Haakathon,haken voor de leprastichting - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Haakathon, haken voor de leprastichting

Haakathon: Wereldlepradag vindt jaarlijks op de laatste zondag van de maand januari plaats. Op deze dag wordt zowel nationaal als internationaal speciale aandacht gevraagd voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke ziekte. In 2015 zijn wereldwijd ruim 215.000 nieuwe patiënten gevonden.

Lepra is een zeer besmettelije ziekte die wordt veroorzaakt door de leprabacterie. Deze bacterie tast het zenuwstelsel aan waardoor verlammingsverschijnselen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos kunnen worden. Met alle gevolgen van dien! Doordat de bacterie een lange incubatietijd heeft kan het jarenlang duren voordat de symptomen ontstaan. Iemand die met deze bacterie geïnfecteerd is geraakt kan jarenlang ongemerkt rondlopen en zo onbewust lepra verder verspreiden.  

Leprastichting

De Leprastichting is een stichting die actief is in 9 verschillende landen. Ze werken samen met overheidsinstanties en organisaties met als doel om lepra vroegtijdig op te sporen en behandeling in te zetten. Een ander belangrijk doel is: zorgen dat deelname aan de maatschappij gemakkelijker wordt gemaakt voor mensen met een handicap.

Haakathon

 Haakathon

Er worden verschillende acties georganiseerd. Zo kun je haken voor het goede doel.

Dit jaar vindt op zaterdag 28 januari alweer de 3e editie van de Haakathon plaats. Dennis van de Brink (ook wel bekend als DenDennis) heeft net als voorgaande jaren gekozen voor een stripfiguur uit Jan, Jans en de kinderen.  Deze keer wordt Catootje, het meisje met het brilletje en 2 staartjes, toegevoegd.

 Haakathon

Haak je mee?

 Haakathon

Tijdens de Haakathon worden zoveel mogelijk Catootjes, teckeltjes en rode katers gehaakt. Het resultaat van die dag verkoop je aan familie, vrienden, kennissen voor 14.50 Euro per gehaakt exemplaar. De opbrengst gaat naar de leprastichting.  De haakathon vindt plaats bij Echt Studio in Alphen aan de Rijn. 

Het haakpatroon en de benodigde materiaal krijg je van Echt Studio. Je hoeft alleen maar haaknaald 3 mm mee te nemen! Iedereen kan meedoen van beginners tot gevorderden.

Schrijf je  hier in om mee te haken voor het goede doel!

Wil je alles op het gemakje teruglezen? Kijk dan even op de website van Leprastichting.

 Haakathon

Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten en opbrengsten! Veel succes

Over de schrijver
Van kinds af aan heb ik van mijn oma het handwerken meegekregen. Oma was altijd aan het borduren, breien, haken, kleding maken en kleine Esther borduurde fijn mee. Heerlijk vond ik het, alleen destijds was het imago behoorlijk oubollig en heb ik het gelaten voor wat het was! Ruim 20 jaar later zocht ik een hobby die bij mij paste. Op een boekenforum las ik in een topic over haken van een 'crochet along' project. Ik werd nieuwsgierig wat dit was en zodoende kwam ik erachter dat haken weer helemaal hip was. Er deden zeker 10.000 vrouwen mee aan deze CAL. Dat wilde ik natuurlijk ook! Samen met een vriendin, die enthousiast werd door mijn verhalen, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we op pad gegaan naar een wolwinkeltje. Niet wetende dat dat het moment was van een haakverslaving. De hele middag hebben we genoten van de vele kleurtjes bolletjes wol en we kwamen thuis met een tas vol wol. Sindsdien haak ik bijna dagelijks. Na een lange en drukke werkdag heerlijk haken en m'n hoofd leegmaken! Het is echt mijn ontspanningsmomentje. Op Instagram en Pinterest volg ik o.a. Adinda Zoutman, Claire Boeter en Mabel van Crochetaddict en zie ik zoveel leuke projecten in nog mooiere kleurtjes voorbij komen dat een luxeprobleempje is ontstaan; mijn "to-crochet-list" wordt steeds langer en langer. Door de meest prachtige creaties raak ik geïnspireerd en probeer ik mijn eigen draai eraan te geven. Ik kwam erachter dat er veel meer vriendinnen en kennissen in mijn omgeving haakten en samen met een vriendinnetje heb ik een haakclubje opgericht. Dagelijks delen we onze ervaringen en creaties via de app groep "de hippe haaksters". Soms spreken we af en gaan gezamenlijk haken; tenminste dat is de intentie er wordt op zo'n middag vooral veel gelachen en thee gedronken. Naast het haken vind ik breien, borduren en creaties maken op de naaimachine ook erg leuk. Het laatste is nog een hele uitdaging maar daar ga ik mij zeker nog goed in verdiepen. Mijn doel is anderen te inspireren en enthousiasmeren door mijn ervaringen met bijvoorbeeld verschillende garens, (gratis) patroontjes, interessante workshops en beursbezoeken te delen. Ik laat graag mijn creaties zien, vind het leuk om over de gezellige haakmiddagen met de hippe haaksters of een bezoek aan dat ene leuke wolwinkeltje te vertellen! Als ik daarmee anderen kan inspireren en een glimlach op hun gezicht kan toveren heb ik mijn doel bereikt en dat maakt mij blij.
Anneke Dobbenga
Door

Anneke Dobbenga

op 15 January 2017

ik zou graag meedoen met het haken, maar ik ben aan huis gebonden. Zou ik de patroontjes via de mail kunnen krijgen en het banknummer waar ik het geld kan storten?

Rooske
Door

Rooske

op 15 January 2017

Dat kan! Kijk even op leprastichting.nl, daar kun je alles bestellen.

Reactie plaatsen