Knit&Knot 2019 - wat heb je gemist?
Knit&Knot 2019 - wat heb je gemist?

Knit&Knot 2019 – wat heb je gemist?

Soms bestaat toeval – echt. Mijn moeder en ik gaan elk jaar een weekendje weg. Naar een stad ergens halverwege mijn ouderlijk huis en mijn nieuwe thuis, meestal eindigend in Brabant of Zuid Holland dus. Voor dit jaar was het plan om naar Tilburg te gaan, omdat mijn moeder wel benieuwd was naar het Textielmuseum. Zij is immers degene die mij heeft aangestoken met het haakvirus. Toen we gingen plannen en kijken naar mogelijke data, kwam er echter toevallig in mijn hoofd op dat Tilburg ook elk jaar een haak- en breibeurs heeft. En zo eindigden wij dus afgelopen vrijdag in een hotel in Tilburg overlopend van nieuwe ideeën na een bezoek aan de Knit&Knot. Een ervaring die ik graag met jullie deel.

dav

De Knit&Knot is niet van het kaliber Handwerkbeurs, laat staan van een KreaDoe formaat. Maar het is wel erg gezellig. Er staan veel (kleinere) ondernemers met mooie producten uit alle hoeken van het land. De locatie, de Koepelhal praktisch naast het station, maakt dat het goed bereikbaar is. En omdat het ook niet zo groot is, is het bijzonder overzichtelijk. Erg fijn als je eerst eens op je gemakje rond wilt kijken voordat je beslist welk garen je nu echt wilt gaan kopen. Omdat je niet zo ver hoeft te lopen en niet zo veel hoeft te zien is er ook voldoende tijd om rustig te zitten en een kopje koffie of thee te drinken. Het is dus echt een heerlijk gezellig dagje uit.

 

Misschien durf ik wel te zeggen dat de Knit&Knot eigenlijk een grote winkel is waar je een dag gaat shoppen. Met bijzondere nieuwe ontdekkingen die je niet had verwacht te gaan doen. Het is echt een uitje, al is het niet altijd een dagvullend programma. Wil je je bezoek echt de moeite waard maken? Dan is het sinds vorig jaar nieuwe programma van Broodje Breien wellicht iets voor jou. Tijdens korte workshops met een kopje koffie en wat lekkers leer je over speciale technieken. De docenten zijn experts op hun gebied en zorgen voor een solide basis en oefening in de techniek – in mijn geval Iers Kant haken. Daarnaast is het precies wat haken moet zijn, namelijk vooral gezellig. Ik heb nog steeds geen idee wanneer ze precies hadden bedacht dat je de lekkere hapjes op eet, maar het staat wel erg leuk. Omdat je niet op de beursvloer zit maar in een afgesloten ruimte is het rustig en kun je lekker met elkaar kletsen. Wat mij betreft zeer geslaagd dus.

fbt

Onbekend maakt onbemind. En tijdens onze rondgang kwamen we zeker heel veel leuke standhouders tegen die we nog niet hadden gezien en waar we soms zelfs nog niet van hadden gehoord. Als je een aantal projecten in je hoofd hebt maak dat het natuurlijk extra leuk als je op die manier leuke nieuwe garens uit kunt proberen. Zo ben ik afgelopen weekend stiekem verliefd geworden op Wools of Holland, een bedrijf dat met duurzame (wol)producten van eigen Nederlandse bodem een meer bewuste kledingindustrie wil realiseren. En naast dat het een kleine footprint heeft, zijn het ook nog eens geweldige kleuren en heeft het garen een fantastische uitstraling en gevoel.

Is het dan echt zo geweldig die Knit&Knot? Nou nee, ik ben wel verplicht om er een korte disclaimer bij te zetten. Het is namelijk praktisch onmogelijk om niet volledig overladen met tassen naar buiten te lopen. Al moet ik toegeven dat het niet bepaald helpt als je een tas met vulling bij je haakpakket krijgt. Kortom, zet een limiet op je bankpas, neem veel tassen (of zoals mijn moeder een koffer) mee en ik beloof je, dat je een heerlijke en gezellige winkelervaring gaat hebben!DoraCreations
Door

DoraCreations

op 17 Apr 2019

Best Lara, Mij naam is Dora, al heel lang heb ik het verlangen om een mode show te geven van mijn haak en brei werkjes. Sinds ander half jaar heb ik mijn eigen ateriel. Ik wil graag wat tips van je willen krijgen wat en hoe moet ik dit doen. Ik heb in vele landen tijdens mijn vakantie veel gehaakt en ook veel weggeven aan minderbedeelde mensen tijdens mijn reis. Nu ik zolang bezig bent kruipt de verlangen om iets anders te doen voor mijn zelf. Een project maken, een modeshow organiseren en met leuke mensen samen werken. Kan je mijn hier mee helpen? Ik had je homepage gelezen en dat inspireerd mijn enorm voor een nieuwe uitdaging. Alvast een fijne dagen en toe weder horens. Vriendelijk groet, Dora.

Reactie plaatsen