Page content

article content

Bestellingen haken + haakwerkjes verkopen

Kennen jullie dat dat mensen om je heen vragen of je het een en ander voor diegene wilt haken? Of dat je je afvraagt of je je geld kunt verdienen met haken? In deze blog ga ik het daar met jullie over hebben.

 Ik ben zelf een facebookpagina begonnen om mijn haakwerkjes te presenteren en mogelijk te verkopen. Dit is te vinden onder Danielles haakwerk. Ook neem ik als het lukt bestellingen aan, maar vind het lastig om juiste prijzen te bepalen.

Heb nu 1 grote bestelling lopen van 8 babydekentjes voor een kinderdagverblijf en heb daar €200,- excl materialen voor gevraagd. Nu krijg ik om mij heen te horen dat dit te goedkoop is. Maar nu ik weet hoeveel werk het is zou ik de volgende keer €50,- per stuk vragen.

Meestal bepaal ik de prijzen zonder de materiaalkosten, omdat het zo verschillend is ook qua prijzen van wol. Anderen zeggen ook reken de tijd + materialen en maak daar een prijs van.

Maar hoe vind je nou klanten … Ik heb zelf werkelijk geen idee, deze bestelling is zomaar op mijn pad gekomen. Eerst had ik voor deze vrouw een setje handschoenen gehaakt en daarna kwam deze bestelling. Ik kende deze vrouw verder niet. Maar hou er wel rekening mee dat je niet teveel bestellingen aanneemt, anders is het ook niet leuk meer en niet haalbaar.

Op de foto’s zie je een aantal haakwerkjes, wat ik gemaakt heb.

Hebben jullie al eens iets verkocht?

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Danielle
Ik ben Daniëlle Ketterink en ik ben 22 jaar. Ik woon samen met mijn vriend Mark in Enschede. In het dagelijks leven ben ik veel bezig met haken, diamond painting en andere creatieve dingen. En qua sporten zwem ik veel en ik doe aan rolstoelhockey. Ik heb een beperking maar daardoor laat ik me niet tegenhouden in het haken. Ik doe ook mee met de Mystery Blanket 2016, daar ben ik al een aardig eind mee op weg. Ook zijn wij in het bezit van oldtimers, o.a. een Renault 4, Volvo 245, Renault Fuego en een Land rover 109. Ik ben lid van de evenementen commissie van de Renault 4 club.

Comment Section

8 reacties op “Bestellingen haken + haakwerkjes verkopen


Door Judith op 12 juni 2018

Hoi,

Ik spin graag wol. En ik heb ooit een streng gesponnen Alpaca wol verkocht. Maar ik vond het ook moeilijk om een prijs te bepalen… je bent er zolang mee bezig, dat je de uren eigenlijk niet kunt rekenen. Als je dat zou doen, wil niemand iets kopen.


Door Roderick op 16 juni 2018

Ik vind wel dat je je uren moet rekenen. Als je vind dat dat niet kan, dan moet je het niet doen. De minimale prijs voor je uren is de vrijwilligersvergoeding. Maximaal mag je €150,- per maand als vrijwilliger verdienen. Als je daar overheen gaat, dan moet je btw en loonbelasting betalen. Dan blijft er al niet veel over.
Als iemand niet bereid is de uren te betalen, dan doe ik het niet. Je kan hetzelfde proberen bij de timmerman of kapper, maar die zou dat nooit doen.
Door onder de prijs te verkopen, zal geen enkele handwerker in Nederland er ooit een eerlijke prijs voor kunnen vragen.


Door Maryam op 17 juni 2018

Hoi Danielle,

Wat ik meestal doe is niet de uren berekenen want dan wordt het onbetaalbaar.Ik reken altijd 3 x de materiaalkosten.Dan heb je het materiaal eruit.kun je van het tweede deel nog meer materiaal kopen voor als je je verkoopwaar wilt uitbreiden en het derde deel hou je lekker voor jezelf zodat je er toch iets aan over hebt gehouden.Dus hoe groter het project of hoe duurder de wol hoe meer je zelf verdient
Inderdaad wel in de gaten houden dat je niet teveel verdient en anders gewoon alvast onderzoeken wat het inhoudt om een eigen webshop te beginnen…je weet maar nooit!Door Karin Scheringa -Maurer op 17 juni 2018

Hoi Danielle, moeilijk hé om je prijs te bepalen vind ik ook moeilijk maar, wat een tip 3 x de prijs te rekenen van je wol Top idee ☺


Door Chrisssy’s op 18 juni 2018

Hier in België is het iets anders. Je mag tot 500 euro belasting vrij bijverdienen. Prijs bepalen is en blijft een moeilijke. Voor het naaien heb ik een vaste prijs per uur. Voor brei en haak doe ik ook materiaal x3. Prijs per uur is en wordt onbetaalbaar en daar heb ik een beetje last mee. Je moet tenslotte achter uw prijs kunnen staan😀


Door Ali op 20 juni 2018

Ik haak en brei ook dekentjes voor niets gaan naar goede doelen vindt ik prettiger dan er geld voor te vragen er heerst nog teveel armoe in dit land


Door Therese-Lova op 1 juli 2018

Mooie en leuke dingen maak je. Dat bruin/grijzige rond gehaakte mouwloos vest lijkt me vind ik echt byzonder. Top grote pluim.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.