Gebreide nieuwjaarswens
Gebreide nieuwjaarswens

Dit is een drukke tijd voor de post! Er zijn nog steeds veel mensen die kerst- en nieuwjaarskaarten sturen. Zelf stuur ik ook nog steeds kerstwensen, al ben ik er vaak wel wat laat mee. Waar ik ook laat mee ben is mijn gebreide nieuwjaarswens.

Ja, je leest het goed, een nieuwjaarswens die ik ga breien.

Deze wensen hangen al een aantal jaren aan onze schutting. Sinds 2011 en 2016 om precies te zijn.

Het begon allemaal in 2011. Dat jaar kwam ik in aanraking met het wildbreien en dat vond ik heel erg leuk. Ik maakte o.a. een  wildbreisel om een lantaarnpaal om daarmee een beetje reclame te maken voor De Breimeisjes. In de volgende collage zie je verder een ander “reclame-project” op een fietsmand, een versiering voor een lantaarnpaal, een geboorte-breiwerk voor een buurjongetje, het gebreide raam op onze schuur en een breiwerk dat mijn schoonzusje als Halloween-versiering gebruikt heeft.

Aan het eind van dat jaar had ik ineens een heel leuk idee voor de kerstkaart. Wel wat laat, maar het lukte allemaal nog net. Ik breide dit:

Ik koos mooie steken uit de Breibijbel, een hart als symbool voor liefde en de Keltische knoop staat voor verbondenheid.

Ik maakte een foto en dát werd de kerstkaart van dat jaar. En al gebruikte ik dit niet weer als kerstkaart, het breiwerk bleef op de schutting hangen. In de volgende jaren werd het jaartal een aantal keren aangepast:

In 2015 koos ik ervoor een nieuwe te maken. Deze keer haakte ik en ik gebruikte de corner-to-corner-steek. Dat is een leuke techniek waarbij je ook kunt “pixel haken”. Dat houdt in dat je direct figuren erin kunt haken.

Ook deze nieuwjaarswens is inmiddels een aantal keren van een nieuw jaartal voorzien:

Dat was de laatste keer dat ik dit haakwerk een update gaf, heb ik besloten. Er zouden er sowieso twee getallen moeten veranderen en het geheel is inmiddels wat flets en viezig geworden. Deze keer ga ik weer breien! Het garen voor de basis is in huis. De plannen waren er eigenlijk al sinds december vorig jaar. Het wordt dus ook deze keer weer een last-minute project.

Heb je ook wel eens iets “wild gehaakt of gebreid”? Voor als je het wel eens zou willen doen: ik gebruik meestal acryl garen. Dat blijft best lang goed. Al heeft het weer er uiteraard wel invloed op. Op mijn blog kun je nog veel meer wilde haak- en breiwerken vinden onder het label “wildbreien”.

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien

Liefs van De Breimeisjes!

Je kunt De Breimeisjes ook volgen via

Foto’s: © Akkelien Smink

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Reactie plaatsen
Your information is safe with us