Het is en blijft een muts - Breiclub.nl
Het is en blijft een muts …

Het is en blijft een muts … Nu het weer dan toch echt minder mooi wordt, kunnen we er niet meer omheen: de zomer is voorbij. En met het korter worden van de dagen is de winter dan toch echt niet meer zo heel ver weg. En winter betekent kou en kou betekent mutsen!

Effen mutsen, gekleurde mutsen, mutsen met kabels, mutsen met ribbels, je kunt het zo gek niet bedenken. Ik ben voor jullie op zoek gegaan naar de leukste mutsen om te breien.

Grijze muts van Phildar

Een leuk en niet al te makkelijk patroon vond ik via Telegraaf.nl: een grijze muts van Phildar. Door zijn eenvoud en het gebruik van een combinatie van tricot-, en boordsteek een mooie muts om mee te beginnen! Je vind het patroon hier:

http://www.telegraaf.nl/incoming/article22057397.ece/BINARY/Grijze+muts.pdf.

Het-is-en-blijft-een-muts-4

Een echte wintermuts

Het patroon dat ik vond van Drops is van een muts zoals ik mij wintermutsen voorstel. Mooi wolwit, met een kabel en natuurlijk een pompom bovenop. Leuk in combinatie met de colsjaal!

http://www.garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=166&d_id=38&lang=nl

Het-is-en-blijft-een-muts-7

Herenmuts

Natuurlijk kunnen ook de heren niet met ontbloot hoofd lopen op koude dagen. Dus ook voor hen vond ik een mooi patroon (maar laten we eerlijk zijn: in andere kleuren is hij ook voor dames erg leuk!). Je vindt hem hier:

http://brei-scheepjeswol.nl/breipatroon-omslagsjaal-en-herenmuts-van-scheepjeswol-peru.html?sl=nl

Het-is-en-blijft-een-muts-2

Babymuts

Ik vind niets zo leuk als voor baby’s en kinderen breien. Een mutsje mag dan ook niet ontbreken in mijn repetoire. Ik vind dit simpele mutsje echt ontzettend schattig!

http://sascha-lovetoknit.blogspot.nl/2012/07/simpele-gestreepte-baby-muts-met-patroon.html

Het-is-en-blijft-een-muts-1

Elfstedentocht

De laatste Elfstedentocht is bijna 20 jaar geleden, maar misschien wordt het nog eens zo koud dat hij weer gereden kan worden. Hopelijk niet zo koud als in 1963, toen de Elfstedentocht de boeken in ging als de zwaarste ooit. Het patroon dat ik hier heb gevonden, is een patroon van de muts die destijds gedragen werd. Mocht je in een nostalgische bui zijn..

http://www.ravelry.com/patterns/library/de-muts-van-63

Het-is-en-blijft-een-muts-6

Streepjesmuts

Voel je meer iets voor een streepjesmuts, dan kun je het patroon hier http://members.home.nl/tdpj/Patronen/Noro_hat/Norohat_nl.htm vinden.

Een makkelijk basispatroon, maar zo’n leuk effect! Ook mooi te breien met een garen in kleurverloop!

Het-is-en-blijft-een-muts-5

Kabelmuts

Een muts waar de warmte vanaf straalt, staat op Craftsy.com (je moet wel inloggen om het patroon te kunnen verkrijgen, mocht je geen account hebben of willen, dan kun je ook contact met mij opnemen voor het patroon – deze is gratis). Ik denk dat ik deze maar voor mezelf ga maken voor de komende winter!

http://www.craftsy.com/pattern/knitting/accessory/crossroads/162163?rceId=1441357817371~rm5ocj3k

Het-is-en-blijft-een-muts-3

Wil jij ook een leuke muts maken, maar heb je nog wat meer inspiratie nodig? Kijk dan eens op http://365mutsen.blogspot.nl/. Hierop vind je héél véél mutsen, in alle soorten en maten!

Wat is voor jou onmisbaar in de winter?

Reactie plaatsen