Mannen sjaal haken, maar niet te bont - Breiclub.nl
Jongens/mannen sjaal haken

Jongens/mannen sjaal haken: Vorige week heb ik het gehad over gehaakte col’s. Ondertussen ben ik met nummer drie bezig, want na dochter 1 en dochter 2, wil oma er ook wel eentje. Geen punt, we haken vrolijk door. Tot daar van de week zoonlief ineens voor mij stond. “Mam, ik heb geen sjaal meer, maar ik wil niet zo’n meisjescol.”

Tja, en wat doe je dan als moeder, dan ga je op zoek naar haakpatronen voor jongenssjaals. Nou is zoonlief al aardig op weg om te veranderen in een man. Hij is een puber van bijna 15, dus de sjaal mag niet te kinderachtig zijn.

Deze week, speciaal voor mijn oudste, patronen van stoere jongens/mannen sjaals.

Het eerste patroon komt van de site: Lossen & vasten. Ook deze sjaal is gemaakt door een moeder voor haar zoon. Dat is dan wel weer heel toepasselijk.

 

Nou ben ik van de kleur. Een sjaal mag van mij heel bont zijn. Schijnbaar werkt dat voor jongens/mannen toch anders.

Alle stoere mannensjaals die ik op het internet kan vinden zijn donker van kleur. Toen ik aan mijn zoon voorstelde om een andere (lees vrolijke kleur) voor zijn sjaal te gebruiken, kreeg ik als commentaar dat ik dan niet meer bezig ben met een stoere mannensjaal. Schijnbaar zijn alle mannensjaals donker van kleur, omdat dat nou eenmaal mannelijk is!

Het volgende patroon wordt gehaakt met een hele stoere steek en komt van de site Haakt.nl.

mannen sjaal haken

Met een mooie, grove wol wordt dit echt een stoere mannensjaal. En ja, ik zal een donkere kleur gebruiken.

Om toch wat meer variatie aan te brengen in de sjaal (moeders is nu eenmaal eigenwijs), heb ik dit patroon gevonden. Het wordt met twee kleuren garen gehaakt, waardoor de sjaal een mooi patroon krijgt. De sjaal komt van de site van Henja.

Dan nog een sjaal gehaakt met een van mijn favoriete steken: de wafelsteek. Lekker robuust. Ik heb het patroon gevonden op de site van Lindevrouwsweb.

mannen sjaal haken

En tenslotte, om te bewijzen dat er wel degelijk mannencol’s bestaan, het laatste patroon van deze week: de herencol.

mannen sjaal haken

Niks niet vrouwelijk, maar gewoon stoer!

Welke kleur ga jij gebruiken voor de mannensjaal?

Trudy
Door

Trudy

op 03 Nov 2017

Hoi..ik wil graag deze stoere mannensjaal haken maar krijg niet de goede site te pakken en wil graag de steek weten! De site waarschijnlijk naar verwijst bestaat denk ik niet meer...kan jij verder helpen?

Reactie plaatsen