Page content

Beer à la Krukkert

article content

Beer à la Krukkert

Een echte klassieke beer ontbrak nog in mijn collectie, dus kwam het nieuwe boek van Christel Krukkert, Christels Knuffels, net op tijd.  Boris, de bruine knuffelbeer, de kids nemen hem overal mee naartoe.  Hand in hand door het land. Boris Beer heeft echt de uitstraling van een gezellige teddybeer en werd gehaakt met de hulp van een speciale haaknaald. Eéntje met een lichtje erin. 

‘Christels Knuffels’. Beesten met broeken, jassen, jurken en truien.

Het gaat om echte knuffels.  Geen gefriemel met amigurumi’s.  De beesten die aan bod komen zijn een beer, een hond, een giraf, een poes, een rendier, een zebra, een olifant en een varken

De gebruikelijke tips en technieken krijg je ook mee. Alle knuffels werden gemaakt met SMC Catania en haaknaald 2,5 mm.  Er komen geen moeilijke steken aan te pas. . De patronen zijn toegankelijk voor iedereen en lezen netjes toer per toer.  

Alle lijfjes worden volgens hetzelfde basispatroon gehaakt, enkel de giraf niet.  

Christels Knuffels

En dan heb je de kleertjes  Een balletpakje, een pyjama, een jurkje, een trui, een jas, een vest…en die kan je naar hartelust combineren met je favoriete knuffel. 

Ik haakte Boris in een stoffig bruin van Annell Miami met een felblauwe trui ook in Annell Miami. Boris is volgens mij mooier zonder zijn trui. De trui is iets te kort voor mijn beer. Of mijn beer iets te groot. 

 Christels Knuffels

Nu we weer op winteruur zitten is het al vroeg donker en vond ik het ideaal om mijn nieuwste gadget op Boris uit te testen.  De ‘Crochet Lite’.  Een haaknaald met een lichtje erin. 

Ik kocht hem op www.crealles.be. Een webshop vol wol en katoen van Scheepjes, met een puntensysteem om kortingen en leuke acties zoals 3+1 bol gratis. Ik betaalde 8,25 EUR. De batterijen zitten erbij dus je kan meteen aan de slag.

Je hebt het beste effect als het echt donker is.  Je hebt geen extra licht nodig en je ziet de steken heel goed. Wel breed van omvang. Niks ergonomisch. Wissel dus af met je gewone haaknaald overdag want anders zou je wel wat ongemak kunnen voelen.  De naald werd uitgevoerd in een soort plexiglas en is flexibel. Maar geen nood breken zal hij niet. 

Heb jij leuke haakgadgets? Aarzel dan niet om ze te delen met mij. 

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

2 reacties op “Beer à la Krukkert


Door Knuffels op 8 maart 2017

Wat een leukert zeg. Die zou ik wel voor mijn zoontje willen kopen 🙂


Door Lidy Koskamp op 28 maart 2017

Hebt u daar ook patronen van de poppen kleertjes en knuffels ?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.