Hippie-chic HAKEN van Marinke Slump - Breiclub.nl
Hippie-chic HAKEN van Marinke Slump

Hippie-chic HAKEN van Marinke Slump

Een van mijn favoriete haakboeken, is het boek Hippie-chic HAKEN van Marinke Slump.

 Hippie-chic HAKENHippie-chic HAKEN

Dit super leuke boek is om verschillende redenen een van mijn favoriete boeken.

 De schrijfster Marinke Slump is er helaas niet meer. Marinke was een ontwerpster van super mooie en vrolijke patronen. Kleur stond centraal bij haar.

Ik heb haar meerdere keren ontmoet en werd iedere keer geïnspireerd door haar werk, maar ook door haar verhalen over kleur en compositie.

Hippie-chic HAKEN

Marinke was de ontwerpster van de Scheepjes Cal van 2014. Een hele vrolijke kleurrijke deken.

In 2015 was ze druk bezig met het ontwerpen van een deken voor de Scheepjes Cal van 2016. Helaas heeft ze moeten besluiten te stoppen met haar leven.

Vrienden en medeontwerpers hebben de deken van Marinke afgemaakt, en binnenkort (start 20 april 2016) kan iedereen die gaan haken. De deken is ook weer super kleurrijk geworden. Lees meer hierover in het blog van Martine.

Hippie-chic HAKEN

Waarom ik dit boekje zo leuk vind hoor ik jullie al vragen.

De reden is, ik ben zelf super dol op kleur en kleur combinaties.

Bij alle patronen is Marinke Slump (Wink) de drijvende kracht geweest voor diverse haaksters uit Nederland en Groot Brittanie. Dit zijn allemaal getalenteerde bloggers en handwerk ontwerpsters.

Hippie-chic HAKEN

In het boekje staan 30 kleurrijke patronen. Alle patronen zijn duidelijk uitgelegd, en er staat van ieder patroon minimaal 1 grote foto in het boek.

Bij de patronen staan ook nog handige tips voor het maken van dekens, kussens, tassen, sjaals en nog veel meer.

Alle haaktechnieken voor de patronen worden uitgelegd aan de hand van stap voor stap foto’s.

Hippie-chic HAKEN

In het boek vind je oa makkelijke snelle projecten, zoals een handtasje van granny’s, een col met koorden, haarspeldjes met bloemen, halsketting met bloesem en nog veel meer makkelijke projectjes.

Ook staan er uitgebreidere projecten in, maar door de goede uitleg ook voor beginnende haaksters goed te haken. Je vind er een flowerpowerloper, een zigzagdeken met waaiers, een zeshoekdeken met kleurencircels en nog veel meer.

Hippie-chic HAKEN

Kennen jullie dit vrolijke boek al? Heb je er al eens iets uit gehaakt?

Over de schrijver
RenskeCreatief: Ik ben Renske, ik ben 35 jaar en moeder van 2 zoons. Naast het werken in de zorg heb ik mijn eigen online handwerkwinkel: RenskeCreatief. Als kind ben ik opgegroeid in een creatief gezin, waarbij mijn moeder altijd veel met stofjes en draden bezig was. Ik heb een aantal jaren enorm veel kaarten gemaakt, tot ik een jaar of 8 terug het haken ontdekte. Hierin kon ik echt mijn ei kwijt. Het haken bracht me enorme rust en ontspanning in het drukke leven wat we hebben. Ik haak veel verschillende dingen, van knuffels tot dekens, van kleding tot versiering. Ik haak uit boeken, uit bladen, patronen van internet, en soms mag ik patronen van bekende ontwerpers testen. Ik vind het leuk om af te wisselen en heb eigenlijk altijd teveel projecten op de naald staan. Af en toe ontwerp ik en maak ik van die ontwerpen patronen. Ik vind het leuk om andere mensen te inspireren en ideeën te geven. Dit doe ik via mijn blog, maar ook op facebook, pinterest, instagram en twitter. mijn blogpagina is: http://renskecreatief.blogspot.nl/
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down