Niet afgemaakte projecten, bijna elke handwerkster heeft ze - Breiclub.nl
UFO’s – niet afgemaakte projecten!

Bijna elke handwerkster heeft ze en ja ik ook. Ufo’s. Wat zijn Ufo’s? Er wordt gezegd dat ze kunnen vliegen en dat ze niet herkend worden. Maar bij mij zijn ze echt wel herkenbaar, niet afgemaakte projecten.  Ze zien eruit als gewone projecten. Echt waar. Ik ben ze ooit begonnen maar heb ze nooit afgemaakt en nu zit ik ermee. Mijn besluit is dus ook. Ik ga ze afmaken. En wel heel snel.

niet afgemaakte projecten

Ufo 1 is een haas. Zijn echte naam is Harley Hare. Dit patroon kocht ik via de site van Dendennis. Een schat van een beestje. Maar hij mist zijn staartje en snuit. En waarom ik dat staartje niet wil maken, ik denk dat er een leuker project in zicht kwam. En zonder gezicht is ook geen gezicht. Harley zou ook nog wat kleertjes kunnen gebruiken. Harley wil namelijk mij gezelschap houden bij de 4daagse van Nijmegen.

niet afgemaakte projecten

Ufo 2 is ook een patroon van Dendennis. Ik mag mijzelf echt wel fan noemen van zijn haaksels. Maar dit even tussendoor. Het is de boze bij. Ooit had de bij een neus en mond. Doordat deze niet goed geplaatst waren keek de bij niet boos maar heel erg verwonderd naar de wereld. Dus heb ik neus en mond verwijderd. En tot op heden is het dus een ufo geworden. Hoelang kan het duren voordat je een neus hebt gemaakt. En geplaatst. Dit wordt dus mijn eerste afmaakproject.

niet afgemaakte projecten

Ufo 3 is een breiproject. Deze geeft mij wel kopzorgen. Ik brei een sjaal van Steven West genaamd the Doodler. Nu kan ik mij best verstaanbaar maken in het Engels. Maar de breitermen zijn mijn grootste obstakel hier. Ik heb 300 steken opstaan en dat klopt. Maar als ik doe wat er op papier staat en alle steken gebreid heb kom ik of steken te kort of ik houd ze over en heb niet genoeg golven. Dus dit wordt een help wie kan mij helpen project. Maar ik heb al iemand op het oog die deze sjaal gebreid heeft. Dus ik moet haar maar eens aan het jasje trekken. Maar ooit komt deze ufo ook af.

niet afgemaakte projecten

Ufo 4. En mijn grootste, ja letterlijk grootste Ufo is een vest. Stella Ruhe heeft boeken geschreven over visserstruien. Ik ben in een vissersplaats geboren en ik dacht ik kan best een vest gaan breien maar dan niet op de makkelijkste manier. Dat wilde zeggen, rondbreien, bies doorknippen en de mouwen opnemen bij het armsgat.

Ik heb een proeflapje gebreid. Gerekend en een opzet gemaakt. Na 20 cm rondbreien was het toch wel een strak vest aan het worden. Dit kon niet. Ik wilde een buitenvest. Weer opnieuw gerekend en gestart met breien. Ik heb de romp af en toen werd het zomer en winter en nu is het bijna lente. Ik vind het nog steeds dat ik het moet afbreien. Dit is dus best een ufo met een lange looptijd.

Dit wordt dus echt nummer vier in het afmaken. En dat gaat nog wel een dingetje worden. Ik wil er namelijk ook een capuchon op en daar moet dan een leuk stofje in. Ik vermoed dat dit nog wel een jaartje gaat duren maar ooit, echt ooit komt hij af.

Ik maak zelden voornemens want die vliegen zomaar de deur uit. Alleen deze 4 projecten zijn nu mijn hete hangijzer.  

Henny van Luik
Door

Henny van Luik

op 23 Mar 2017

Hallo Elly,Een heel herkenbaar verhaal wat betreft leren breien op school.Ik ben van 1952 dus dat scheelt niet veel in leeftijd.Ik moest leren breien met 4 breinaalden met katoen.Vreselijk.Het piepte en schoot niet op.Als zeeuwse breide ik 2 zeeuwse visserstruien en omdat mijn dochter die mooi vond voor haar 2 uit het laatste boek van Stella Ruhe.Wat ik niet heb zijn WIP's.Leuk toch dat handwerken je zo bezig kan houden.Veel plezier met je verdere werkjes.Helaas kan ik je niet helpen met je Steven West sjaal.Van die engelse termen snap ik ook niet veel.

Reactie plaatsen