Lalylala patronen: Beetles, Bugs & Butterflies - Breiclub.nl
Vandaag laat ik met plezier Amilishly aan het woord, over een bijzonder boek

Vandaag laat ik met plezier Amilishly aan het woord, over een bijzonder boek

Met smart heb ik zitten wachten op dit boek van Lydia Tresselt – bekend van Lalylala. Ik heb het boek zo snel als ik kon gepre-ordered en toen was het wachten tot hij op de deurmat zou belanden. Gisteren was het zo ver en kwam het lang verwachte boek door de brievenbus… het uitpakfeestje kon beginnen.

Beetles, Bugs & Butterflies

Dit super-schattige boek zat heel mooi verpakt in een projecttasje met een bijtje erop. Volledig in Lalylaland stijl natuurlijk. Het projecttasje is precies groot genoeg voor het opbergen van amigurumi projectjes of voor projecten ‘on the go’. Zeker weten dat ik daar gebruik van ga maken.

Lalylala

Het boek begint met de uitleg van de levenscyclus van een vlinder en gaat gelijk door met een heel lief prentenboek gedeelte waar de amigurumi beestjes een rol in spelen.

Prachtige foto’s sieren dit boek en het begint gelijk een beetje te kriebelen deze beestjes tot leven te brengen.

Het boek is Engelstalig, maar dat mag voor mij de pret niet drukken. Het is een verhaal over kleine beestjes met grote dromen, zo wordt het ingeleid. Een klein rupsje ontdekt hierin een magische wereld vol met prachtige beestjes: slakken, vlinders, motten, lieveheersbeestjes en bijen. Het rupsje probeert te ontdekken welke toekomst haar te wachten staat.

Lalylala

Vervolgens wordt aandacht besteed aan het uitleggen van de verschillende technieken die in het boek gebruikt worden, zodat je met een gerust hart kunt beginnen aan het maken van je eigen beestje. Ook al ben je nog niet ervaren in het haken van amigurumi. Het boek is daarnaast rijkelijk versierd met schattige plaatjes van de te maken amigurumi.

Daarna zijn de patronen aan de beurt. Stiekem had ik die al gezien, want ik blader mijn boeken vaak van achter naar voren door.

Alle benodigdheden voor het maken van je eigen vlinder, rups en ei zijn hier te vinden en de patronen worden versterkt door plaatjes en haakschema’s. Ik vind het ook fijn dat Lydia gebruik heeft gemaakt van Catona en de kleurnummers precies heeft genoteerd.

Lalylala

De Brimstone Vlinder (de ster uit ons verhaal) en de Dagpauwoog zijn mijn favoriet en staan nu al op mijn ‘Need To Make List’. Tijd om een eind te breien aan deze review en aan de slag te gaan.

Lalylala

Ik vind dit echt een aanwinst voor mijn haakboeken verzameling. Zeker als je net als ik gek bent op amigurumi of gewoon weg bent van Lalylala patronen. Het boek is Engelstalig en voor €25,- (ex. verzending) te verkrijgen via de Etsy van Lydia Tresselt en via Chefwol.nl {klik hier} en het garen is verkrijgbaar via Scheepjes dealers zoals Chefwol.nl.

Reactie plaatsen