MEGA
MEGA

MEGA…

Iedereen moet toch minstens éénmaal per jaar een mega haakproject uit zijn haakpen toverenIets cools, iets waaauuuwwtastisch…gewoon iets waar je trots op bent!

En MEGA mag je dit keer letterlijk nemen…zwaar ook en warm!

Groot nee MEGA is dit dekenGeen zeemeermin in de zetel maar een stoere haai!

Wat een werk! Maar oh zo happy ermee…

 

image6.jpeg

 

Haakidee

(https://www.haakidee.nl)

 

Deze stond al heel lang op het verlanglijstje. Het haaiendeken. Mijn eigen MEGA project van het jaar. Hoe lang heb ik eraan gehaakt? Wel toch een maand of drie of was het nu vier…

 

We hadden een haat-liefde relatie opgebouwd mijn haai en ik. Het begon al bij de keuze van de wol. Als je het patroon volgt werk je met ‘Stylecraft Special DK’. Op Wolplein.nl kun je ze shoppen aan 2,70 EUR/bol. 100% acryl. Dan dacht ik bij mezelf laten we maar gaan voor de eurobollen van de Wibra. Ook 100% acryl en als het tegenvalt dan kieper ik alles de vuilbak in! Nee ik loop niet over van ‘haakzelfvertrouwen’…

 

image1.jpeg

 

 

Je start met de tanden. 5 grote driehoeken. Deze worden samengehouden door de rode lip.

Je hebt 3 kleuren nodig en wat restjes zwart. Je haakt met verschillende haaknaalden (3 mm, 3,5 mm, 4 mm en 5 mm). Wanneer je moet wisselen staat netjes in het patroon beschreven. Ja ook ik vergat eens te wisselen van haaknaald en dan is het uittrekken geblazen en eens inwendig vloeken…

Het lijf en de vinnen haak je in de patroonsteek. Een leuke, nieuwe steek voor mij. Deze steek zorgt voor het schubbe-effect. Ook de kleine zijvinnen, staartvinnen en de rugvin in haak je in deze steek. De gebruikte steken zijn losse, half vaste, vaste, half stokje, stokje en dubbel stokje. Ja en de steken moeten echt waar kloppen en de rijen ook. Als je het denkt beter te weten nee het lukt niet…patroon volgens of je mag de boel uittrekken.

 

image2.jpeg

 

Blokken, blocken of hoe je het ook schrijft is nog zoiets tofs. Niet! Isoleerplaten, gekocht bij de Gamma, deden de job. Met veel tegenzin begon ik eraan. Goed opspannen voor een optimale vorm. Nat spuiten met een plantenspuit, nog wat handdoeken erop en laten drogen. En achteraf ben ik toch blij om het gedaan te hebben want je ziet echt wel het verschil!

 

image3.jpeg

 

De grote haaienvin werk je af met grijs vilt aan de binnenkant en vul je op met vulwol. De oogbollen kregen wiebelveiligheidsoogjes van mij. Ook alle draadjes moeten goed worden weggewerkt!

 

image4.jpeg

 

Je ziet iedereen is fan…ook ik en ik zou hem zo nog eens maken…wel binnen een jaar of twee 😉

 

image5.jpeg

 

Nog even dit…alle ontwerpen van Haakidee zijn van de hand van Annemarie Arts. Ik kocht het patroon (3,95 EUR) op de site. Het betalen en downloaden verliep vlot. Wat ontbrak volgens mij in het patroon zijn enkele foto’s. Ik het graag wat visueler. Heb je nog nooit een haaknaald in je handen gehad dat zou ik dit project niet aanraden. Er zijn veel leuke en eenvoudigere dingen om mee te starten!

 

Hopelijk genoot je van mijn MEGA blogpost…

Vergeet niet om mijn FB-pagina te liken…

https://m.facebook.com/mespetitscalins/

Of volg mij op Instagram @mespetitscalins

Ellen

X

Reactie plaatsen