Haken met unikat garen
Haken met unikat garen

Unikat is garen wat bestaat uit 3 of 4 dunne draden die verlopen van kleur. Vaak is deze kleurverloop heel rustig. Deze garens worden handgemaakt, waardoor elke bol uniek is.

Zelf ben ik bezig met een omslagdoek met een 3draadse bol. Op het moment dat ik deze blog schrijf, heb ik hem nog niet helemaal af. Zo gauw ik hem af heb, zal ik in de reacties een foto plaatsen van het gehele werk.

unikat

De ideeën voor omslagdoeken haal ik van facebook of pinterest. Een fijne facebook groep is: Alize en unikat liefhebbers.

Zelf koop ik het garen bij www.yvie-shop.nl, omdat het een betrouwbare webshop is en vaak hele mooie bollen op voorraad heeft.

Hieronder zal ik een paar voorbeelden + de link naar het patroon invoegen:

Lost in time

Afbeelding 4

Edlothia

Secret path

En als laatste de bekende Southbay

Ik zal hem hieronder kort opschrijven hoe je het beste kunt beginnen.

Toer 1: Je begint met 7 lossen, stokje in de eerste losse, 3 lossen en een stokje weer in de eerste losse (waar je het vorige stokje ook ingemaakt hebt)

Toer 2: 3 losse, 7 stokjes om het lossenboogje van de vorige toer, 1 stokje op het eerste stokje van de vorige toer, 7 stokjes om de lossenboog, 1 stokje op de 3 losse van de vorige toer.

Toer 3: 6 lossen, stokje in zelfde steek, 1 losse, 2 stokjes overslaan, 3 stokjes in volgende 3 steken, 1 losse, 2 stokjes overslaan, (1 stokje,3 losse, 1 stokje, 3 losse, 1 stokje) in zelfde steek, 1 losse, 2 stokjes overslaan, 3 stokjes in volgende 3 steken, 1 losse, 2 stokjes overslaan, 1 stokje, 3 losse, 1 stokje in zelfde steek.

Toer 4: 3 losse, 7 stokjes om lossenboog, 1 losse, (1 stokje, 3 losse, 1 stokje) in stokje, 1 losse, 2 steken overslaan, 3 stokjes op volgende 3 steken, 1 losse, 7 stokjes om lossenboog, 1 stokje in het midden, 7 stokjes om lossenboog, 1 losse, (1 stokje, 3 losse, 1 stokje) in stokje, 1 losse, 7 lossen om lossenboog, stokje in 3de losse van de vorige toer.

En zo blijf je dit patroon herhalen, hopelijk is het zo te begrijpen.

Reactie plaatsen