Meer gebreide ornamenten voor in de boom
Meer gebreide ornamenten voor in de boom

Meer ornamenten voor in de boom

Altijd leuk om te maken, zijn kerstballen en andere ornamenten die je in de kerstboom kunt hangen. Op Ravelry vind je een zee aan patroontjes, die, als je een paar vrije uurtjes hebt, je bijna altijd gratis kunt downloaden. Ik licht er een paar uit.

Christmas Heart Decorations

Lieve patroontjes van hartjes, zowel in Fair Isle, als gewoon gestreept. Ook een hart met een kabel, en eentje zonder patroon worden gedeeld, dus dat zijn eigenlijk vier patroontjes in 1 blog. Gratis, alleen wel Engelstalig. Ze staan in ieder geval op mijn to-do lijstje.

De mensen die op zoek zijn naar kleding voor poppen en beertjes moeten vooral eens verder kijken op haar pagina – die kunnen hun hart ophalen met alles wat zij op dat gebied ontwerpt.

De volgende is deze: Christmas Ornament 1

Een patroontje, naar blijkt ontworpen in 2014, wat je snel kunt maken als je nog wat rood en wit garen in huis hebt. Uiteraard kunnen andere kleuren net zo goed. Dit balletje kan tegen een stootje…

Dit patroontje is zowel in het Nederlands als in het Engels te downloaden.

 

Nog een leuke, maar weer in een heel andere stijl is deze: Christmas Wreath Ornament.

Kerstkransjes, dit keer. En gehaakt ook nog. Met een klein beetje rood, wit en groen garen kun je direct aan de slag, de ontwerpster meldt dat het patroon geschikt is voor beginners. Wel Engelstalig…

 

De volgende is een betaald patroontje – Christmas Ornament 3

Ondanks dat de naam het niet doet vermoeden, is dit patroontje ook gewoon in het Nederlands. Enkele kraaltjes, een kabelnaald,  een meter of veertig aan garen en wat vulmiddel is nodig om deze te kunnen maken.

De laatste in dit rijtje komt van MillaMia Sweden: Christmas Ornaments

Kleurrijke ornamentjes in diverse soorten en maten, gemaakt in diverse Merino garens. Voor elk wat wils, in elke kleurencombinatie, die je maar wil. Je hebt dus maar kleine beetjes nodig, voor een tof resultaat. Patronen zijn Engelstalig.

 

Welke ga jij maken? Laat jouw kerstornamentjes zien op onze Facebook pagina!

Reactie plaatsen