Maxi Sweet Treat garen van Scheepjes, 100% katoen - Breiclub.nl
Maxi Sweet Treat garen van Scheepjes, wat kun je er mee?

Maxi Sweet Treat garen van Scheepjes, wat kun je er mee?

Deze keer laat ik een talentvolle jongedame aan het woord. Amilishly – van Amilishly Designs over de mooie bolletjes Bonbon en Maxi Sweet Treat garen .

(link: http://www.chefwol.nl/brands/amilishly-designs/)

(link: http://www.chefwol.nl/scheepjeswol-sweettreat.html)

 

Lieve lezer,

In deze blog wil ik jullie meenemen in de veelzijdigheid van het Maxi Sweet Treat garen van Scheepjes. Dit 100% katoen werd afgelopen jaar geïntroduceerd in ruim 100 verschillende kleuren, die matchen met het dikkere Scheepjes Catona.

Bij zulk dun katoen – geschikt voor nld 1.00mm – is de eerste gedachte vaak dat het alleen te gebruiken is om kantwerk te haken. Ik snap dat dat best wel kan afschrikken. Maar wat kun je er dan allemaal mee?

Amigurumi

Een manier om Sweet Treat te gebruiken is voor het haken van mini of micro amigurumi. Hierbij gaat het om zo klein mogelijk haken met heel dun garen. Het haken met Sweet Treat kan dan een tussenstap naar het haken met naaigaren, wat helemaal klein is.

Maxi Sweet Treat

Sweet Treat is verder toe te passen bij het haken van mooie randjes om amigurumikleding, het haken van dunnere kledingstukken voor de amigurumi of wanneer dunne haren gewenst zijn.

Maxi Sweet Treat

Mandala

Ook een leuke toepassing waar Maxi Sweet Treat goed geschikt voor is, is het haken van kleurrijke mandala’s. Door de vele kleuren is geen enkele combinatie te gek en het dunne garen geeft een mooi effect. Je kunt dan gerust een grotere naald (1.5mm / 2.0mm) gebruiken zodat de structuur van het garen mooi tot uiting komt.

Kantwerk

En dan is er natuurlijk het kantwerk. Mooie kanten randen aan handdoeken bijvoorbeeld, of een mooie kanten sjaal zijn een paar ideeën. Ook een kanten vestje in verschillende kleuren kan heel mooi zijn. Verder is het nog mogelijk om er een tafelkleed of placemats mee te haken zoals Scheepjes laat zien met het Garden Tablecloth.

Maxi Sweet Treat

Kom dus gerust eens kijken, klik hiervoor op de gegeven links, en vraag gerust eens om advies.

Ik help u graag.

 

Amilishly.

 

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 06 Sep 2017

Leuke ideeën! De kleuren zijn inderdaad prachtig. Groetjes, Akkelien

Alexa (Amilishly)
Door

Alexa (Amilishly)

op 07 Sep 2017

Dankjewel Akkelien! Leuk om te horen :)

Reactie plaatsen