Creatief met een ketting van lossen
Creatief met een ketting van lossen

Afgelopen week kwam ik op Facebook iets erg leuks tegen. Een kerstboompje, gemaakt met een ketting van lossen. Dat gaf mij het idee om een blog te schrijven over wat je allemaal kunt maken met een ketting van lossen. Zo kun je toch wat leuks maken, ook al kan je nog niet zo goed haken.

Een kerstboompje

Het patroon wat mij de inspiratie gaf voor deze blog is een patroon van MrsHooked en kun je hier vinden haak-in.blogspot.nl.  Je haakt gewoon een ketting van 100 lossen en in het patroon wat je op deze pagina kunt vinden kun je precies zien hoe je dit geweldige kerstboompje dan maakt. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als decoratie in je huis, om je kerstcadeautjes te versieren (oké, voor volgend jaar dan) maar ik kwam ze ook tegen als prikker voor je kersthapjes (ook voor volgend jaar).

Een kronkelende ketting

Op deze site van haakfeest vind je ook een leuke manier om te werken met een ketting van lossen. Je kan er namelijk een super leuke sleutelhanger mee maken.

Het vraagt wel iets meer techniek, al valt dat ook reuze mee, maar om de leuke kronkelende ketting te krijgen haak je op de terugweg in elke steek 2 vasten. Met deze techniek maak je ook deze leuke inktvisjes van crochets4u. Met een uitgeschreven patroon en twee filmpjes erbij lukt het je vast om deze te maken.

Een slinger

Wat ook erg leuk is, is een slinger maken met een ketting van lossen. Op de site van cadeautjesmaken vind je een patroon voor een leuke slinger met bloemen. Erg leuk om een feestje mee op te vrolijken, of om gewoon op te hangen omdat je toe bent aan de lente.

Ook deze variant van karinaandehaak is ook super leuk. Je kan ‘m gebruiken als ketting of armband, maar hij lijkt mij ook leuk om als slinger te gebruiken. Je kan deze ketting ook op deze manier haken, met stoere spikes. Ik vind ze wel op kleine vlaggetjes lijken.

Een boekenlegger

Deze boekenlegger van suderblog is ideaal om je restjes wol op te maken, en ook heel leuk om te maken van een ketting van lossen. Leuk om als traktatie te maken, ze zijn snel klaar en je hebt er niet veel materiaal voor nodig.

Sieraden

Wat zich ook perfect leent voor een ketting van lossen, zijn sieraden. Je vind hier diverse links naar sites waar je leuke patronen kunt vinden. Bijvoorbeeld van deze armband van welke.nl of deze van betterhomesandgardens .

Een ketting voor om je nek is ook makkelijk te vinden. Deze bijvoorbeeld van redheart, een schattige bloemenketting. Of deze, die je kunt vinden op ravelry.

Maar je kunt natuurlijk ook je eigen creativiteit op de vrije loop laten.

Maakte jij al eens iets van een ketting van lossen?

 

Groetjes Nicole

 

 

 

Reactie plaatsen