passie voor mooie producten. Alleen niet alles past in de winkel. Dus in sommige gevallen kiest ze een garen voor zichzelf uit omdat het te mooi is om te laten liggen. Dat is dan eigenlijk weer het nadeel van een winkel hebben. Je heb niet alleen rekening te houden met je eigen voorkeur en smaak maar net zo goed met die van de klant. En die is soms nog wel eens wispelturig. Afhankelijk van het weer en de situatie en het moment.

Gelukkig komt de smaak van Karin en collega’s prima overeen met de verwachtingen van de klant. Ze denken graag mee, hebben kennis van zaken en een schat aan ervaring. Inspiratie te over, meer dan genoeg garens om uit te kiezen. Kortom, alles wat je in een winkel kunt wensen.

laila
Door

laila

op 26 Oct 2020

Beste mensen, ik ben oo zoek naar een bepaald soort wol waarvan ik de naam niet weet en wat ik schijnaar nergens kan krijgen. En dat is echt heel jammer want het is echt heel leuk om te breien en je kan er prachtige sjaaltjes mee maken. Kan iemand van jullie mij wijzer maken....de naam en eventueel een zaak waar dit verkrijgbaar is. Helaas kan ik hier geen foto bij voegen.. het is katoen met visnetachtige gaten, ik heb er meerdere fotos van gemaakt...

Reactie plaatsen