Een kraampakket haken, veel inspiratie - Breiclub.nl
Een kraampakket haken

 

Een kraampakket haken: Toen mijn zus zwanger raakte was ik door de dolle heen. Sowieso natuurlijk leuk om tante te worden maar ook omdat ik nu het haken echt goed onder de knie had en dus lekker los kon gaan!

Tijdens de zwangerschap van mijn jongste leerde ik mezelf haken. Een paar dekentjes en mutsjes, waar ik super trost op was. Maar toen mijn zus dus zwanger raakte had ik ondertussen zoveel leuke patronen gevonden, dat ik lekker aan de slag kon.

Ik maakte als cadeau een kraampakket voor mijn zus, iedere dag een cadeautje om uit te pakken. En in dat pakket zaten een hele hoop gehaakte spullen. Ik geef je hieronder een idee.

Dag 1: Olifanten rammelaar

kraampakket haken

Deze super schattige rammelaar is super makkelijk om te maken. En ik vind ‘m er heel schattig uitzien. Je hebt er niet zoveel voor nodig, een haaknaald natuurlijk, (bij voorkeur) katoen en eventueel een rammelkraal voor er in. Ik gebruikte ook veiligheidsoogjes, maar deze kun je ook vervangen door oogjes te haken.

Dag 2:  Een wagenspanner

kraampakket haken

Hier vind je het patroon van de vogeltjes. De wagenspanner maakte ik met een stuk elastiek en klemmetjes welke ik online bestelde. Er zijn verschillende online winkels die deze artikelen verkopen. Tussen de vogeltjes zitten houten kralen die ik omgehaakt heb. Hoe je dat doet, dat vind je  hier

Het in elkaar zetten is nog best een klusje, maar het resultaat vind ik leuk. Er zijn ook vele variaties te vinden via bijvoorbeeld Pinterest.

Dag 3: Een knuffeltje

kraampakket haken

Een knuffeltje, dat vindt toch ieder kind leuk. Voor mijn zus maakte ik dit beertje. Deze vindt je op de site van Haaknaaldenik . Een erg leuk en makkelijk te maken patroon.

Dag 4 Een dekentje

kraampakket haken

Wat natuurlijk niet kan ontbreken voor een klein schattig baby’tje is een dekentje, deze voor in de wieg. Ik vond dit een heerlijk en makkelijk patroon om te haken. En het dekentje zag er prachtig uit. Deze haakte ik met de Soft van de Zeeman, dus ook nog eens totaal niet duur. Het patroon vond ik hier.

Een dekentje voor in de wieg of kinderwagen hoeft niet groot te zijn. Hoe groot ik het precies maakte weet ik niet meer, maar een wieg dekentje wat je in de winkel koopt is meestal zo’n 75 bij 100 cm.

Dag 5: Een katten lappenpopje

Ook haakte ik voor mijn kleine nichtje dit schattige katten lappenpopje. Het patroon hiervoor vind je in het boek ‘Gehaakte lappenpoppen’ van Sacha Blase-van Wagtendonk. Dit boek is zeker de moeite waard om aan te schaffen wanneer je houdt van leuke projectjes, die eigenlijk ook zo klaar zijn. En er is ook een deel 2 van dit boek, waar super schattige kleine lappenpopjes in staan.

kraampakket haken

Dag 6: een trappelzak voor in de maxicosi

kraampakket haken

Wat ik ook geweldig vond om te haken was deze maxicosi trappelzak. De afbeelding in deze blog vond ik heel handig. Verder haakte ik zelf een simpele kabel in de zak. Hier heeft mijn nichtje ondertussen al vaak lekker warm in gezeten.

Je kunt de zak voeren met bijvoorbeeld fleece stof, maar ik heb dit niet gedaan, omdat kindjes toch vaak al redelijk warm gekleed zijn en mijn nichtje in augustus geboren werd.

Dag 7: Een hondjesrammelaar

Ook dit hondje is een mooie aanvulling op een kraammand voor een klein baby’tje. Met de houten ringen is het een aantrekkelijk speeltje voor een kindje, omdat ze dit goed vast kunnen houden. Ook deze houten ringen zijn tegenwoordig in veel handwerk winkels of online winkels te vinden.

kraampakket haken

Tot dusver zo ongeveer alles wat ik haakte voor de kraammand. Daarnaast zaten er in deze mand ook nog wel wat andere cadeautjes, niet van wol. En natuurlijk kun je deze cadeautjes ook niet in een mand doen maar een kiezen welke je cadeau geeft. Stuk voor stuk gratis patronen voor leuke baby gerelateerde cadeaus. En geen van alles heel moeilijk om te haken.

Welke dag is jouw favoriet?

Groetjes Nicole

Olga Ter Mul
Door

Olga Ter Mul

op 26 Jun 2017

Ik ben bezig om dingen te haken die ik kan verkopen voor de stichting 4 Jason een jongen van 9 die op zijn achtste onder een trekker kwam zie 4 Jason op face book ik zou graag een aantal dingen die jij gehaakt hebt ook haken maar mijn computer blokkeerd de download zou je mij de patroon van het dekentje en hond en poes kunnen sturen op email dank je wel

Nicole
Door

Nicole

op 28 Jun 2017

Oh dat is jammer. Als u uw email adres even noemt (Het email adres wat u invult kan ik niet zien) dan zal ik het mailen. Groetjes Nicole

Rita van beersel
Door

Rita van beersel

op 26 Jun 2017

Zo mooi zou dit ook willen haken , heb twee van mijn kinderen due zwanger zijn.is dat moeilijk , kan ik je boek of de patroontjes bij u bestellen.

Nicole
Door

Nicole

op 28 Jun 2017

Het zijn hele leuke cadeautjes om te maken, en niet moeilijk. De linkjes staan in de tekst (op de gekleurde woorden kun je klikken). Het boek kunt u niet bij mij bestellen maar wel via bijvoorbeeld bol.com Groetjes Nicole

Marja
Door

Marja

op 03 Jul 2017

ik vind het dekentje erg mooi. heb je voor mij ook de nederlandse vertaling?

Nicole Vriends
Door

Nicole Vriends

op 03 Jul 2017

Hoi, Ik heb van het dekentje zo geen Nederlandse vertaling. Misschien kun je het vinden via Google of Pinterest. Of misschien een leuk idee voor een nieuwe blog voor mij :-) Dank je

katja Schmidtpott
Door

katja Schmidtpott

op 03 Jul 2017

leuk, maar ik mis de links naar de patronen jammer genoeg

Nicole Vriends
Door

Nicole Vriends

op 03 Jul 2017

De linkjes staan in de tekst hoor, het zijn hyperlinks (de gekleurde woorden daar kun je op klikken dan kom je meteen op de juiste pagina) Hopelijk lukt het zo! Zo niet dan plaats ik graag de link voor je die je zoekt. Groetjes Nicole

Reactie plaatsen