Welke naalden heb je nodig voor de Mystery Blanket 2017?
Welke naalden heb je nodig voor de Mystery Blanket 2017?

Welke naalden heb je nodig voor de Mystery Blanket 2017?

Ik heb op het forum, en op Facebook de hele periode lopen roepen, dat ik niks zou zeggen over de Mystery Blanket 2017. Als een van de testers van de breideken weet ik hoe de deken eruit gaat zien. Dat zal geheim blijven, tot het moment dat de E-books online komen – daar verandert niemand wat aan. Wat ik wel ga vertellen, is welke naalden de deelnemers nodig gaan hebben.

 We kijken eerst naar de haakdeken.

De haaksters moeten erop rekenen, dat ze de volgende maten nodig hebben:

4, 4 ½, 5, 5 ½, 6 en 7 mm.

Dat is best veel. Daarbij moet u ook rekening houden met het feit, dat mensen misschien losser, misschien vaster haken, dan de ontwerpster doet. Het kan dus, dat u een halve of hele maat omlaag, of een halve of hele maat omhoog moet.

Omdat haken best intensief kan zijn, adviseren wij de haaknaalden van Addi, te weten de Addi Swing of de Addi Swing Maxi. De laatste is nieuw in de Addi serie, en is een centimeter langer dan de gewone swing. Die lengte zit in het haakdeel, niet in het handvat.

 

Net als de Addi Swing naalden hebben de Maxi haaknaalden ook hun eigen kleur, zodat u ze makkelijk herkent.

U vindt ze onder meer hier.

Een andere haaknaald, die prettig haakt, zijn de haaknaalden van Clover. Met hun zachte grip liggen ze prettig in de hand. U kunt ze onder meer hier  en hier vinden.

De mensen die de Mystery Blanket gaan breien

Die moeten erop rekenen dat ze de volgende naalddiktes nodig hebben:

3 ½, 4, 4 ½ en 5 mm

Zelf vind ik voor rechte naalden de Addi breinaalden met hartje prettig, om mee te werken. De hartjes staan in zekere zin symbool voor de liefde die je erin stopt.

naalden

U vindt ze bij Chefwol.nl hier.

Voor de mensen die liever met rondbreinaalden werken adviseer ik de Zing rondbreinaalden van Knitpro. Deze hebben een flexibele kabel. Ook blijven de steken niet aan het verbindingspunt hangen, wat bij goedkopere merken vaak wel het geval is. Ze breien enorm prettig. Iedere naald is herkenbaar aan zijn eigen kleur, wat als voordeel heeft, dat je niet hoeft te zoeken naar de juiste rondbreinaald.

U vindt ze hier.

naalden

Om precies te weten welke naald nu de juiste is, adviseer ik u altijd om een proeflapje te maken. Die zijn belangrijk, en zorgen ervoor dat uw lapjes dezelfde maat krijgen. Neem daar dus ook de tijd voor – dit voorkomt een hele boel frustratie.

Tot 31 oktober hebben ze bij Chefwol.nl een oploopkorting voor de haaknaalden van Addi.

Ook tot 31 oktober: een oploopkorting voor de Zing rondbreinaalden. 

 

 

Sandra
Door

Sandra

op 03 Sep 2017

Goedemorgen, bedankt voor het delen,ik heb gelijk gekeken,alles in huis kan ik gelijk beginnen als alles binnen is

Wousje
Door

Wousje

op 03 Sep 2017

ik ga breien de winter large welke draad heb ik dan nodig bij de rondbreinaalden?

Sandra
Door

Sandra

op 03 Sep 2017

De draad krijgen we toch aangeleverd?

Karin
Door

Karin

op 03 Sep 2017

Sandra, rondbreinaalden heb je in verschillende lengtes, ik geloof van 30 cm tot 80 cm. Het is fijn om te weten welke lengte er nodig is

Bep Brands
Door

Bep Brands

op 03 Sep 2017

Dank je wel Bianca, ik zou eerst haken (voor het eerst), maar heb toch maar veranderd in breien. Durf het toch niet aan!

Linda Schaillee
Door

Linda Schaillee

op 03 Sep 2017

Ik krijg het E-boek niet gedownload. Wat te doen.

Reactie plaatsen