Mijn afgemaakte projecten - Breiclub.nl
Mijn afgemaakte projecten

Mijn afgemaakte projecten… 

Sinds kort heb ik een aantal projecten echt af!

Wow! Wat zijn ze mooi…. 

Cal 2015

De Cal 2015 vond ik heel erg leuk om mee beginnen. Dit project heeft me zoveel geleerd. Wat knap van Tertia en Jolanda om er zoiets moois te kunnen ontwerpen.

Mijn dochter Merel heeft de kleuren uitgezocht en nu ligt dit mooie kunstwerk ergens op een hoopje in haar kamer… zucht! Zoveel uren aan gewerkt en wat gebeurt er mee… tja! Helaas… stofhappen. Het tellen, puzzelen, genieten, …

En dan ligt het ergens! (wanhopig zucht…)

De lily pond

Daarnaast ben ik ook gestart met een project De lily pond ontwerp van Janie Crowfoot. Dit jaar is dit patroon ook vertaald in het Nederlands en kon ik een pakket kopen met alle bolletjes die erbij horen. Heel erg mooi. En ook weer enorm veel geleerd. Randen recht haken en zo. De eerste keer was een ramp, een golvend randje dat nergens op sloeg. Uiteindelijk door filmpjes van Sarah Garner (youtube) geleerd hoe je dat moet doen. Maar nu is mijn project klaar en echt supermooi, maar de kleuren passen helemaal niet in mijn huis.

Dus wat moet ik eigenlijk mee?

Het ligt nu in mijn kledingkast, ahum, ook stof te happen. Wellicht een kerstkadootje voor mijn schoonmoeder. Wel jammer!! Maar ik zou het echt niet weten waar ik het in mijn huis moet laten.

Mijn-afgemaakte-projecten-3

Het grappige is dat als ik het kleedje ergens neerleg, dat Vlekkie, mijn kat, het direct weet te vinden.

Tasje

Mijn-afgemaakte-projecten-1Zelf een lief klein tasje ligt ergens in een kast. Ik doe er niets mee. Er past niets in… Ziet er erg leuk uit, superleuk om te maken en te versieren. Mijn dochter Sofie en ik hebben beiden zo tasje gemaakt en beiden gebruiken het niet. Waarom? Ik heb echt geen idee.

Dit is een leuk klein projectje om mee te beginnen, makkelijk en een goede manier om een patroon te leren lezen, want bij mij ging dat zelf niet goed bij dit patroon. (grijns!) Dus eigenlijk ook een leerprojectje.

Scheepjes Cal 2015

Het eerste project tot nu toe dat daadwerkelijk wordt gebruikt! Is deze mooie sjaal of omslagdoek: de scheepjes cal 2015. Er zitten veel uren in, het draagt heel licht door de nieuwe linnen wol van scheepjes. En door het mooie patroon van Annelies Baes is het een geweldig project geworden.

Ik draag de sjaal met plezier en eigenlijk best vaak. Alleen het vast maken met een speld lukt me niet. Daar zou ik nog eens een paar tips voor mogen ontvangen. De bijbehorende speld verlies ik tijdens het dragen. Of de sjaal gaat zo raar hangen, dat ik hem nu gewoon om  sla. En elke keer als ik een stukje vast heb, geniet ik weer!

De tijd, het gepuzzel, het plezier dat ik eraan beleefd heb om het te maken staat als een paal boven water en geeft je inspiratie om nog zoiets te zoeken en nog een te maken.

Mijn-afgemaakte-projecten-6

Sneak Peek

Mijn-afgemaakte-projecten-7Nu ik klaar ben met een aantal grote projecten ben ik nu bezig met een paar amigurumi’s, maar daar blog ik een volgende keer wel over. Wat worden deze beestjes leuk! De sneak peek is een kraamkadootje voor een collega van mij. Gijs Giraffe van stipenhaak.

Wat leuk om te maken, en nog mooier: HET KRIJGT EEN BESTEMMING!! ;)

Ook ben ik bezig met een chrissiebeer… zo leuk om te zien hoe zo’n beestje groeit in je handen.

Het genot dat het geeft als je iets maakt is eigenlijk grenzenloos!

Daar haal ik mijn lol uit. Ik ben ook bezig met de mystery blanket van de breiclub en de voorbereidingen, het bekijken van het patroon, het maken. De kleuren passen eigenlijk weer niet in mijn huis… dus ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat, maar dat is een zorg voor later.

Mijn-afgemaakte-projecten-4

Lieve mensen, wat doen jullie met de afgemaakte projecten? Liggen ze tentoongesteld of ook ergens onder in een kast… Of geef je alles weg of…

Wat doen jullie met alle mooie projecten? Ik ben erg benieuwd. 

Veel leesplezier!

 

Karin
Door

Karin

op 30 Sep 2015

Ik brei meestal dingen waar ook 'vraag' naar is, zodat ik er altijd wel iemand blij mee kan maken, zoals sokken voor mijn schoonmoeder, zoon en schoonzoons, mutsen voor mijn dochters (en vriendinnen) sjaals voor collega's en babyspul, als ik een geboortekaartje krijg, brei ik iets.

Reactie plaatsen