Neat Ripple - daar word je vrolijk van! - Breiclub.nl
Neat Ripple - daar word je vrolijk van!

Neat Ripple – daar word je vrolijk van!

Ken je dat? Vrolijk worden van garen?

IKKUH WEL :D

Stylecraft

Ik heb hier 18 bollen Stylecraft Special DK liggen, besteld bij de Echtstudio.

I LOVE STYLECRAFT!

neatripple_foto01

Patroon

Ik ben de Neat Ripple aan het maken van Attic24 alleen met totaal andere kleuren.
Het is een heerlijk patroon om weg te haken. Klik voor het patroon van Attic24 Zij heeft trouwens meer heerlijke en vooral mooie weghaakpatronen en allemaal totaal niet moeilijk.
En er zijn diverse websites in NL die het in NL vertaald hebben, kwestie van even googlen.

neatripple_foto02

Puzzelen

Ik moest aardig puzzelen om beetje hetzelfde idee te krijgen als Attic en niet alles “saai” in 1 volgorde. Van de 18 kleuren ga je 17 kleuren in totaal 4x herhalen, alleen steeds op een andere volgorde. De 18de kleur is je rand.
Zoals je ziet ben ik pas deze week begonnen.

neatripple_foto03

Tips

Ik probeer elke dag , 4 rijen te haken. Ik doe ongeveer 25 minuten over 1 rij. Dus ongeveer 2 uur over 4. En dat is veel. Ik deed steeds 6 per dag maar ik merkte dat dat echt teveel was. Dat is 3 uur en echt veel. Je moet het wel leuk houden voor jezelf. Anders ligt ie straks in een hoek en dat is ongelooflijke zonde.

neatripple_foto04

Houd je dus ook aan je eigen afspraken, ga toch niet stiekem nog een paar toeren maken. Dat je denkt dat je voor uitwerkt. Want dat gaat onherroepelijk fout.  Je krijgt dan:“Oh ik heb gisteren voor 3 dagen doorgehaakt, dus ik kan vandaag en morgen niets, dan begin ik wel overmorgen of de dag erna”.

Geloof mij dat werkt NIET!

Je moet namelijk zorgen dat jij eraan went elke dag hieraan te haken. En vooral, het moet leuk blijven. Dus ook al denk je: “Ik heb gewoon zin om in ieder geval nog 1 toer te haken”.  Doe dat NIET. Ga wat anders doen. Je blijft dan je zin behouden om aan een groot project te werken.

Klaar?

En als je dit garen niet kent, gooi de afhechtdraadjes NIET weg. Maak er je eigen staalkaartje van! Superhandig!
Hier heb ik zelf nog geen foto van. Die komt zeker als ik de eerste 17 kleuren heb gebruikt. Dat zal ergens volgende week worden.

Heb jij nog tips?

neatripple_foto05

Reactie plaatsen