Haak je happy
Boekenreview van “Haak je happy, de kinderkamer”

Boekenreview van “Haak je happy, de kinderkamer”

Ik kreeg het boek “Haak je happy” onder ogen en was gelijk enthousiast. Zo kreeg ik het idee om mijn eerste boekenreview te schrijven over dit boek. Dit is in samenwerking met de schrijfster Lisanne Multem gegaan, tevens bekend van haar blog “Draad en Praat”.

Wie is schrijfster Lisanne Multem?

Als je een kijkje neemt op de website van Lisanne: www.draadenpraat.nl, merk je direct dat Lisanne een echte creatieveling is. Ze is geïnteresseerd in alles wat met interieur en handwerken te maken heeft. Ze maakt heel veel verschillende dingen en is erg veelzijdig in wat ze kan en doet.

Ik heb contact met haar gezocht via e-mail en ze stond direct open voor mijn boekenreview van haar boek “Haak je happy”. Het contact verliep soepel en snel.

Draad en Praat website

De website draad en praat bestaat uit meerdere onderdelen. In het menu vind je de webshop, DIY, tutorials, workshops en natuurlijk het blog.  Vooral de blogs zijn populair en leveren heel veel views op.

Draad en praat Blog 

Het blog wat mij ontzettend enthousiasmeerde en inspireerde was het blog van de sneeuwpop, met patroon en al! Wauw wat een schatje, echt een vrolijk mannetje. Heel erg leuk dat ze ook het patroon deelt, niet veel ontwerpers doen dat meer in deze tijd.

Het blog vind je hier.

Het boek “Haak je happy”

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het boek niet in mijn bezit heb. Gelukkig heb ik wel een abonnement bij de bibliotheek! Ik heb direct het boek gereserveerd en ik kon hem de volgende dag ophalen.

 

Mijn eerste indruk van het boek is dat hij ontzettend bruikbaar is. Ben je opzoek naar inspiratie voor de kinderkamer, een leuk haakproject of het perfecte kraamcadeau? Dan is dit boek een absolute aanrader!

Als je het boek openslaat krijg je de inhoudsopgave. Hierin staan 4 kinderkamer-thema’s afgebeeld. Alle ontwerpen zijn dus verdeeld in categorieën, wat ontzettend leuk bedacht!

Het thema wat mij gelijk in het oog springt is Pretty pastel”. Nu ben ik persoonlijk gek op pastelkleuren, maar deze kamer lijkt heel simpel, eenvoudig, minimalistisch en rustig. Dit zijn dingen die mij in een kamertje erg aanspreken. Ik blader dus ook gelijk door naar dit thema.

De toverstok vind ik erg schattig en de deken heel erg mooi en eenvoudig. Wat een gave projecten, wat een inspiratie. Niet alles is in dit thema is naar mijn smaak, maar wie kan dat nou? Smaak is zoiets persoonlijks. Het boek is heel breed opgezet zodat er verschillende smaken en stylen in verwerkt zijn. Dat moet je ook maar durven!

Ik blader verder en stuit op de muziekster, bijtring met hert en het knuffeldoekje met hert.

Bovengenoemde staan per direct op mijn lijstje om te gaan maken. Ik voel me weer helemaal geïnspireerd! De garen heb ik nog ergens liggen dus na dit lopende project ga ik direct aan de slag.

De grote vraag is.. Ga ik jullie dit boek aanraden? Jazeker! Het is echt een inspiratieboek waar haakprojecten in verwerkt zijn. Daar zijn er niet veel van. Voor iedere smaak zijn er ontwerpen beschikbaar in makkelijk te begrijpen patronen. Ik zeg doen.

 Hebben jullie dit boek in je bezit? Of wil je het wellicht aan gaan schaffen? Ik ben benieuwd, laat het me weten!

 

De foto’s die ik heb gebruikt in mijn blog zijn originele foto’s van Lisanne Multem, met toestemming geplaatst.

 

Reactie plaatsen