Schier, mijn tweede thuis - waar kun je beter sokken breien met Schiermonnikoog-garen?
Schier, mijn tweede thuis  - waar kun je beter sokken breien met Schiermonnikoog-garen?

Schier, mijn tweede thuis - waar kun je beter sokken breien met Schiermonnikoog-garen?

Er is 1 plekje in Nederland, waar ik al mijn hele leven kom. Een aantal van mijn beste herinneringen spelen zich daar af. Als klein kind bijna van de dijk afwaaien, door de harde wind en daarna chocolademelk drinken bij van der Werff; als tiener mijn eerste vakantiebaantje bij de bakker; en de afgelopen jaren om mijn man te overtuigen dat het het mooiste plekje van Nederland is… Schiermonnikoog.

Ik hoefde dan ook niet lang te twijfelen toen ik op de etsy-shop van Craftfulness garen voorbij zag komen met de naam Schiermonnikoog. Het knopje “bestel” was snel ingedrukt en toen was het wachten geblazen.

Toen het garen binnenkwam, moest ik mezelf beheersen, om niet gelijk te beginnen, maar inmiddels wist ik dat er een tripje naar de andere kant van Nederland op het programma stond een paar weken later. Ik kon me inhouden, want waar kun je beter sokken breien met Schiermonnikoog-garen dan op schier zelf. Dan had ik ook mooi de tijd om nog even te oefenen met het breien van sokken.

Eenmaal gesettled, zocht ik een terrasje op, en kon het avontuur beginnen. Ik besloot er een extra uitdaging aan toe te voegen en mijn sokken toe-up te breien. Hierbij heb ik heel veel gehad aan de tutorials van Carmen van New Leaf Designs.

Terrasje, boek erbij, garen, breinaalden en gaan! Gelukkig was het heerlijk weer, waardoor ik me makkelijk een middag kon vermaken. En als je echt vakantie hebt, en verder dus niets moet (oké, vooruit,,, er stonden nog een aantal patronen op mijn lijstje, waarover binnenkort meer), kan het snel gaan met sokken.

Daarbij een patroon van Verity Castledine: Francis, wat heerlijk wegbreit, stond de voet er al snel op. Hoe verder ik breide, hoe meer ik de kleurkeuze van Sandra begreep. Tijd voor wat sfeerfoto’s dus!

Tot nu toe heb ik al mijn sokken (nou ja, die twee paar), met een hielflap gebreid. Een goede hiel voor beginners denk ik, maar het was tijd voor een stapje verder. Ik besloot de german short row heel te proberen. Deze ging me eigenlijk prima af. En ik vind het mooier dan een hiel met een hielflap. Het fijne is, dat je deze hiel zowel kunt breien vanaf de teen én vanaf de boord.

En na de hiel was het snel gebeurd. Precies op tijd om nog een aantal mooie foto’s te maken van de prachtige natuur op Schier.

 

Wat is voor jou het mooiste plekje van Nederland?

 

Liefs, Sietske

Sylvia
Door

Sylvia

op 12 Aug 2018

Wat een leuk verhaal. Bij mij staat sokken breien boven aan mijn breilijst. Alles in huis. Nu nog beginnen. Maar Terschelling is echt de mooiste plek. Geniet nog lang van Schier.

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 12 Aug 2018

Wat een heerlijke vakantieblog en wat geweldig dat je nu echte "Schierse sokken" hebt! Schiermonnikoog aan je voeten, wat een geweldige gevoel zal dat zijn :-) Groetjes, Akkelien

Hubertine
Door

Hubertine

op 20 Aug 2018

Een mooi verslag van Sietske en mooie sokken bovendien ! Mijn herinneringen gaan naar het jaar 1948. Daar in Schier was ik te gast in een soort tehuis voor oorlogskinderen om aan te komen vanwege ondervoeding door de oorlog veroorzaakt... Lekker eten en spelen met z'n allen op het mooie strand !.

Reactie plaatsen