Hooded blankets, oftewel lekkere dekens om jezelf helemaal in te wikkelen
arrow_drop_up arrow_drop_down

Hooded blankets, oftewel lekkere dekens om jezelf helemaal in te wikkelen

Afgelopen jaar kreeg ik een super leuke vraag van iemand om zo’n eenhoorn deken te haken. Ik vind het altijd super leuk om ook iets voor een ander te haken, dus dat ging ik zeker doen!

BriAbby.com

Ik haakte deze leuke deken van BriAbby, de link naar het patroon van de eenhoorn deken vind je hier.

Je kunt het patroon ook in het Nederlands krijgen, wel zo makkelijk, vind ik zelf. Het patroon is erg duidelijk, met afbeeldingen en veel uitleg.

Op de site vind je nog veel meer leuke dekens, maar ook patronen van bijvoorbeeld verkleedkleren (leuk voor Halloween of Carnaval!), knuffels en mutsen.

MJ’s off the hook designs

Nog zo’n geweldige site met patronen van onder andere dit soort dekens is die van MJ’s off the hook.

De pagina vind je hier.

Via Ravelry kun je de leukste patronen kopen, waaronder hele leuke, bulky, dekens. Bijvoorbeeld dit konijn, hoe leuk zou mijn zoontje deze vinden. Wel vind ik het soms lastig met buitenlandse patronen om het goede garen te vinden. Ik ben zelf niet zo thuis in de wat dikkere garens. Maar deze site staat al langer op mijn verlanglijstje om iets van te maken. Ik kan uren op zo’n pagina doorbrengen om alle patronen te bekijken en bij weg te dromen.

Een uilen deken voor je kleintje

Dit Engelse patroon kwam ik tegen via Pinterest. Een erg schattig dekentje voor een baby’tje of dreumes. Al kan je dit patroon natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. Dat is het ideale aan deze dekens, als je de deken gewoon groter maakt (en misschien het mutsje ook wel iets) dan heb je gewoon een deken voor een kind of lekker voor jezelf.

Het patroon van deze deken vind je hier.

Een echte prinses

Deze deken valt niet echt in de categorie ‘hooded’, maar het zijn wel dekens waar je lekker in weg kunt kruipen. En ze staan hier ook al lang op mijn verlanglijstje (ik weet het, dat lijstje is ondertussen erg lang). Je kunt bijvoorbeeld op Ravelry een hoop leuke patronen vinden. Wel zijn dat over het algemeen betaalde patronen, maar dan heb je wel een super leuk patroon. Hier vind je er bijvoorbeeld een paar.

https://www.ravelry.com/patterns/library/princess-dress-blanket-green

https://www.ravelry.com/patterns/library/frozen-elsa-princess-dress-blanket

Genoeg te haken dus nog!

Haak jij graag dekens of hou je het liever bij iets kleiners?

 

Groetjes Nicole

Over de schrijver
Ik ben Nicole en ben 31 jaar. Ik ben getrouwd met Hein en samen hebben we twee geweldige kinderen, Niene van bijna 4 en Jesse van 2. In het dagelijks leven werk ik als gastouder aan huis bij een lief en leuk gezin met vier kinderen. Sinds een jaar of 3 ben ik totaal verslaafd aan haken. Ik haak eigenlijk van alles, dekens, knuffels, kussens, sjaals, enz. Blogs schrijven over haken is voor mij een leuke uitdaging. Naast haken hou ik sowieso van creatief bezig zijn, bijvoorbeeld met vilt of gewoon lekker knutselen.
De Breimeisjes
Reactie plaatsen