Herfst & Bos Haaksels, een review + give away
arrow_drop_up arrow_drop_down

Herfst & Bos Haaksels, een review + give away

Herfst & Bos Haaksels, een review

In september kwam het vierde boekje uit in een speciale serie. In een jaar tijd is er elk seizoen een haakboekje gemaakt. Het is een initiatief van Loes Verhoeven van Freubelweb. Het bijzondere is dat er iedere keer 10 patronen in staan van bekende bloggers en dat een deel van de opbrengst voor een goed doel is.

De eerste drie boekjes had ik al, ik vind dat nummer vier niet mag ontbreken in mijn verzameling 😊

Dit is het boekje:

Je ziet het al op de voorkant, echt herfst én bos in dit boekje!

Achterop staat dit:

“Herfst & Bos Haaksels bevat 10 haakpatronen die ontworpen zijn door bekende Nederlandse haaksters. Van Vik het vosje tot een regenboog in herfstkleuren en van een kabouterfamilie tot een kussen voor op je bank.

Met dit boekje steun je bovendien de Esther Vergeer Foundation!”

(Wil je meer weten over de Esther Vergeer Foundation? Kijk dan hier.)

De inhoud:

Het eekhoorntje van de voorkant is een ontwerp van Marcha van Hooijdonk.

Er staan meer knuffeltjes in. In de volgende collage zie je Uiltje Esther, Harvard Rabbit, Vosje Vik en een kabouterfamilie. O, wat zal dat ook gezellig staan, zo’n leuk stel op de vensterbank!

Er staat ook een prachtige projectbag in met blaadjes erop, een heerlijk colsjaal en leuke pompoenen.

De wandhanger en het kussen die al op de achterkant genoemd zijn, zijn de ontwerpen die mij het meest aanspreken.

De quote van het kussen vind ik heel leuk. Ik ben bezig met een combinatie van deze twee ontwerpen, de quote heb ik een beetje aangepast en ik haak met halve stokjes in plaats van hele stokjes. In eerste instantie wilde ik er een sfeerlichtje van maken, rechtsboven op de foto. Helaas is mijn haakwerk onleesbaar. Voor als je zelf gaat experimenteren heb ik dus een tip: maak de letters minstens 2 blokjes breed. Dat heb ik gedaan bij mijn tweede poging. Nu wordt het een wandhanger. Op de foto zie je linksonder dat ik net begonnen ben met het vasthaken aan een tak.

Nog wat tips voor als je met filethaken aan de slag gaat:

– Als je voor stokjes kiest, is een dicht vakje op de tekening 3 stokjes en een open vakje 1 stokje en 2 lossen

– Bij halve stokjes is een dicht vakje 2 halve stokjes en een open vakje is 1 half stokje en 1 losse.

Als je wilt uitrekenen hoeveel lossen je nodig hebt voor het begin, dan werkt het zo:

– Bij hele stokjes: het aantal vakjes x 3 + 1 en dan nog 5 voor het keren. Je haakt het eerste stokje in de achtste losse.

– Bij halve stokjes: het aantal stokjes x 2 + 1 en dan nog 3 voor het keren. Je haakt het eerste halve stokje in de vijfde losse.

Let op: hierbij ga ik ervan uit dat het eerste vakje een open vakje is.

Deze serie is nu compleet.

Eerder verschenen

Kerst & Winter Haaksels (een review over dit boekje vind je hier),

Paas & Lente Haaksels (hierover schreef ik een review, die vind je hier) en

Zomer & Zee Haaksels (ook daarover schreef ik een review, je vind ‘m hier).

Hier zie je de complete serie:

Wat feiten op een rij over dit deel:

Titel: Herfst & Bos Haaksels

Auteurs: Marcha van Hooijdonk, Jessica Kouwenhoven, Marijke de Jager – Schagen, Herriët van de Wiel, Sarah van Gerven, Marlies Strijker, Marianne Dekkers – Roos, Imke Crooijmans, Irene Sytema – Staal en Loes Verhoeven

Uitgeverij: Livres de Louise

Aantal pagina’s: 48

Het betreft een paperback

Het boek bevat 10 patronen

ISBN: 978-90-828403-6-0

Prijs: € 8,95

 

Give away

Ken je de serie en heb jij er al eens iets uit gemaakt?
Weet je wat zo leuk is?
We mogen van Freubelweb een exemplaar van Herfst & Bos Haaksels weggeven!

Doe je mee?
Laat een reactie achter! Je kunt meedoen tot 15 november.

Mocht je niet winnen, bedenk dan dit:
Voor de Esther Vergeer Foundation is het fantastisch als er zoveel mogelijk boekjes verkocht worden. Alle delen zijn onder meer te bestellen via de shop van die website of via Freubelweb, en ook bij diverse handwerkwinkels.

 

Ik ga snel mijn wandhanger af maken en dan laat ik ‘m uiteraard zien op mijn blog.

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Liefs van De Breimeisjes!

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Maanke
Door

Maanke

op 9 November 2019

Altijd leuk om mee te doen, maar dit herfstboekje trekt mij telkens weer aan omdat ik dat eekhoorntje wil maken. Het is de maskotte van de camping in België waar we al 18 jaar komen! Ik wil het ze graag volgend jaar kado doen als we er weer heengaan!

Rita
Door

Rita

op 9 November 2019

Wat leuk! Mijn dochters en ik hebben al heel wat herfst dingetjes gehaakt, maar nieuwe inspiratie is heel welkom.

dqkPRHmg
doGnikql
dtKeqQjTZiURagAJ
Margret van Beijsterveldt
gerda
Door

gerda

op 10 November 2019

ik wil graag mee doen met deze give-away. heb al heel veel verschillende boekjes, maar eentje extra is toch altijd welkom. ik leen ook regelmatig boekjes uit aan vriendinnen die wat minder makkelijk een boekje kunnen kopen......

Joyce
Door

Joyce

op 10 November 2019

wat een leuke boekjes. Waar koop je die?

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 12 November 2019

In de blog staan twee links, naar de webshops van de Ester Vergeer Foundation en Freubelweb. Daar kun je ze kopen, maar ook wel bij allerlei handwerkwinkels, bijvoorbeeld Chefwol. En misschien ook wel bij die webwinkel van 3 letters, beginnend met een B :-) Groetjes, Akkelien

Diana
Door

Diana

op 10 November 2019

Een goede actie.!!! Weet je wat zo leuk is....... deze boekjes zijn een bron van inspiratie en gebruik ze in mijn vrijwilligers werk met gehandicapten dit spreekt ze erg aan .... en ik heb gelijk weer genoeg inspiratie voor vervolg op een project... graag nog meer van deze fantastische boekjes!!!

Patty
Door

Patty

op 10 November 2019

HAKEN is en blijft plezant, door alle seizoenen heen. Maar voor de HERFST kan ik nog wel wat inspiratie gebruiken, dus dit ziet er wel een tof boekje uit !!

Monique
Door

Monique

op 10 November 2019

Ik zie steeds zoveel leuke beestjes langskomen en dan denk ik zal ik...? Maar ik heb het tot nu niet aangedurfd zo van dat lukt mij toch niet. Als ik een boekje zou winnen zou de drempel voor mij minder hoog zijn en heb ik een goed excuus om er toch aan te beginnen en wie weet wordt ik dan ook wel aangestoken door het virus dat zoveel leuke beestjes laat maken.

Ebbelina
Door

Ebbelina

op 10 November 2019

Wat een gaaf boekje had de serie nog niet gezien ga de andere ook denk ik wel kopen

Annemiek
Door

Annemiek

op 10 November 2019

Ik wil graag meedoen met de giveaway om de serie compleet te maken. Het zijn hele leuke boekjes met fijne patronen. Het uiltje en de kabouterfamilie lijken me het leukst om te maken.

Bea Emans
Door

Bea Emans

op 10 November 2019

Ik wil graag meedoen. Ik zag o.a. een uiltje voorbij piepen. Ik ben dol op uilen en kabouters ook zo schattig. Bovendien kun je nooit genoeg boekjes, wol enz. hebben ;o)

Yvonne Diepens
Door

Yvonne Diepens

op 11 November 2019

Wat een leuk boekje. Het eekhoorntje is schattig en al geclaimd door mijn kleindochter. Vandaar dat ik het boekje graag wil winnen.

Jennifer
Door

Jennifer

op 11 November 2019

Een prachtig vormgegeven boekje met leuke projecten; dat zou ik wel graag willen winnen

Ilse (by-ik.blogspot.nl)
Door

Ilse (by-ik.blogspot.nl)

op 11 November 2019

Prachtig boekje en zo'n mooi win-win-situatie door de koppeling met het goede doel. In ons huis is altijd een hoekje waaraan de tijd van het jaar af te lezen is. De kabouters uit dit boekje zouden daar geweldig mooi staan. Ik doe graag mee voor een portie herfstinspiratie!

Miriam
Door

Miriam

op 11 November 2019

Dag Akkelien, Meedoen aan een give-away is altijd een beetje spannend en dit lijkt me een heel leuk boekje. Aanstaande donderdag 14 november plaats ik mijn 2500ste blogbericht en is er ook een kleine give-away van 12 textielkaarten. Je bent natuurlijk welkom om mee te doen, als je dat wat lijkt. Groeten, Miriam

tCcSHXjJUiL
FEuCXxZAsvbjmI
Esther
Door

Esther

op 12 November 2019

Wat een leuk boekje ik doe ook graag mee aan de give away actie Gr esther

Sushy
Door

Sushy

op 12 November 2019

Leuk boekje! Ik doe ook graag mee!

kGnQBKLZxoRbzYI
SPTyAwjuzWCRNkiq
ILdxaYKPr
PYsqMHRUnDOhT
Conny
Door

Conny

op 12 November 2019

Superleuk! Ik heb het pasen/lente boekje.Daar o.a. de vogeltjes uit gehaakt en nog van alles op mijn to do lijstje:-) In het herfstboekje zie ik ook zoveel leuks : de kabouters en het eekhoorntje staan bovenaan mijn lijstje.

WkAwvaKhIexDClP
qWjodsmKPIGDthZ
XzLSImREeCUn
wqpLJKxUrMXBN
UfWiIzVGybDuq
IftNyaJgkEihvA
CtEBsAjLH
oradQmSG
gNYoACWQVrbUkslP
xtHvfBrS
NtsbeTlaSdK
UgjnubLxDsTKk
mraDXAzvkKf
Sandra
Door

Sandra

op 14 November 2019

Ik doe graag mee aan deze give away. Als eerste ga ik dan het uiltje maken en ook die geef ik dan weer weg. Groetjes,

jeYyzXcRC
VfwTXPFIRkrYegvW
WumGJByeDMd
RojIckhtzMTEQu
qoaFKhpGZRBSvg
DjlREuhdPYgSmWMK
zimabPSZnE
ydSrglRCVzBj
Sylvia
Door

Sylvia

op 17 November 2019

Leuk thema! Heel graag waag ik een kansje!

KfglRWJPntjDxBwN
AeoaSRfVpxFzZNsC
vsMxgyQmZiLfjaYJ
dTviDJUaCKsV
Reactie plaatsen