Page content

article content

Leuke lampeninspiratie voor de nazomer

Afgelopen zomer ben ik bezig geweest met een aantal fantastische lampen te haken voor iemand. Deze lampen verkopen zij zelf, en daarom wordt dit patroon niet gedeeld. Maar dit bracht me wel op het idee om een blog te schrijven over lampen die je zelf kunt haken (en een beetje macrameeën).

Daarom ging ik op zoek naar de leukste inspiratie. Zodat je deze nog snel kunt maken en in je tuin kunt hangen, kan nog net als we een mooie nazomer hebben. En anders heb je alvast een leuk idee voor volgend jaar. Als je net als mij meerdere projecten tegelijk hebt liggen dan kun je alvast beginnen, dan is het zeker voor het voorjaar klaar.

Aan de macramé

Macramé is iets waar ik zelf nog niet aan begonnen ben, maar deze lamp zou een goede motivatie zijn om hier aan te beginnen. Deze lamp van Wolplein ziet er fantastisch uit. Macramé is een knooptechniek en bij deze lampen is gebruik gemaakt van de halve weitasknoop. Het garen wat gebruikt is, is DMC Natura XL, en het patroon kun je hier vinden.

Je kunt de lamp in allerlei kleuren maken. Het patroon bevat ook een duidelijk filmpje, waarin wordt uitgelegd wat je moet doen.

Vrolijke lampionnen

Deze vrolijke lampionnen van ByClaire zijn weer totaal iets anders, maar ook zo leuk! Je kunt ze natuurlijk zo vrolijk gekleurd maken als je zelf wilt, ByClaire is er in allerlei kleuren en ook zelfs met een glittertje erin. Deze lampionnen zijn zo klaar, daarom kun je er natuurlijk lekker veel haken.

Ze lijken me ook super om bijvoorbeeld cadeau te doen voor een housewarming. Ik denk dat ik zelf ook echt eens aan de slag moet met de aankleding van de tuin, deze zouden daar goed voor van pas komen. Hier lees je wat je nodig hebt en hoe je deze lampionnen maakt.

Een gehaakte kroonluchter

Op de site van antoinettevanschaik vond ik een patroon van deze geweldige kroonluchter. Het was even zoeken, maar toch gevonden. Dit vind ik een echte blikvanger, heel leuk om weer eens iets totaal anders te haken.

Tot dusver mijn haakinspiratie. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf een paar ringen en wat mooi garen aanschaffen en experimenteren. Ik wens je in ieder geval weer veel haak plezier!

Kijk jij uit naar de herfst of zou je willen dat het zomer bleef?

 

Groetjes Nicole

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Nicole
Ik ben Nicole en ben 31 jaar. Ik ben getrouwd met Hein en samen hebben we twee geweldige kinderen, Niene van bijna 4 en Jesse van 2. In het dagelijks leven werk ik als gastouder aan huis bij een lief en leuk gezin met vier kinderen. Sinds een jaar of 3 ben ik totaal verslaafd aan haken. Ik haak eigenlijk van alles, dekens, knuffels, kussens, sjaals, enz. Blogs schrijven over haken is voor mij een leuke uitdaging. Naast haken hou ik sowieso van creatief bezig zijn, bijvoorbeeld met vilt of gewoon lekker knutselen.

Comment Section

0 reacties op “Leuke lampeninspiratie voor de nazomer

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.