Sleutelhoesje haken - Breiclub.nl
Sleutelhoesje haken: welke sleutel was het ook alweer?

Sleutelhoesje haken: welke sleutel was het ook alweer?

Sleutelhoesje haken: welke sleutel was het ook alweer? Misschien herken je het wel? Welke sleutel is nu waarvan? Ik deel vandaag enkele leuke ideeën voor sleutelhoesjes haken met je, zodat je nooit meer een sleutel hoeft kwijt te raken.

Sleutelhoesje-haken-2

Mijn moeder overkwam het ook. De sleutel van ons huis was tussen andere sleutels in het bakje terecht gekomen en nu wist ze niet meer welke sleutel nou van ons huis was. Alleen een naamkaartje of iets vond ik niet leuk.

Met een labelmaker heb ik mijn naam op de achterkant van de sleutel gezet en op maat geknipt. Maar wat ga ik nu doen? Het leek me een leuk plan om iets aan de sleutel te haken zodat ze hem sneller zou herkennen.

Ik sta nu ondertussen bij familie wel als haker bekend en krijg ook vaak te horen je doet je naam eer aan, want ik heet Natasja Haaker. Ook op Facebook krijg ik het vaak te horen ;)

Wat voor sleutelhoesje ga ik haken?

Sleutelhoesje-haken-1Okee, ik zag het al voor me hoe die sleutel daar tussen de andere sleutels in de la zou liggen. Nu dacht ik eerst aan een soort van sleutelhanger die ik aan de sleutel kon gaan maken, maar ik wilde niet zo een groot ding aan één sleutel.

Toch ging ik even op Pinterest kijken of ik snel wat leuks kon maken maar dat ook met één tot 2 uur af kon zijn. Allemaal leuke dingen heb ik op mijn bord opgeslagen, om nog een keer als ideeën te gebruiken als ik weer iets zoek. Dit bord wil ik graag met jullie delen: Natasja’s blog: Haak ideeën Sleutelhanger.

Wat ik nu uit eindelijk gemaakt heb is een hoesje voor de sleutel waar ze hem in kan doen.

Sleutelhoesje-haken-4

Nu ben begonnen met een ongeveer 30 losse (aantal losse die je nodig hebt voor de lengte van de sleutel +1). Daarna haak je vaste aan de losse kant terug, dan één losse en ga je aan de andere kant van de losse weer terug en weer een losse, en een halve vaste om je toer af te sluiten.

Sleutelhoesje-haken-5

Verder haak je met één losse verder en dan alleen maal vaste in alle volgende steken. Je haakt als een spiraal vorm verder tot de juiste hoogte.

Sleutelhoesje-haken-4

Heeft hij de juiste hoogte die je nodig hebt, dan keer je aan één van de zijkanten het werk en haak je over de vaste terug waar je aan de ander zijkant weer stopt, je haak zo vaak heen en weer zodat er een flapje ontstaat aan één kant van het mapje.

Je kan er eventueel nog een knoopsgat in maken zoals ik dat heb gedaan op de foto. In mijn volgende blog zal ik uitleg geven over hoe je een knoopsgat kan haken in een haakwerkje.

Hoe laat jij je sleutel opvallen tussen de andere sleutels?

Sleutelhoesje-haken-6

Inie
Door

Inie

op 22 Jul 2015

ik heb dit idee ook al bij Amerikaanse ontwerpsters zien langskomen, maar dan als polsbandje waar je je sleutel kan in doen... nog gemakkelijker om ze ook niet snel kwijt te spelen :)

Natasja
Door

Natasja

op 19 Feb 2016

Wat grappig om dat daar ook tegen te komen, een goed idee om dat als polsbandje te maken! Zeken wanneer je gaat hardlopen of iets dergelijks.

dirk
Door

dirk

op 19 Mar 2016

dom

Reactie plaatsen