Page content

“Be the flamingo in the flock of pigeons…”

article content

“Be the flamingo in the flock of pigeons…”

Flamingo fever: Op zoek naar het perfecte flamingo patroon  precies een zoektocht naar het perfecte zwarte kleedje. Je hebt iets in gedachten maar toch is het net niet dat als je  in kleedhokje staat en in de spiegel kijkt. 

Ik wist dat er ergens in een Zoomigurumi boek een flamingopatroon stond. In Zoomigurumi 5 om precies te zijn en ze heet ‘Betty de flamboyante flamingo’.

Flamingo fever

Alle garen had ik in huis dus ik kon meteen aan de slag. Het is een klein projectje met veel gefriemel en … metalen draadjes of pijpenragers. De flamingo is ongeveer 20 cm groot met een moeilijkheidsgraad **. Ik haakte met een 3,5 mm haaknaald.

Het is me gelukt maar ik vind ze toch net niet dat. Alles is een beetje te ienemienie voor mij…

Betty is mooi maar ik had meer een echte knuffel in gedachten. Zo een flamingo knuffeldier waar de kids mee rond kunnen zeulen.

Na wat gegoogel vond ik ‘Fay de Flamingo’. Een ontwerp vanLisanne Multem. De bezielster achter de blog Draad en Praat en schrijfster van o.a het boek ‘Haak je happy. De kinderkamer’.

Het is een kooppatroon (3,95 EUR) aangekocht op haar websitewww.draadenpraat.nl

Flamingo fever

Ik haakte met Scheepjes Softfun en haaknaald 3,5 mm. De belangrijkste kleuren zijn roze. Kies 2 contrasterende kleuren roze. Voor de snavel gebruik je restjes zwart en wit.

De gebruikte steken: losse, halve vaste, vaste, minderen en meerderen

Voor de oogjes gebruikte ik veiligheidsoogjes ipv te borduren. Ik en borduren 😉 …

De poten zou ik geleidelijk vullen en niet alles op het einde zoals ze zeggen in het patroon. Ze zijn nogal lang en anders krijg je de vulling er zo moeilijk in.

Fay haakt super vlot maar de poten zijn misschien wel wat vreemd groot. Ik weet het niet…ik zit in een flamingo dip denk ik. 

Flamingo fever

Ellen

mespetitscalins.wordpress.com

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

0 reacties op ““Be the flamingo in the flock of pigeons…”

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.