Voor de kleintjes: haken van baby-speelgoed - Breiclub.nl
Alles over haken
Babette Nijhof
Alles over haken
2 min
6

Amigurumi voor de kleintjes

2 min
6

Uiteraard is het haken van amigurumi ook geschikt voor de kleintjes. Vandaag wil ik inzoomen op het haken van baby-speelgoed. Geschikt voor de aller-aller-kleinste dus.

De garenkeuze is heel belangrijk bij het haken voor kinderen onder de 4 jaar. Je kan het beste garen kiezen die zo min mogelijk pluist en waar niks mee gebeurd als er op gesabbeld wordt. Ik kies bij dit soort projecten vaak voor een mooie katoensoort of een heel zacht (niet extra pluizend) garen.

Mijn laatste 2 projecten waren rammelknuffeltjes aan een bijtring naar een patroon van Cute Dutch.

Persoonlijk ben ik erg te spreken over de patronen van Stefanie. Ze zijn duidelijk en vrij simpel te haken.

Echter door het gebruik van garen waarbij je “geen steek ziet” worden deze projecten uitdagingen. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om deze patronen alsnog te haken met gewoon katoen. Zo krijg je een heel ander resultaat en blijft je werk altijd erg origineel.

Als je nog nooit met teddy-garen hebt gehaakt zal ik aanraden om te beginnen met Scheepjes Sweetheart Soft. Dit garen rekt namelijk niet mee waardoor je rustig kan wennen aan het haken met dit garen. Bij het haken met dit garen zie je geen steken. Alles gaat dus op gevoel en dit vergt wat oefening. Blijf dus vooral rustig en oefen veel. Dan komt het vanzelf goed! Als je er echt niet uit komt kan je altijd een haak-expert vragen om je eens op weg te helpen.

Bij mijn projecten die ik nu gehaakt heb, heb ik gekozen voor de volgende kleuren scheepjes sweetheart soft:

Deze kleuren zijn makkelijk te matchen met een mooie katoensoort voor de afwerking. De roze is een hele heldere zachte kleur roze en de grijs/blauwige is zowel geschikt voor jongens als meisjes en is vooral hele stoere kleur!

Naast garen heb ik ook gebruik gemaakt van een bijtring 7 cm, 2 veiligheidsoogjes maat 8 mm, 2 kleine houten kralen, 1 middenmaat houten kraal en een rammelschijfje. Dit soort materialen kan je kopen in een handwerkwinkel, 2e hands via bijvoorbeeld facebook of op een creatieve beurs.

Als mijn project klaar is naai ik op ieder gehaakte amigurumi een gepersonaliseerde knoop. Dit zorgt in mijn ogen voor een finishing touch. Eigenlijk een eigen merk dus!

En nu het eindresultaat, ik ben er ongeveer 1,5 uur per project mee bezig geweest.

En wat vind je ervan? Ben je ook geïnspireerd om amigurumi te haken voor de allerkleinsten?

Reacties
Categorieën