Een boekje open doen: Haakparty op de Boerderij
Een boekje open doen: Haakparty op de Boerderij

Een boekje open doen: Haakparty op de Boerderij

Ik ben een dierenfan. Al mijn hele leven lang heb ik iets met dieren- of laat ik zeggen vanaf het moment dat ik dat zelf kon beslissen. Mijn moeder zei altijd, als we op een boerderij zouden wonen zou je een paard krijgen. Je raadt het al – wij woonden niet op een boerderij. Maar we hebben de ouderlijke macht uiteindelijk wel zover gekregen dat we een konijn mochten: Rambo. Daarna kwam Dopey en inmiddels ligt achter mij – in mijn eigen flatje- Sem te slapen in het zonnetje. Toen ik jonger was bracht ik mijn vrije tijd door op de plaatselijke kinderboerderij. Geiten knuffelen, met de ezels lopen en varkens borstelen. Ik heb het allemaal gedaan. Door gebrek aan tijd en ruimte moet ik het vooralsnog met mijn kleine viervoeter doen. Gelukkig is er Christel.

In het boek Haakparty op de Boerderij staan patronen voor 15 nieuwe vriendjes. Als je tenminste de kids ook meetelt. En vriendjes zeg ik bewust. Alle patronen in het boek hebben in eigen verhaal en hun eigen naam. Ze nodigen vanzelf uit tot het maken van je eigen avonturen met deze leuke dieren. Zo haakte ik Sientje het paard – al ziet ze er niet uit als een paard. Die onder de naam Lou met mij 3 maanden in Ethiopië heeft doorgebracht. Omdat ik de dagen voor ik weg ging ziek was, en over het algemeen mijn dieren haak in andere kleuren dan het boekje (lees restjes) heb ik Lou maar nooit specifiek een paard genoemd. Maar we hebben samen wel mooie avonturen beleefd.

De patronen in het boek hebben een goede en volledige uitleg. Hoewel ik veel haak zijn knuffels niet echt mijn ding. Ik raak snel afgeleid, de tel kwijt of leg het werk zo lang weg dat ik helemaal geen idee meer heb van waar ik ook alweer was gebleven. Met dit boek wordt dat een stuk makkelijker. En omdat er precies aangegeven staat hoeveel je van elke kleur nodig hebt, is het heel makkelijke om restjes van andere projecten te gebruiken. De patronen maken ook gebruik van verschillende technieken wat het spannend houdt. Je blijft voortdurend bezig en leert nieuwe dingen. Voor mij geldt dat dan ook meteen als mooie inspiratie om mijn eigen ideeën uit te werken.

Kortom, het is een boek voor haakplezier. Maar zeker vanwege de verhalen zou ik je aan willen raden om het boek te kopen. Ik weet zeker dat de creatieve verhalenmakers onder jullie zich geïnspireerd zullen voelen om vele uren slaapverhaaltjes te verzinnen en voor te dragen. Onder toeziend oog van je eigen gemaakte knuffel. Zo heb je helemaal geen groot huis nodig en kan iedereen zijn eigen boerderij hebben.

Reactie plaatsen