In the picture: MEgurumi
In the picture: MEgurumi

Tijdens de blog van vandaag wil ik graag MEgurumi in het zonnetje zetten: dé app waarmee je in een handomdraai (JA ECHT) een amigurumi ontwerpt en een patroon genereert. Deze app is ontwikkeld door Leslie Eisinger, die je misschien wel kunt kennen van haar prachtige brei-patronen en nu dus ook van haar eigenzinnige amigurumi.

Wat ik leuk vind aan MEgurumi is dat Leslie de standaard lekker achterwege laat. Haar poppen zijn anders dan wat al op de markt te vinden is én de kleding van deze toffe poppen kun je breien. Mijn favoriet? Carmen natuurlijk 😉


Hoe werkt MEgurumi?

Eigenlijk werkt het maken van een patroon met MEgurumi heel simpel en dat maakt het gelijk ook leuk. Want net als in ‘the Sims’ kun je je karakter op vele manieren vormgeven. Leuke of juist gekke eigenschappen meegeven en helemaal modelleren hoe jij wil.
Stap één is eigenlijk naar de website te gaan: {KLIK HIER}
Als je dan op ‘maken’ klikt kun je al gelijk aan de slag. Je komt in de editor, de omgeving waarin je je eigen pop kunt samenstellen. Geen inspiratie? Klik dan eens op ‘Randomize!’.
Als je pop dan helemaal naar wens is, kun je het patroontje kopen. Het patroon wordt dan automatisch voor je gemaakt.


Proberen?

MEgurumi heeft speciaal voor de Breiclub Blog lezers een hele leuke kortingsactie. Je kunt nu MEgurumi proberen met 10% korting. Vul dan de kortingscode: BREICLUB10 in voor een eenmalige korting. Deze code is geldig tot en met 24-06-2018.

Om een kijkje achter de schermen te geven, heb ik Leslie een paar vragen mogen stellen.

  1. Je schrijft dat je het erg leuk zou vinden om een boek uit te brengen met de MEgurumi poppen. Is dat nog steeds een droom nu je de applicatie hebt ontwikkeld?
    Leslie: “Tijdens het maken van de poppen heb ik inderdaad gespeeld met de gedachte een boek uit te brengen. Dat zou dan een ‘nerdy’ boek zijn geworden, met formules en zo, want ik wilde graag dat je zelf het patroon aan zou kunnen passen. Dat zou kunnen werken, maar of het een goed boek zou zijn? Ik denk het niet, dus dat boek wil ik niet meer maken.
    Nu MEgurumi.nl gelanceerd wil ik nog steeds een boek maken, maar dan een waarin staat hoe je met MEgurumi een patroon kan maken. Dus welke stappen je moet ondernemen om tot een ontwerp te komen dat op jou lijkt. Welke stappen je kunt ondernemen om van het persoonlijke patroon een gepimpt patroon te maken die aansluit bij jouw stijl. Met het persoonlijke patroon kan je zelf nog alle kanten op, daarbij wil ik ook ondersteuning geven.”


2. Het is enorm knap dat je twee totaal verschillende werelden (applicatiedesign en breien/haken) weet te verbinden. Welke ontwikkelingen zal MEgurumi het komende jaar doormaken denk je?
Leslie: “De ontwikkeling van MEgurumi in het komende jaar zal niet heel spannend zijn voor de gebruiker. Wij zijn achter de schermen nog steeds bezig om alles verder te ontwikkelen. Dat is veel werk, en helemaal voor niemand zichtbaar. Maar als dat allemaal is gebeurd dan wil ik de volledige site en patronen gaan vertalen. Dat zal de eerste grote verandering zijn.”

3. Hebben alle door jou ontwikkelde MEgurumi een eigen verhaal?
Leslie: “
Alle poppen hebben een verhaal. De meest bekende poppen zijn die van Dexter en ik. Miepie en Carmen zijn de publieksfavorieten. Carmen is een fitte meid die met de mode mee gaat. Ze heeft een crush op Joey, maar dat wil ze niet toegeven. Miepie is een dame met stijl, en haar kleur-gecoördineerde outfit wordt binnenkort compleet gemaakt met de perfecte tas. Voor deze ontwerpen had ik een beeld van een pop bedacht en toen uitgevoerd.

Line en Joey zijn zonder plan gemaakt. Om MEgurumi te testen is “button-bashing” en “monkey-testing” nodig. Deze manier van testen wordt veel gebruikt om software te testen. Deze ontwerpen zijn op die manier gemaakt, dus zomaar overal op drukken en verslepen en kijken wat er uit komt.  Tijdens het haken ontstaat er toch een persoonlijkheid. Zo is Line een stoere chick geworden, met haar fenomenale kleuren combinatie en dito haar, en Joey mijn puberkind, met zijn doorgeschoten armen en blue-hair-don’t-care attitude.”


4. Op welke beurzen/ markten of andere evenementen kunnen we jou dit najaar verwachten?
Leslie:”
Ik ben te vinden op:
* De Weversmarkt in Hoorn op 25 juli.
* Handwerkdagen in Rijswijk op 28 en 29 september
* Op de Knit&Knot beurs in Tilburg op 12, 13 en 14 oktober.
Tijdens de Handwerkdagen en Knit&Knot zal ik ook workshops geven.”

Alle foto’s en schermafbeeldingen die in deze blog gebruikt zijn ©Leslie Eisinger, MEgurumi.nl 2018
De foto’s kunnen worden teruggevonden op de Instagram
MEgurumi.nl en Ravelry.

Liefs,

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 10 Jun 2018

Ontzettend leuk! Gisteren heb ik toevallig met Leslie gesproken en ze heeft me laten zien hoe het werkt. Echt zo knap bedacht! Groetjes, Akkelien

Alexa (Amilishly)
Door

Alexa (Amilishly)

op 12 Jun 2018

Ja gaaf he? Ik ben er ook fan van! Ben benieuwd naar je eerste MEgurumi Akkelien! Liefs,

Bea Emans
Door

Bea Emans

op 17 Jun 2018

Hoi Alexa, leuk je hier ook te zien. Groetjes Bea

Alexa (Amilishly)
Door

Alexa (Amilishly)

op 20 Aug 2018

Hi Bea, wat leuk dat je ook mijn Breiclub Blogs leest :) Groetjes, Alexa

Bea Emans
Door

Bea Emans

op 17 Jun 2018

Goedemorgen, ik ga zeker een kijkje nemen op de MEgurumi. Ik ben benieuwd. Groetjes Bea

Alexa (Amilishly)
Door

Alexa (Amilishly)

op 20 Aug 2018

Wat leuk Bea! Ik denk dat je Leslie daar enorm blij mee maakt! Liefs,

Joke Koster
Door

Joke Koster

op 21 Jun 2018

Wat een leuk idee! Ik ben meteen gaan kijken, maar bij mij werkt de website niet goed. Home krijg ik te zien en ook help odet het, maar maken blijft blanco.... Later nog maar eens proberen.

Alexa (Amilishly)
Door

Alexa (Amilishly)

op 20 Aug 2018

Oh wat jammer Joke! Ik ga het doorgeven aan Leslie. Liefs,

Reactie plaatsen