Aardige cadeautjes voor de feestdagen - Breiclub.nl
Zoekt u nog aardige cadeautjes voor de feestdagen?

Gisteren zag ik twee foto’s op Facebook van aardige cadeautjes, wat mij spontaan tot zingen bracht. De foto’s zijn gemaakt door Amilishly-designs, in opdracht van Chefwol.nl en zij gebruikte dus een mok in donkergroen, die als limited uitgave door Scheepjeswol is uitgebracht.

Mok

Ik weet niet, of u Figaro nog kent, in de uitvoering van Dorus, maar in de context met de mok krijg je dan dit stukje:

M’n mok, m’n mok

Waar laat ik nou mijn mok,

Zeg snappie dat nou, m’n mok, zeg waar is mijn mok

Ik raak door die meid, m’n mok steeds kwijt,

o niemand de deur uit, niemand de deur uit, niemand de deur uit…. waar is mijn mok!

Heel eerlijk: ik word daar wel vrolijk van.  Ik houd absoluut van muziek, en de decembermaand is altijd gevuld met inspiratie op dat gebied. Vanaf Eerste Kerstdag de top 2000 luisteren, bijvoorbeeld. Met een kop choco, in een mooie mok!

aardige cadeautjes

Ze zijn leverbaar zolang de voorraad strekt.

Regenbogen

We hebben er in de afgelopen tijd in de hemel wel weer flink wat kunnen zien. Regenbogen – vooral na een heftige plensbui. Muzikaal gezien ga ik dan even terug naar afgelopen zomer.

Zoals veel mensen wel weten, zijn wij bij Mary en Toni te gast geweest in Saalbach. Een prachtige tijd hadden we daar. Daar  – om precies te zijn in Zell am See – kochten we ook het album Regenbogen, van Vanessa Mai.  Je kunt haar album beluisteren op Spotify.

In garens echter, vond ik deze schoonheid: Woolly Hugs Regenboog – 800 meter garen met een lang kleurverloop. Voor de feestdagen zit er een Bobbel box omheen, waardoor je hem als cadeautje direct kunt inpakken.

aardige cadeautjes

Over de bobbel box heb ik nog een tip: voor de start haal je met een haaknaald het begin van je draad door het gaatje in het midden van de box. Dan zet je de box neer – en gaat breien of haken, net wat je het liefste doet. Je bol blijft hierdoor op zijn plaats… en het garen blijft stofvrij tot de laatste meter. Handig!

aardige cadeautjes

Klein, maar praktisch

En ook niet duur – de garensnijders die Scheepjeswol onlangs op de mark bracht. Drie varianten zijn er, die geleverd worden met een koord, zodat je hem als ketting kunt dragen. Het scheelt je enorm zoeken naar een schaar.

aardige cadeautjes

Nog een leuk presentje – met name voor breisters onder ons zijn de Steekmarkeerders, die Marieke speciaal voor Chefwol.nl maakt. Licht van gewicht, in sets van 7 stuks. Kleine juweeltjes eigenlijk. Binnenkort komen er markeerders voor haaksters bij.

Alexa
De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 01 Dec 2017

Nu ik nog een keer kijk schiet me te binnen wat Dorus echt zong :-) Die bobbelbox met regenbooggaren zou ik best wel in mijn schoen willen vinden! Echt prachtig! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen