Even voorstellen: Marjolein - Breiclub.nl
Even voorstellen: Marjolein

Even voorstellen: Hallo! Ik ben Marjolein en ik ga voor de breiclub bloggen… Ik heb er helemaal geen ervaring mee, maar ik weet wel dat ik graag haak en creatief bezig ben en steeds bedenk wat het volgende project wordt en graag deel met anderen!

Dus dat komt wel goed. 

Nog een klein beetje info over mezelf: ik ben 42 jaar en ik woon in Zevenbergen (Noord-Brabant), ben getrouwd met Marco (al 16 jaar!) en ik heb twee dochters Sofie (13 jaar) en Merel (11 jaar) en dan ook nog twee katten Vippie en Vlekkie (de bewuste theemutsen!). Ze komen vast weleens voorbij op een foto! Door de weeks ben ik naast het huishouden, ook 2,5 dag juf op een basisschool in Breda.

Mijn liefde voor handwerken is al lang geleden begonnen. Als tiener en zelfs toen ik nog jonger was, maakte ik altijd wel iets. Van vouwen tot met draadjes rommelen. Later ben ik “echte” dingen gaan maken. Borduren kon ik uren achter elkaar. En dan ingewikkelde telpatronen. Helaas ben ik niet iemand die het resultaat ophangt! (zou ik eigenlijk wel moeten doen. Er zit toch wel wat uurtjes in.)

Op school in België deed ik graag mee met de lessen handwerken. Borduren, haken, breien, weven… Ik heb daar veel geleerd. Zelfs een nachtjapon met de hand naaien met smokwerk! (Ik zat in België op school)

even-voorstellen-Marjolein-6Vorig zomer was ik nog bevangen door het loomvirus… Samen met mijn dochters maakten we de mooiste dingen. Beestjes, armbandjes, sleutelhangers. Alleen is het jammer dat het resultaat niet lang goed blijft! De elastiekjes vergaan na verloop van tijd. Vooral de goedkopere…

Aangezien ik meer ging haken met de loomstiekjes ben ik overgegaan op wol en een simpele haaknaald. De projectjes blijven tenminste wat langer bestaan…

even-voorstellen-Marjolein-5even-voorstellen-Marjolein-4Na de sneeuwsterren haken, bedacht ik dat ik wel iets meer aankon. Een sjaal! Ik vond een simpel patroon en ben gewoon met goedkope wol begonnen. De maat van de haaknaald en de wol klopten helemaal niet, maar goed, dat noemen we een beginnersfoutje.

even-voorstellen-Marjolein-1De sjaal is af en Sofie is er erg blij mee. En terwijl ik bezig ben met deze sjaal… kom ik allerlei leuke grannys tegen om te loomen. Na deze uitgeprobeerd te hebben, ben ik er met Zeemanwol een deken van gaan maken. Sofie was wederom de gelukkige, omdat de kleuren precies in haar nieuwe kamer pasten.

Voordat in januari de CAL2015 begon, zag ik de voorbereidingen op Facebook… (gossie! nog een blog onderwerp! FACEBOOK!!)

Wat een uitvinding! Haken en facebook tegelijk!  Patronen, winkels, contact, hulpvraagbaken! Alles in 1! I am loving it! En dat zelfs internationaal! 

Ik zag de Sophie’s Universe voorbij komen, maar die durfde ik nog niet aan…. veel te veel moeilijkheden… En patroonlezen, daar ben ik veel te eigenwijs voor (juf blijft juf!)

Zóóóó leuk!

De cal2015 is het uiteindelijk geworden! En daar ben ik nog steeds mee bezig! Wat heb ik veel geleerd van dit project. Tellen, tellen en nog eens tellen! Steekmarkeerders zijn onmisbaar!!! En nog veel meer, allerlei soorten steken, afhechten, aanhechten, kleuren uitzoeken (zóóóó leuk!)

De mooiste steken komen voorbij! En die zijn zóóóó mooi in het geheel! Nu zou ik de Sophie’s universe wel aandurven!

WIP’s

Ondertussen werk ik aan zoveel dingen!!!! Nieuwe term:  WIP’s (work in progress!!) 

De Cal 2015, Scheepjes 2015, een AH shoptas tussendoor, een Mystery project via facebook, Lily pond deken, muziekschaapje als een kraamkadootje, een papegaai voor mijn dochter haar piratenpak, … (en ik ben pas begonnen in januari dit jaar….)

Voor de Breiclub zal ik in de toekomst een aantal blogs gaan schrijven, maken, bedenken… 

Zijn er wensen? Laat het me weten, wellicht lukt het me om er een verhaal van te maken. 

Tot lees!

Groetjes

Marjolein

Reactie plaatsen