Amamani Puzzel Balls - Breiclub.nl
Amamani Puzzel Balls: heerlijk gepuzzel

Amamani Puzzel Balls: heerlijk gepuzzel. Ken jij de Amamani Puzzel Balls al van Dedri Uys? Ik leg je in deze blog uit wat Amamani Puzzle Balls zijn en bespreek ook haar dinosaurus ontwerp met je!

Onlangs heb ik namelijk meegedaan met de Sophie’s Universe CAL. Naar aanleiding daarvan (ik was gewoon heel enthousiast over haar ontwerp en heel benieuwd naar wat ze verder doet) ben ik de website van de ontwerpster, Dedri Uys, gaan bezoeken en bestuderen. Daar kwam ik de Amamani Puzzle Balls tegen. En ik was verkocht.

Wat zijn Amamani Puzzle Balls?

Amamani staat voor: Amigurumi Amish Puzzle Animals ofwel amigurumi Amish puzzel dieren.

Deze puzzle animals zijn gebaseerd op de traditionele Amish puzzle ball die oorspronkelijk bestaat uit 3 segmenten (of ringen) die in elkaar moeten worden gezet.

Gehaakte Amamani Puzzle Balls

De traditionele Amish Puzzlle Ball wordt gemaakt van stof en bestaat uit 12 wiggen die op zo’n wijze in elkaar worden gezet dat ze een bal vormen. Vaak worden de wiggen aan elkaar genaaid zodat het puzzle element verloren gaat. Al kunnen kleine handjes ze nog steeds goed vastgrijpen en onderzoeken.

Maar Dedri zou Dedri niet zijn als ze er niet in was geslaagd een manier te bedenken om ze te gaan haken, met dit als resultaat:

Amamani

(het patroon van de gehaakte Amamani Puzzle Balls vind je hier)

Zo’n bal zou je, volgens Dedri, in een paar uur moeten kunnen maken/haken!

Gebreide Amamani Puzzle Balls

Ondanks dat ze geen breister is lukte haar zelfs om ook een gebreide versie te ontwerpen:

Amamani-puzzelbal

(het patroon van de gebreide Amamani Puzzle Balls vind je hier)

Toen was daar: de puzzel dinosaurus!

Op een dag bedacht ze dat ze in plaats van een puzzel bal een puzzel dinosaurus zou kunnen maken. Ze heeft 3 maanden met dat idee gespeeld en is daarna 1 maand actief bezig geweest met ontwerpen met dit resultaat (het patroon van de dinosaurus vind je hier):

Amamani-draakjeAmamani-draakje2

Precies zoals de bal uiteenvalt in 3 segmenten die weer in elkaar kunnen worden gezet, zo bestaat ook de dinosaurus uit 3 segmenten die weer op een specifieke manier in elkaar moeten worden gezet.

En zo zijn de puzzel dieren, de Amamani, ontstaan!

Inmiddels heeft Dedri er een aantal ontworpen. Haar menagerie wordt onderaan deze pagina hier vermeld.

Olive de octopus en Kiwi zijn gratis verkrijgbaar, een aantal is te koop in haar Ravelry Store en een aantal staan in haar boek.

Amamani-boek

Een boek wat ik natuurlijk onmiddellijk heb besteld. Garen heb ik nog wel liggen. Nu nog de tijd vinden om te beginnen. En de eerste zal waarschijnlijk het leeuwtje zijn.

Hebben jullie al een idee welke jullie eerste zal zijn?

Mysterblanket_640x150_2015

Nancy Gieb-Hessing
Door

Nancy Gieb-Hessing

op 08 Dec 2015

I like the puzzel balls , I would make those anlimal puzzle for child hospitals. But I don't know where to buy the books, and the translation. Can anybody help me what to do. Nancy Gieb-Hessing nmgh@msn.com

Audrey
Door

Audrey

op 27 Dec 2016

Helaas kan ik het patroon van de puzzel dinasorus niet te pakken krijgen. Kan u mij helpen.

Tineke
Door

Tineke

op 10 Aug 2018

Het patroon van de puzzel dinosaurus kan ik niet vinden. Site is niet beschikbaar wordt gemeld.??? Kun u mij verder helpen aan het patroon??

Corinne
Door

Corinne

op 20 Jun 2021

Gebruiken jullie katoen of acryl wol? Om die puzzel dier te maken.

Reactie plaatsen