Haakathon,haken voor de leprastichting - Breiclub.nl
Haakathon, haken voor de leprastichting

Haakathon: Wereldlepradag vindt jaarlijks op de laatste zondag van de maand januari plaats. Op deze dag wordt zowel nationaal als internationaal speciale aandacht gevraagd voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke ziekte. In 2015 zijn wereldwijd ruim 215.000 nieuwe patiënten gevonden.

Lepra is een zeer besmettelije ziekte die wordt veroorzaakt door de leprabacterie. Deze bacterie tast het zenuwstelsel aan waardoor verlammingsverschijnselen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos kunnen worden. Met alle gevolgen van dien! Doordat de bacterie een lange incubatietijd heeft kan het jarenlang duren voordat de symptomen ontstaan. Iemand die met deze bacterie geïnfecteerd is geraakt kan jarenlang ongemerkt rondlopen en zo onbewust lepra verder verspreiden.  

Leprastichting

De Leprastichting is een stichting die actief is in 9 verschillende landen. Ze werken samen met overheidsinstanties en organisaties met als doel om lepra vroegtijdig op te sporen en behandeling in te zetten. Een ander belangrijk doel is: zorgen dat deelname aan de maatschappij gemakkelijker wordt gemaakt voor mensen met een handicap.

Haakathon

 Haakathon

Er worden verschillende acties georganiseerd. Zo kun je haken voor het goede doel.

Dit jaar vindt op zaterdag 28 januari alweer de 3e editie van de Haakathon plaats. Dennis van de Brink (ook wel bekend als DenDennis) heeft net als voorgaande jaren gekozen voor een stripfiguur uit Jan, Jans en de kinderen.  Deze keer wordt Catootje, het meisje met het brilletje en 2 staartjes, toegevoegd.

 Haakathon

Haak je mee?

 Haakathon

Tijdens de Haakathon worden zoveel mogelijk Catootjes, teckeltjes en rode katers gehaakt. Het resultaat van die dag verkoop je aan familie, vrienden, kennissen voor 14.50 Euro per gehaakt exemplaar. De opbrengst gaat naar de leprastichting.  De haakathon vindt plaats bij Echt Studio in Alphen aan de Rijn. 

Het haakpatroon en de benodigde materiaal krijg je van Echt Studio. Je hoeft alleen maar haaknaald 3 mm mee te nemen! Iedereen kan meedoen van beginners tot gevorderden.

Schrijf je  hier in om mee te haken voor het goede doel!

Wil je alles op het gemakje teruglezen? Kijk dan even op de website van Leprastichting.

 Haakathon

Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten en opbrengsten! Veel succes

Anneke Dobbenga
Door

Anneke Dobbenga

op 15 Jan 2017

ik zou graag meedoen met het haken, maar ik ben aan huis gebonden. Zou ik de patroontjes via de mail kunnen krijgen en het banknummer waar ik het geld kan storten?

Rooske
Door

Rooske

op 15 Jan 2017

Dat kan! Kijk even op leprastichting.nl, daar kun je alles bestellen.

Reactie plaatsen