Pasen en Lente Haaksels
Pasen en Lente Haaksels

Pasen en Lente Haaksels

Volgende week is ‘t al Pasen! Is het dan nog leuk om dit boekje aan te schaffen, dacht ik. Een vriendin van mij kocht het en was erg enthousiast. Ik wist dat het eerdere boekje Kerst en Winter Haaksels zeker de moeite waard was, dus ik bestelde het. Ik heb het natuurlijk over “Pasen en Lente Haaksels”.

En wat is het boekje leuk! Je vindt er 10 haakpatronen in, van bekende bloggers. Uiteraard zijn een aantal ontwerpen in de Paassfeer. Zo staat er een vrolijke paassllinger in, van Tante Setje.

En eiermutsjes mogen in een paasboekje zeker niet ontbreken. Die mutsjes zou je overigens ook weer prima kunnen gebruiken voor de goedgemutste breicampagne, later dit jaar.

En het valt me op dat er juist heel veel ontwerpen in staan die passen bij lente. Deze mooie lentesjaal van Linda Daas bijvoorbeeld:

Dit geweldige kuiken lijkt mij erg leuk als kraamcadeau:

Het is een ontwerp van Leonie D’hont.

Jantine Flach is geïnspireerd door een schilderij van Van Gogh en van haar is dit prachtige bloempotje. Ik vind het schitterend.

Loes Verhoeven, van Freubelweb, is de initiatiefneemster en uitgeefster. Ook zij heeft een ontwerp gemaakt, ze maakte een leuk mandje voor deze uitgave. Niet alleen geschikt voor eitjes, er kan zeker ook wat anders in. Verder vind je mooie hangers in dit boekje en nog een aantal knuffels, waarvan ik het konijn van Martine de Regt graag laat zien:

 

 

Ik val direct voor die mooie narcis!

Een deel van dit boekje is weer voor de Esther Vergeer Foundation. Meer hierover kun je lezen in deze Breiclub-blog over het boekje “Kerst en Winter Haaksels”.

Al bij al ben ik blij met dit boekje. Ik vind de patronen die erin staan leuk, origineel en ze zijn voor meerdere gelegenheden bruikbaar. Ook leuk dat de patronen zo divers zijn, doordat het zoveel verschillende ontwerpsters zijn. Het boekje heeft een sympathieke prijs en er is een deel voor een goed doel bestemd. Een zeer verantwoorde aankoop dus 😉

Er volgen nog mistens twee delen, met zomer- en herfsthaaksels. Die komen uit in mei en september.

En dan volgend jaar een serie met breipatronen? Dat lijkt mij ook wel leuk!

Even wat feiten op een rij:

 

Titel: Pasen en Lente Haaksels
Auteurs: Lisette Eikelboom, Leonie D’hont, Linda Daas, Jantine Flach, Marjan van der Leer, Esther Vogelaar, Saskia Stolwijk, Doreen Moonen, Martine de Regt en Loes Verhoeven
Uitgeverij: Livres de Louise
Aantal pagina’s: 48
Het betreft een paperback
Het boek bevat 10 haakpatronen
ISBN: 978-90-828403-2-2
Prijs: € 8,95

 

Als ik iets maak uit dit boekje laat ik het uiteraard zien in mijn blog.

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Liefs van De Breimeisjes!

 

Bea
Door

Bea

op 14 Apr 2019

Goede zondag heb een vraag wil een bedloper breien hebben jullie een makkelijk patroon en de wol bvd

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 14 Apr 2019

Hallo Bea, leuk dat je de blog gelezen hebt! Ik zou willen adviseren om eens te googlen op bedloper en patroon. Misschien zou je ook een soort van brede sjaal kunnen breien. Veel succes gewenst! Hartelijke groet, Akkelien

Reactie plaatsen