Traktatie, een berg met kikkers voor een hele basisschoolklas - Breiclub.nl
Een berg met kikkers

Sinds februari dit jaar loopt mijn man stage op een basisschool. Hij is gestart met de opleiding tot docent basisonderwijs. Een heus avontuur, dat sowieso, maar daar gaat deze blog niet over. Deze blog gaat over de traktatie die ik mocht haken voor de hele klas.

Schatje, kan jij even wat maken?

Zoals bij velen begon het met deze zin. En ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook al aan gedacht had om iets te haken, omdat ik dat gewoon super leuk vind.

Na wat speuren op Pinterest vond ik een paar leuke patronen van boekenleggers. Dat leek me voor de leeftijd kinderen (groep 4) ook wel leuk, heb je nog wat aan.

Mijn man koos voor het patroon van de kikker. Het patroon is van “Oltre la tana del bianconiglio” te vinden op deze facebook pagina.

traktatie

 

Hóéveel kinderen?

Mijn man vond het fijn wanneer alle kinderen allemaal dezelfde boekenlegger zouden krijgen, dus zo gezegd zo gedaan. De klassen tegenwoordig zijn natuurlijk soms lekker groot, en ook deze klas telt 32 kinderen (en dan wilde dochterlief er natuurlijk ook nog wel een, dus vooruit 33 dan maar). Ach, op tijd beginnen dan maar.

33 mondjes, 33 kleine ogen, 33 grote ogen, etc.

traktatie

Het prettigst vond ik het om eerst alle onderdelen te haken, althans dat dacht ik. Na 33 hoofden en 33 tongen vond ik dat toch ook een beetje eentonig, dus begon ik ook ondertussen maar met wat kikkers in elkaar zetten.

Achteraf gezien was het verstandig geweest om meteen goed te kijken hoeveel garen ik precies nodig ging hebben, want ik heb nog een aantal keer wat moeten bestellen, steeds dacht ik oh dit is wel genoeg, maar er gaat stiekem best wel wat garen in zitten.

Blij met het resultaat

Ik moet zeggen, ik vind ze hartstikke leuk geworden en ze zijn ondertussen ook goed ontvangen. 33 boekenleggers is best wel veel om te maken (iedere kikker 4 pootjes, dus reken maar uit… haha) maar toen ze eenmaal klaar waren was het ook wel weer een leuk gezicht en ik heb weer wat te haken gehad.

traktatie

Het patroon van deze boekenlegger vond ik via Pinterest. Het was nog een zoek werkje, omdat het ging om een facebookpagina. Maar via de afbeeldingen van de facebookpagina kwam ik op de volgende link uit.

Hier vind je de Nederlandse vertaling van het patroon. Wil je het patroon in PDF ontvangen dan kun je de ontwerpster ook een berichtje sturen via Facebook.

traktatie

 

Tijdens mijn zoektocht kwam ik ook nog andere leuke boekenleggers tegen, dus laat ik de links naar die patronen ook maar meteen met jullie delen.

Dit is een boekenlegger van een rat, ook erg grappig. Wat ik vooral leuk vind bij deze boekenlegger (en ook bij die ik heb gemaakt van de kikker) is dat het lijkt alsof hij geplet wordt.

Ook handig, een helemaal platte boekenlegger. Voordeel is dan dat het altijd past in ieder boek.

Ook erg leuk, een van een Minion.

En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan, want eenmaal op Pinterest blijf je dingen tegenkomen. Maar de bedankjes voor de juffen moesten ook nog af, dus toch maar weer even haken.

Heb jij weleens heel veel van hetzelfde gehaakt?

 

Groetjes Nicole

Margo
Door

Margo

op 14 Aug 2017

Hallo Nicole, Hele leuke boekenlegger, ik was zelf ook al op zoek om voor de kleinkinderen zo iets te gaan haken. Zou ik heb patroon in een pdf bestand kunnen ontvangen. Alvast bedankt

Reactie plaatsen