Snappy Ball van de firma Adriafil, 100% katoen - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Maak kennis met Adriafil Snappy Ball

De mensen die wel eens meedoen met de Mini Mysteries van Chefwol.nl zijn dit garen al eens in hun pakket tegen gekomen. Snappy Ball, van de firma Adriafil.  100% katoen uit Egypte, die in Italië in de eigen fabriek van Adriafil wordt gesponnen en geverfd. Geen klein bolletje. En ze gaan er prat op, dat er bijna geen knopen in zitten.

En dat laatste is echt geen grap. Op een bol van 200 gram zit een looplengte van 540 meter. In de projecten die ik heb gemaakt, ben ik tot nu toe nog geen enkele knoop tegen gekomen. Heerlijk, vooral als je meters wilt maken.

Met twee bollen heb je dus al een zomertruitje of een vest, met korte mouwen. Een derde bol staat garant voor een trui of vest met lange mouwen.

Het garen werkt erg prettig op, zowel gebreid als gehaakt, en dat maakt het werken met deze – niet gemerceriseerde – katoen een heel fijne ervaring.

Zo fijn zelfs, dat binnenkort een ontwerp met dit garen in Inside Crochet te zien zal zijn. (Inside Crochet is een haakblad, dat uitgegeven wordt in het Verenigd Koninkrijk) Ondertussen zijn er in de webshop van Chefwol ook al ontwerpen te vinden, die met dit garen worden gemaakt.

Zoals deze: Open vest met knoop

bianca-boonstra-designs-haken-open-vest-met-knoop

en deze: Zomertruitje

Snappy Ball

Snappy Ball is hier te verkrijgen in 25 kleuren.

Meer nieuws van Adriafil vond ik dit keer in Wieke nummer 3, die vorige week uitkwam.

Snappy Ball

In het blad van Wieke staan diverse eigentijdse ontwerpen, en dit is er eentje van: Ruitenheer – een sjaal in Sierra Andina.  Sierra Andina is een prachtige Alpaca, heerlijk zacht en makkelijk te verwerken.  Zelf zou ik deze prachtige sjaal maken in naturel en bruin, maar in de Wieke is deze sjaal gemaakt in lichtgrijs en donkergrijs. Voor dit project moet je kunnen dubbelbreien.  Een aanrader dus!

Snappy Ball

Zelf heb ik vorig jaar er een paar wanten mee gehaakt. Enorm lekker, en enorm zacht ook, voor je handen. Wanten haken lijkt moeilijk, maar dat valt best mee. Ik vond het in ieder geval super om te doen.

Snappy Ball

Mocht je de Wieke nog niet kennen: bestel dan eens een los nummer. Het is zeer de moeite waard.

http://www.chefwol.nl/wieke-magazine.html

http://www.chefwol.nl/adriafil-sierra-andina.html

Kom gerust eens langs in de webshop van Chefwol.nl.

Vandaag in de loop van de dag worden de nieuwe Mini mysteries bekend gemaakt: de eerste Mini mystery van Alexandra Boonstra, die wij van harte welkom heten in het ontwerp team.

En…Volgende week vieren we, dat we een jaar bestaan.  Houd ons dus in de gaten, want dit laten wij niet ongemerkt voorbij gaan!

Over de schrijver
Mijn naam is Bianca en ik brei en haak al meer dan 40 jaar. Naast blogger bij Breiclub ben ik ook coach van de Breiclub ambassadeurs. Ook ontwerp ik, en ben ik eigenaar van Chefwol.nl - die uit liefde voor het handwerken is ontstaan. Ik probeer ook zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen, het maakt niet uit of het breien, haken, Tunisch haken, garens verven of spinnen is. Via de blogs deel ik een stukje van mijn kennis, geef tips en alles wat daarbij komt kijken.
Reactie plaatsen