Het vervolg van de kersthaaksels! - Breiclub.nl
Het vervolg van de kersthaaksels!

Na mijn blog over Mrs. Claus, ze is ondertussen klaar en beleeft de meest vreemde avonturen, is Mr. Claus is onderweg. Zijn hoofd is al af! Alleen de rest van zijn lichaam nog. Maar alles heeft zijn tijd nodig. En dat is vaak iets waar ik een gebrek aan heb… 

Als mr. Claus af is, wil ik nog meer kerstspullen haken. Ik vind zoveel leuke dingen. Als ik dit van tevoren geweten had, was ik veel eerder begonnen.

KERSTHAAKSELS_5156Het boek Haak je eigen Kerststal van Christel Krukkert is daar een voorbeeld van…

Een mooi haakboek met alle patronen om een kerststal te haken, behalve de stal zelf… daar moet ik nog iemand voor vinden die dat kan maken.

Ik zie op Facebook wel hele mooie creaties staan! Het boek had ik gekocht bij de www.echtstudio.nl.

Daar zag ik ook heel handig een pakket, daarin kan je precies in aangeven wat je nog nodig hebt voor jouw kerststal! Ik had al iets in huis en had niet alles nodig. Dan is het handig dat je kan aanvinken wat je nog nodig hebt.

Nu ik alles in huis heb kan ik beginnen. Helemaal leuk! Je hebt naast wol nog meer dingen nodig; denk aan stevig papier (bodem in de figuurtjes zodat ze beter blijven staan) Satéprikkers ;) ben benieuwd waarvoor. Jozef heeft er 1 nodig. (ik denk voor zijn stok!)

KERSTHAAKSELS_5162
De patronen zijn niet al te moeilijk te volgen. Ik had Maria in 1 dagje af… (ik haak volgens anderen dan weer heel snel ;) )

Er is een basispatroon voor de figuurtjes en per figuurtje staat beschreven welke kleur je kan gebruiken. Er is rekening gehouden met groot of klein.

Phildar cotton 3 geeft een groot figuurtje 13 cm ongeveer. Met de wol van Schachenmeyr Catania fine wordt het figuurtje ongeveer 10 cm. Ik ken deze wol niet.

Phildar cotten 3 heb ik al diverse dingen met gehaakt en haakt fijn.

En het mag van mij wel aanwezig zijn in huis. Er wordt veel aandacht aan besteed!

Het basisfiguurtje patroon ga ik handig kopiëren zodat ik het bij de bladzijde van het figuurtje kan houden. Dan vergeet je niet wanneer je van kleur moet veranderen. En daarbij ben ik erg lui, ik hou niet van bladeren.

De figuurtjes hebben geen mond, ik vind dat persoonlijk wel passen in een kerststal.

De handjes zijn echt schattig! En zoooo simpel bedacht, je moet er maar op komen.

De hele kerststal bestaat uit 17 figuren van boom tot steen. Het ligt aan jezelf hoe vol je de kudde met schapen maakt! 1 schaap is wel een hele kleine kudde… En stenen, ik vind ze grappig. De palmboom lijkt me geweldig om te haken. En ik verheug me al op de drie Koningen, maar dat duurt nog even. Maria staat nu te wachten op Jozef en baby’tje Jezus in een kribbe.

Het boek Haak je eigen Kerststal van Christel Krukkert is een echte aanrader voor je kerstdagen! Je moet wel alleen op tijd beginnen.

KERSTHAAKSELS_5136Ik heb nog meer in de planning staan. Een schitterend patroon van CreaMeAndYou (van dezelfde ontwerpster als mrs. Claus) Een sneeuwpop, helaas nog alleen in het Engels te krijgen, dat ga ik dus proberen… nog nooit iets gehaakt met een Engels patroon. Dus ik ben benieuwd wat dat gaat worden. Wordt vervolgd!

En dat is nog niet eens het enige…Ook heb ik de Woolytoons patronen ontdekt. De patronen zijn van Tessa van Riet-Ernst! En helemaal geweldig! Ik heb nog een paar boeken van haar op mijn verlanglijstje staan….

De Kerstman en het rendier ga ik ook nog maken. En ze heeft ook een sneeuwpop, die is geweldig mooi! Maar wel heel groot.

De echtstudio.nl heeft voor dit soort patronen ook de handige shopeigenschap; zoek bv. het patroon van de Kerstman, dan kan je alles wat je erbij nodig hebt aanklikken en tegelijk aanschaffen bij het patroon.

KERSTHAAKSELS_

(foto is van www.echtstudio.nl)

Heel handig! Het geeft je gelijk steun in wat je nodig hebt voor je patroon, dat vind ik soms zo’n gezoek…

Ondertussen ben ik aan het bedenken waar ik alle tijd vandaan ga halen.

Het huishouden, werken in groep 4, rapporttijd, sint/kerst-tijd op een basisschool zijn altijd hysterische tijden.

Pfff! Tussendoor voor de nodige ontspanning; even haken!
Haak ze, knutsel ze in deze mooie tijd! En ik ben benieuwd wat je maakt in deze leuke tijd!

KERSTHAAKSELS_5240

De kerststal foto heb ik van Facebook: Esther van Maanen-Bosschieter heeft deze kerststal gehaakt en de stal is gemaakt door haar vader, nu ben ik een beetje jaloers… Deze is toch gewoon geweldig mooi! 

Marije verleg
Door

Marije verleg

op 03 Dec 2015

Hallo ook ik heb de kerststal gehaakt, ik heb helaas geen handige vader meer die dat zeker erg leuk had gevonden om de stal te maken dus hè ik als altenatief een sinaasappel kistje gekregen van iemand die ik op ga pimpen tot stal

Reactie plaatsen