Hoe leuk is het om zelf een kraamcadeautje te haken
Hoe leuk is het om zelf een kraamcadeautje te haken?

Hoe leuk is het om zelf een kraamcadeautje te haken?

Hoe leuk is het om zelf een kraamcadeautje te haken? Ik vind ik een heerlijk werkje. Je maakt iets met liefde en de kersverse ouders zijn er vaak erg blij met een persoonlijk cadeautje voor hun kleine spruit.

Je moet echter bij het haken van kraamcadeautjes wel met een paar belangrijke punten rekening houden. Dit omdat het zo’n specifieke doelgroep betreft.

  • Zo gebruik je in principe geen veiligheidsoogjes wanneer je iets voor een kindje maakt. Mochten deze namelijk onverhoopt toch losraken, dan kan dat natuurlijk gevaarlijk zijn. Maak oogjes en neusjes daarom liever van, bijvoorbeeld, zwart garen.
  • Ook let je er op dat alle losse draadjes goed weggewerkt zijn en dat alles goed vastzit. Dit is iets dat eigenlijk wel voor zich spreekt natuurlijk.
  • Je garenkeuze baseer je ook op de doelgroep. Ik gebruik zelf het liefst zacht katoen, omdat pluisjes van bijvoorbeeld wol en acryl soms allergische reacties kunnen geven bij een kleintje.

Op het moment zijn er natuurlijk een heleboel patronen online en in boekjes te vinden. Ik zal hier een paar van mijn favorieten met jullie delen.

Kraamcdeautjes-haken-2Momenteel haak ik het welbekende knuffeleendje. Dit is een gratis patroon dat je de laatste tijd veel tegenkomt. Ik maak dit eendje voor een kleintje dat eerdaags geboren wordt, waarvan ik nog niet weet of het een jongetje of een meisje is. Daarom heb ik voor het neutrale groen en wit gekozen.

Het leuke vind ik hiervan dat je dit soort amigurumi’s steeds weer in een andere kleurstelling kunt maken, waardoor het leuk blijft om ze te geven en te krijgen.

Je kunt er voor kiezen om dergelijke beestje te vullen met een muziekdoosje of een rammeldoosje. Deze zijn in verschillende variaties verkrijgbaar.

Ook de auto’s van Christel Krukkert zijn favoriet, en dan met name de Volkswagen bus en de brandweerauto!Kraamcdeautjes-haken-3

Het haken van een mobile staat ook nog op mijn to do lijstje. Het lijkt me zó leuk om zo iets te geven. Het patroon van de mobile op de foto kun je vinden op de website van Repeat Crafter Me.Kraamcdeautjes-haken-4

Kraamcdeautjes-haken-5In de koudere maanden worden mutsjes, kleding en dekentjes natuurlijk vaak ook erg gewaardeerd. Het mutsje op de foto is een vrij simpel patroon van granny stripes, maar ook door te variëren met de kleuren heb je al snel een leuk cadeautje.

Wat vind jij een leuk kraamcadeau om te maken?

Ineke van Aalst
Door

Ineke van Aalst

op 07 Sep 2015

Ik vind de mobile met schaapjes zo leuk. Is het patroon ook in het Nederlands verkrijgbaar? Gr Ineke

Reactie plaatsen