Haakprojecten uit the summer of 2014 - Breiclub.nl
Haakprojecten uit the summer of 2014

Mijn haakprojecten deze zomer wil ik graag met jullie delen! Net als Marijke al eerder vertelde in haar blog, had ik hetzelfde antwoord op de vraag: Zie jij jezelf als een breister, een haakster of doe je beide?

Mijn duidelijke antwoord: een breister! Maar….deze zomer ben ik overstag gegaan.

Ik heb de haaknaald gepakt, de stoute schoenen aangetrokken en ik heb enkele haakprojecten gemaakt. Ik deel ze vandaag met je!

Waarom ben ik met haakprojecten begonnen?

Haken is juist in de zomer een leuke bezigheid omdat het fijner werkt, zeker als je haakt met lekker luchtig katoen. Een haaknaald ligt gemakkelijker in de hand dan twee breinaalden onder je armen.

En deze zomer is kant in de winkel helemaal hot en zie je kant overal in terug: kanten t-shirts, tops en tunieken en een randje kant langs een korte broek.

Helemaal geweldig en dit kant inspireerde mij of voor mezelf en mijn dochter een top te haken.

Haakprojecten

Deze top is gemaakt naar het voorbeeld uit het patronenboek 2010/2011 van Bergere de France. En gehaakt met Phildar Coton 3 (kleur Lotus).

Met de top voor mezelf ben ik nog bezig en dit is naar een voorbeeld uit het patronenboek van Bergere de France 2012/2013 en ik gebruik hiervoor Phildar Cabotine (kleuren Craie en Azure).

Haakprojecten

Haakproject: Nog meer haakcreaties

Hieronder laat ik nog wat meer voorbeelden zien van mijn “haakvirus” van deze zomer. Wie weet inspireer ik wel iemand om ook de haaknaald op te pakken!

Haakprojecten

Deze gehaakte tas is gemaakt van Phildar Partner 6 en Phildar Zibeline in de kleur noir en het patroon komt uit het creatieboek 2013/2014 van Bergere de France.

En toen ben ik begonnen aan het groot project en heb ik een plaid in neat ripple patroon gehaakt.  Dit is naar een voorbeeld die ik gevonden heb op internet en mijn vriendin en ik zijn alle twee gelijk begonnen om de plaid te haken.

Zij gebruikt zomerse kleuren en ik heb gekozen voor wat meer herfstkleuren. Een supermooie en fijne plaid om nu het wat kouder wordt om je heen te slaan als je buiten zit.

Haakprojecten

En omdat ik het haken van Granny squares tijdens het warme weer lekker vond om in het zonnetje in de tuin te gaan zitten doen, ben ik ook aan een plaid van Granny squares begonnen. Ik haak dit met Phildar Coton 3 en Phildar Zenith.

Haakprojecten

Zijn jullie door onze site ook geïnspireerd geraakt om als breister aan een haakproject te beginnen of is het juist omgekeerd en ben je een haakster die is gaan breien? En als je nog leuke beginnende haakprojecten hebt: laat ze gerust achter ter inspiratie!

 

Angelique
Door

Angelique

op 27 Aug 2014

Wat een productieve zomer! Super leuk!

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 27 Aug 2014

Ja, ik heb vooral veel zitten haken tijdens het WK voetballen.......

Reactie plaatsen