Een kraampakket haken, veel inspiratie - Breiclub.nl
Alles over haken
Babette Nijhof
Alles over haken
3 min
8

Een kraampakket haken

3 min
8

Een kraampakket haken: Toen mijn zus zwanger raakte was ik door de dolle heen. Sowieso natuurlijk leuk om tante te worden maar ook omdat ik nu het haken echt goed onder de knie had en dus lekker los kon gaan!

Tijdens de zwangerschap van mijn jongste leerde ik mezelf haken. Een paar dekentjes en mutsjes, waar ik super trost op was. Maar toen mijn zus dus zwanger raakte had ik ondertussen zoveel leuke patronen gevonden, dat ik lekker aan de slag kon.

Ik maakte als cadeau een kraampakket voor mijn zus, iedere dag een cadeautje om uit te pakken. En in dat pakket zaten een hele hoop gehaakte spullen. Ik geef je hieronder een idee.

Dag 1: Olifanten rammelaar

kraampakket haken

Deze super schattige rammelaar is super makkelijk om te maken. En ik vind ‘m er heel schattig uitzien. Je hebt er niet zoveel voor nodig, een haaknaald natuurlijk, (bij voorkeur) katoen en eventueel een rammelkraal voor er in. Ik gebruikte ook veiligheidsoogjes, maar deze kun je ook vervangen door oogjes te haken.

Dag 2:  Een wagenspanner

kraampakket haken

Hier vind je het patroon van de vogeltjes. De wagenspanner maakte ik met een stuk elastiek en klemmetjes welke ik online bestelde. Er zijn verschillende online winkels die deze artikelen verkopen. Tussen de vogeltjes zitten houten kralen die ik omgehaakt heb. Hoe je dat doet, dat vind je  hier

Het in elkaar zetten is nog best een klusje, maar het resultaat vind ik leuk. Er zijn ook vele variaties te vinden via bijvoorbeeld Pinterest.

Dag 3: Een knuffeltje

kraampakket haken

Een knuffeltje, dat vindt toch ieder kind leuk. Voor mijn zus maakte ik dit beertje. Deze vindt je op de site van Haaknaaldenik . Een erg leuk en makkelijk te maken patroon.

Dag 4 Een dekentje

kraampakket haken

Wat natuurlijk niet kan ontbreken voor een klein schattig baby’tje is een dekentje, deze voor in de wieg. Ik vond dit een heerlijk en makkelijk patroon om te haken. En het dekentje zag er prachtig uit. Deze haakte ik met de Soft van de Zeeman, dus ook nog eens totaal niet duur. Het patroon vond ik hier.

Een dekentje voor in de wieg of kinderwagen hoeft niet groot te zijn. Hoe groot ik het precies maakte weet ik niet meer, maar een wieg dekentje wat je in de winkel koopt is meestal zo’n 75 bij 100 cm.

Dag 5: Een katten lappenpopje

Ook haakte ik voor mijn kleine nichtje dit schattige katten lappenpopje. Het patroon hiervoor vind je in het boek ‘Gehaakte lappenpoppen’ van Sacha Blase-van Wagtendonk. Dit boek is zeker de moeite waard om aan te schaffen wanneer je houdt van leuke projectjes, die eigenlijk ook zo klaar zijn. En er is ook een deel 2 van dit boek, waar super schattige kleine lappenpopjes in staan.

kraampakket haken

Dag 6: een trappelzak voor in de maxicosi

kraampakket haken

Wat ik ook geweldig vond om te haken was deze maxicosi trappelzak. De afbeelding in deze blog vond ik heel handig. Verder haakte ik zelf een simpele kabel in de zak. Hier heeft mijn nichtje ondertussen al vaak lekker warm in gezeten.

Je kunt de zak voeren met bijvoorbeeld fleece stof, maar ik heb dit niet gedaan, omdat kindjes toch vaak al redelijk warm gekleed zijn en mijn nichtje in augustus geboren werd.

Dag 7: Een hondjesrammelaar

Ook dit hondje is een mooie aanvulling op een kraammand voor een klein baby’tje. Met de houten ringen is het een aantrekkelijk speeltje voor een kindje, omdat ze dit goed vast kunnen houden. Ook deze houten ringen zijn tegenwoordig in veel handwerk winkels of online winkels te vinden.

kraampakket haken

Tot dusver zo ongeveer alles wat ik haakte voor de kraammand. Daarnaast zaten er in deze mand ook nog wel wat andere cadeautjes, niet van wol. En natuurlijk kun je deze cadeautjes ook niet in een mand doen maar een kiezen welke je cadeau geeft. Stuk voor stuk gratis patronen voor leuke baby gerelateerde cadeaus. En geen van alles heel moeilijk om te haken.

Welke dag is jouw favoriet?

Groetjes Nicole

Reacties
Categorieën