Armbandjes breien met de Icord-techniek - Breiclub.nl
Armbandjes breien in 5 minuten

Armbandjes breien met de Icord-techniek. Op Breiclub.nl kwam ik een voor mij nieuwe techniek tegen: Icord breien. Het is een techniek die je voor veel dingen kunt gebruiken en ik dacht meteen dat het een leuke techniek kon zijn voor het breien van een armband! Ik heb meerdere varianten gemaakt in twee kleuren zodat je het verschil goed kunt zien.

Armbandjes breien

Zet een aantal steken op, bijvoorbeeld 3 of 4. Ik heb meerdere varianten gemaakt zodat je de verschillen kunt zien.

Brei dit aantal steken en schuif de steken naar de andere kant van je naald  De werkdraad zit nu aan de linkerkant van je breiwerk. Dus eigenlijk de verkeerde kant.

Brei nu gewoon weer recht (en trek de draad aan bij de eerste steek). Als je de steken hebt gebreid, schuif je de steken weer naar de andere kant van de naald. En brei weer gewoon recht. Er wordt dus steeds recht gebreid. Na een aantal naalden zie je het resultaat ontstaan.

Voor een handige tutorial kijk je hier:

Ik gebruik Hoooked Zpagetti restjes en naalden 10. Ik zet 4 steken op en brei de eerste naald rechts. Ik blijf de Icord techniek herhalen totdat ik de lengte van een armbandje bereikt heb en kant het werkje af.

Knoop nu de uiteinden aan elkaar en klaar is je armbandje! Je kunt aan de uiteindes ook werken met leuke kralen of een bedeltje om het resultaat nog leuker te maken.

Welk armbandje vind jij het leukst? 

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen
Your information is safe with us