Zomer & Zee Haaksels
Zomer & Zee Haaksels

Zomer & Zee Haaksels

Precies op 21 juni kwam het boekje uit, Zomer & Zee Haaksels. Een perfecte datum voor een zomers haakboekje! Ik had het al van te voren besteld en het kwam een paar dagen later binnen. Het is deze keer een leuk thema voor mij, want ik ben dol op de zomer en de zee. Met aandacht heb ik het bekeken. Kijk je met me mee?

Achterop staat dit:
“Zomer & Zee Haaksels bevat 10 haakpatronen die door bekende Nederlandse haaksters zijn ontworpen. Van Koos de Krab tot Walter Walvis en van een trendy strandtas tot een hippe etui met flamingo’s. Zomer & Zee Haaksels is een boekje waardoor de zon vanzelf gaat schijnen en waarmee je bovendien de Esther Vergeer Foundation steunt!”

In de volgende collage zie je naast Walter Walvis en Koos de Krab ook vissen die je als ovenwant kunt gebruiken en een zeemeermin:

Ik ontdekte dat Nienke van Mooi van Draad ook een bijdrage leverde, een hele leuke slinger.
Nienke is één van m’n collega-juffen in de Breiclub Summerschool Breien. Zij kan dus, net als ik, ook prima haken😉

Je vindt verder een leuk patroon voor onderzetters en een heel origineel kleedje voor over een waterkan. En ik ben helemaal weg van het mooie popje Aurelia, van Alexa van Amilishly Design:

Dit boekje is het derde in een reeks.
Eerder verschenen Kerst & Winter Haaksels (een review over dit boekje vind je hier) en
Paas & Lente Haaksels (hierover schreef ik een review, die vind je hier).
Op 21 september komt het vierde boekje uit, Herfst & Bos Haaksels.

Wat feiten op een rij:
Titel: Zomer & Zee Haaksels
Auteurs: Carla Bron, Daphne Mols, Sylvia Molenaar, Tessa van Riet-Ernst, Nienke Landman, Carline Seignette, Alexa Boonstra, Rianne de Graaf, Jacqueline van Kraaij en Loes Verhoeven
Uitgeverij: Livres de Louise
Aantal pagina’s: 48
Het betreft een paperback
Het boek bevat 10 patronen
ISBN: 978-90-828403-3-9
Prijs: € 8,95

Ik ga de bolletjes bij elkaar zoeken voor het popje Aurelia! Een mooi zomers projectje en in mijn eigen blog ga ik uiteraard het resultaat delen.

Volg je mij al?
https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via
Facebook: @debreimeisjes
Instagram: @debreimeisjes

Deze blog is met veel plezier geschreven door
Akkelien Smink
Liefs van De Breimeisjes!

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Reactie plaatsen
Your information is safe with us