Bestellingen haken + haakwerkjes verkopen
Bestellingen haken + haakwerkjes verkopen

Kennen jullie dat dat mensen om je heen vragen of je het een en ander voor diegene wilt haken? Of dat je je afvraagt of je je geld kunt verdienen met haken? In deze blog ga ik het daar met jullie over hebben.

 Ik ben zelf een facebookpagina begonnen om mijn haakwerkjes te presenteren en mogelijk te verkopen. Dit is te vinden onder Danielles haakwerk. Ook neem ik als het lukt bestellingen aan, maar vind het lastig om juiste prijzen te bepalen.

Heb nu 1 grote bestelling lopen van 8 babydekentjes voor een kinderdagverblijf en heb daar €200,- excl materialen voor gevraagd. Nu krijg ik om mij heen te horen dat dit te goedkoop is. Maar nu ik weet hoeveel werk het is zou ik de volgende keer €50,- per stuk vragen.

Meestal bepaal ik de prijzen zonder de materiaalkosten, omdat het zo verschillend is ook qua prijzen van wol. Anderen zeggen ook reken de tijd + materialen en maak daar een prijs van.

Maar hoe vind je nou klanten … Ik heb zelf werkelijk geen idee, deze bestelling is zomaar op mijn pad gekomen. Eerst had ik voor deze vrouw een setje handschoenen gehaakt en daarna kwam deze bestelling. Ik kende deze vrouw verder niet. Maar hou er wel rekening mee dat je niet teveel bestellingen aanneemt, anders is het ook niet leuk meer en niet haalbaar.

Op de foto’s zie je een aantal haakwerkjes, wat ik gemaakt heb.

Hebben jullie al eens iets verkocht?

Judith
Door

Judith

op 12 Jun 2018

Hoi, Ik spin graag wol. En ik heb ooit een streng gesponnen Alpaca wol verkocht. Maar ik vond het ook moeilijk om een prijs te bepalen... je bent er zolang mee bezig, dat je de uren eigenlijk niet kunt rekenen. Als je dat zou doen, wil niemand iets kopen.

Roderick
Door

Roderick

op 16 Jun 2018

Ik vind wel dat je je uren moet rekenen. Als je vind dat dat niet kan, dan moet je het niet doen. De minimale prijs voor je uren is de vrijwilligersvergoeding. Maximaal mag je €150,- per maand als vrijwilliger verdienen. Als je daar overheen gaat, dan moet je btw en loonbelasting betalen. Dan blijft er al niet veel over. Als iemand niet bereid is de uren te betalen, dan doe ik het niet. Je kan hetzelfde proberen bij de timmerman of kapper, maar die zou dat nooit doen. Door onder de prijs te verkopen, zal geen enkele handwerker in Nederland er ooit een eerlijke prijs voor kunnen vragen.

Maryam
Door

Maryam

op 17 Jun 2018

Hoi Danielle, Wat ik meestal doe is niet de uren berekenen want dan wordt het onbetaalbaar.Ik reken altijd 3 x de materiaalkosten.Dan heb je het materiaal eruit.kun je van het tweede deel nog meer materiaal kopen voor als je je verkoopwaar wilt uitbreiden en het derde deel hou je lekker voor jezelf zodat je er toch iets aan over hebt gehouden.Dus hoe groter het project of hoe duurder de wol hoe meer je zelf verdient Inderdaad wel in de gaten houden dat je niet teveel verdient en anders gewoon alvast onderzoeken wat het inhoudt om een eigen webshop te beginnen...je weet maar nooit!

Fleur
Karin Scheringa -Maurer
Door

Karin Scheringa -Maurer

op 17 Jun 2018

Hoi Danielle, moeilijk hé om je prijs te bepalen vind ik ook moeilijk maar, wat een tip 3 x de prijs te rekenen van je wol Top idee ☺

Chrisssy’s
Door

Chrisssy’s

op 18 Jun 2018

Hier in België is het iets anders. Je mag tot 500 euro belasting vrij bijverdienen. Prijs bepalen is en blijft een moeilijke. Voor het naaien heb ik een vaste prijs per uur. Voor brei en haak doe ik ook materiaal x3. Prijs per uur is en wordt onbetaalbaar en daar heb ik een beetje last mee. Je moet tenslotte achter uw prijs kunnen staan😀

Ali
Door

Ali

op 20 Jun 2018

Ik haak en brei ook dekentjes voor niets gaan naar goede doelen vindt ik prettiger dan er geld voor te vragen er heerst nog teveel armoe in dit land

Therese-Lova
Door

Therese-Lova

op 01 Jul 2018

Mooie en leuke dingen maak je. Dat bruin/grijzige rond gehaakte mouwloos vest lijkt me vind ik echt byzonder. Top grote pluim.

Reactie plaatsen