Gebreide nieuwjaarswens
Gebreide nieuwjaarswens

Gebreide nieuwjaarswens

 

Dit is een drukke tijd voor de post! Er zijn nog steeds veel mensen die kerst- en nieuwjaarskaarten sturen. Zelf stuur ik ook nog steeds kerstwensen, al ben ik er vaak wel wat laat mee. Waar ik ook laat mee ben is mijn gebreide nieuwjaarswens.

Ja, je leest het goed, een nieuwjaarswens die ik ga breien.

Deze wensen hangen al een aantal jaren aan onze schutting. Sinds 2011 en 2016 om precies te zijn.

 

Wildbreien

Het begon allemaal in 2011. Dat jaar kwam ik in aanraking met het wildbreien en dat vond ik heel erg leuk. Ik maakte o.a. een  wildbreisel om een lantaarnpaal om daarmee een beetje reclame te maken voor De Breimeisjes. In de volgende collage zie je verder een ander “reclame-project” op een fietsmand, een versiering voor een lantaarnpaal, een geboorte-breiwerk voor een buurjongetje, het gebreide raam op onze schuur en een breiwerk dat mijn schoonzusje als Halloween-versiering gebruikt heeft.

 

Aan het eind van dat jaar had ik ineens een heel leuk idee voor de kerstkaart. Wel wat laat, maar het lukte allemaal nog net. Ik breide dit:

 

 

Ik koos mooie steken uit de Breibijbel, een hart als symbool voor liefde en de Keltische knoop staat voor verbondenheid.

Ik maakte een foto en dát werd de kerstkaart van dat jaar. En al gebruikte ik dit niet weer als kerstkaart, het breiwerk bleef op de schutting hangen. In de volgende jaren werd het jaartal een aantal keren aangepast:

Wildhaken

 

In 2015 koos ik ervoor een nieuwe te maken. Deze keer haakte ik en ik gebruikte de corner-to-corner-steek. Dat is een leuke techniek waarbij je ook kunt “pixel haken”. Dat houdt in dat je direct figuren erin kunt haken.

 

Ook deze nieuwjaarswens is inmiddels een aantal keren van een nieuw jaartal voorzien:

Nieuw jaar, nieuwe plannen

 

Dat was de laatste keer dat ik dit haakwerk een update gaf, heb ik besloten. Er zouden er sowieso twee getallen moeten veranderen en het geheel is inmiddels wat flets en viezig geworden. Deze keer ga ik weer breien! Het garen voor de basis is in huis. De plannen waren er eigenlijk al sinds december vorig jaar. Het wordt dus ook deze keer weer een last-minute project.

 

 

Heb je ook wel eens iets “wild gehaakt of gebreid”? Voor als je het wel eens zou willen doen: ik gebruik meestal acryl garen. Dat blijft best lang goed. Al heeft het weer er uiteraard wel invloed op. Op mijn blog kun je nog veel meer wilde haak- en breiwerken vinden onder het label “wildbreien”.

 

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien

 

Liefs van De Breimeisjes!

Je kunt De Breimeisjes ook volgen via

 

Foto’s: © Akkelien Smink

 

Reactie plaatsen