kikkers -Breclub.nl
Kikkers en nog meer…

Het voorjaar is er… Jaaa ik heb ze weer gehoord… kikkers! Ze kwaken er weer op los. Het is echt voorjaar. En de temperatuur loopt (gelukkig) weer op. Eindelijk weer zonder jas naar buiten  en lekker van de geluiden en de zon genieten! Ik heb de eerste jonge vogeltjes en de eerste bijen gespot. Bloemen komen weer tevoorschijn en de wereld kleurt en fleurt weer op. In de sloot zagen we een moeder eend met wel  11 eendjes… zo lief!

Maar nu even over de kikkers…

Een paar jaar geleden kwam ik een kikkerprins tegen. Het lijkt net een sprookje, maar deze is echt waar. Nou ja een gehaakte kikkerprins 😉

Ik kwam een foto tegen van een gehaakte versie van een lief kikkertje. Op de blog van Lisanne van Multem  “Draad en Praat”. Ze had een kikkerprins gehaakt/gemaakt. Ik vond hem direct zo lief. Het patroon komt uit het boekje van Tessa van Riet-Ernst.

Het patroon is erg leuk om te maken en goed beschreven. Er is ook een ooievaar bij, die je kunt haken. In de natuur is deze combi natuurlijk onmogelijk, maar in de fantasie wereld wel!

Tijdens de Krea doe 2015 ontmoette ik Tessa van Riet-Ernst, de ontwerpster van “de kikker” uit het boekje : Amigurumi’s in love. Ik had mijn kikker mee naar de beurs. Ik toverde hem uit mijn tas en liet hem aan Tessa zien.

En zo kwam het dat ik ge.. “vlogd” werd met mijn kikkertje. Ik vond het zo leuk. Het was een erg leuke ontmoeting! Tessa verwees me nog even naar Lisanne Multem.

Lisanne stond ook op de Krea Doe 2015 met haar versie van de  “Kikker” . We hebben de kikkertjes naast elkaar op de foto gezet. Zo leuk! Lisanne en ik hadden direct gesprekstof!

Iedereen haakt weer anders, mijn kikkertje viel groter uit dan die van Lisanne. Ook hadden we allebei verschillende kroontjes gehaakt. Ik had zelf ook een kroontje ontworpen.

Genoeg gekwaak…

Wie een opkikker nodig heeft of wie een opkikker haken wil  hier is een mooi patroontje: gevonden op de site “Draad en praat” van Lisanne Multem 

Het wordt een gekwaak van jewelste!

Heb jij al kikkers gehoord?

Groeten,

Ingrid

hobbydingen.wordpress.com

Reactie plaatsen