KERSTVROUWTJE .... & MORE - Breiclub.nl
Kerstvrouwtje .... & more

Kerstvrouwtje? In mijn zoektocht naar iets leuks voor kerst kwam ik veel leuke patronen tegen! Daar komt ook nog een blog over. Maar heb geduld, maar dat komt door het volgende… 

Ik ben namelijk verliefd!!! Totaal verliefd op deze twee!!!

DHR. & MEVR. SANTA CLAUS.

Bij toeval kwam ik op facebook een groep tegen… Jacqueline Crochet & More. En ze bieden een KERSTCAL 2015 aan. De kerstcal 2015 is een patroon van CreaMeAndYou; Carola van Groen.

HOE LEUK IS DAT!!!!!

KERSTVROUWTJE-en-MORE-2Ik heb gelijk mijn bolletjes verzameling bekeken… pfiew! Ik had alles. Ik heb wel nog wat mooier rood gekocht! Maar wat is dit patroon leuk en in combinatie met de facebookpagina nog veel leuker. Je moet namelijk je resultaten posten, want dan krijg je het patroon van de kerstman ook nog…. Zucht!! Verliefd… totaal helemaal…. ♥♥♥

Je ziet mevrouwtje groeien onder je vingers. Ze krijgt al hakende zulke mooie onderdelen. Ze is nog niet af, maar ze is al zo mooi!

KERSTVROUWTJE-en-MORE-3

Hoe enthousiast kan je zijn over je hakende hobby! Maar zelfs mijn man en dochters vinden deze echt heel erg leuk! Van mijn dochters mag ik deze absoluut niet weggeven….

KERSTVROUWTJE-en-MORE-4Het kleine koppie van Mevr. Clauss is zo fijn gebouwd.

Nog leuker het patroon is van Carola en is heel duidelijk.

En voor de eigenwijzen onder ons. (en ik weet het zeker: ik ben als juf de grootste…)

Goed lezen en doen wat er staat! 

Dan lukt het helemaal…

KERSTVROUWTJE-en-MORE-5En als je er niet uitkomt is altijd nog de facebookpagina van Jacqueline Crochet & More. Daar is altijd wel iemand die je kan verder helpen. En dat is zo mooi van deze groep…iedereen helpt elkaar.

Deze groep is gezellig, liefdevol, geeft een huiskamergevoel, open, vriendelijk, lieve mensen, een site met de 3R’s, behulpzaam, aardig, respect, genieten van elkaars haaksels,…

Gewoon een TOP haakgroep!

Dit zijn enkele reacties van volgers op deze facebookpagina. Aangezien ik de beheerders gevraagd heb of ik een blog over ze mocht schrijven. “Tante” Jacqueline vond het een mooi idee om het “interview” samen met de groep te doen. Daar is erg leuk op gereageerd! Bedankt, allemaal.

De facebookpagina bestaat nu 9 maanden en heeft meer dan 2500 leden. Tante Jacqueline heeft de site gekregen van haar nichtje. Wat een leuk en lief gebaar, omdat Tante zulke mooie dingen maakt en ja dat is waar… Je krijgt zin om al die mooie haakwerkjes ook te maken.

De groei van de pagina gaat boven verwachting. Geweldig toch! De groei gaat zelfs over de grens.

De ontwerpster CreaMeAndYou (Carola) heeft een heel eigen stijl. Je herkent het direct. Zo mooi…. Carola is 31 jaar een heeft twee katten, Woody en Snoozy. Haken is haar grote passie en ze kleurt ook graag mooie ingewikkelde patronen in.

KERSTVROUWTJE-en-MORE-7Voor het haken heeft ze al diverse patronen op haar naam staan. Ze ontwerpt sinds 2006 en heeft sinds 2008 een account bij etsy.com. De bruid en bruidegom zijn net zo schattig als Mevr. Claus. Deze twee ga ik echt van haar haken. Dit echtpaar heeft ze ontworpen voor haar 1-jarig jubileum! Erg lief!

Haar patronen kan je vinden bij creameandyou.etsy.com, ravelry.com en craftsy. Ze is ook te vinden via pinterest en instragram onder haar ontwerpsternaam. Haar patronen zijn nog alleen in het Engels, maar zullen langzaamaan vertaald worden in het Nederlands

De patronen zullen in het Nederlands worden vertaald met behulp van Angelique van www.angelsccrochet.etsy.com Dan is het trio compleet. Deze dames werken samen aan deze facebookpagina met heel veel enthousiasme, aandacht en respect voor elkaar. Dat maakt het alles bij elkaar een feest om mensen blij te maken!

Al met al was ik op zoek naar KERSTHAAKSELS en ik ben bij deze blijven hangen. Deze is te mooi om niet te delen. Vandaar dat ik mijn enthousiasme in dit project heb gestopt. De foto’s van Mevr. Claus zijn van mezelf met behulp van het superpatroon van CreaMeAndYou!

In de fbgroep had Mevr. van der Vliet een mooi spreuktegeltje gevonden:

KERSTVROUWTJE-en-MORE-6

Deze tekst past zo goed bij deze groep! En eigenlijk bij elke groep die lekker draait, tegenwoordig zijn dat er steeds meer… (gelukkig!)
En waar halen jullie je kersthaaksels vandaan?

Ik zou nog graag beginnen aan de kerststal met pakket wolletjes, kerstengeltjes, een Rudolf en nog veel meer…

Wellicht volgend jaar iets eerder beginnen met de voorbereidingen.

Veel haakplezier! 

KERSTVROUWTJE-en-MORE-11

Enkele mooie koppies van Mevr. Santa. Zo mooi om te zien dat ze allemaal toch een beetje anders zijn. Haartjes anders, een strikje hier en daar. Hetzelfde patroon en toch allemaal iets eigens. (bron facebookpagina Jacqueline Crochet & More)

 

inge
Door

inge

op 02 Nov 2015

helemaal juist, mr. & mrs. Claus zijn zó leuk en de groep helemaal fijn!! En dit stuk leuk geschreven!!

Reactie plaatsen