Babydeken breien voor de maxi-cosi of wandelwagen - Breiclub.nl
Babydeken breien

Mijn blog gaat deze keer over: een babydeken breien.

Eigenlijk ben ik niet zo’n breier. Ik haak meestal. Maar af en toe wil ik wel eens een uitzondering maken. Het breien heb ik mezelf aangeleerd via internet. Ik ben er dan ook nog langs zo goed niet in dan het haken. Maar verandering van spijs doet eten en zo ben ik aan het breien geslagen.

Ik heb een dekentje voor de maxi-cosi of voor de wandelwagen gebreid. Ik heb het patroon lekker makkelijk gehouden. Want zoals ik zei zo goed ben ik nog niet in breien.

Voor de deken heb ik 4 bollen phildar coton 3 gebruikt. En breinaalden 5. Hierdoor wordt het een luchtige deken.

Babydeken breien: patroon

Babydeken breien

Ik heb 80 steken opgezet. Hiervoor gebruik ik altijd de enkele opzet methode. In dit filmpje wordt mooi uitgelegd hoe dat moet.

Om het effect te krijgen wat ik wou moet je eerst 8 recht en daarna 8 averecht breien. Dit doe je tot het einde. Dan in de volgende toer begin je dus met 8 averecht en dan 8 recht. Zo ga je steeds door totdat je 8 toeren hebt gebreid.

Dan begin je de negende toer met 8 recht en dan 8 averecht. Zo krijg je dus een soort blokjes effect. Dit doe je totdat je de hoogte hebt bereikt die je wilt. Ik heb het 160 toeren hoog gemaakt.

Om het mooi af te werken heb ik in alle 4 de kleuren die ik heb gebruikt ook nog een rij vasten om het werk gehaakt (dus toch nog een beetje haken).

De afmetingen van het dekentje zijn ongeveer 50 x 70 centimeter.

Ik heb zelf dit dekentje twee keer gebreid. Ik gebruikte de dekentjes voor in de maxi-cosi in de auto. Hier was het ideaal voor want het is niet te dik. En in de auto is het meestal warm genoeg. En ook gebruikte ik de dekens voor in de kinderwagen. Ik had namelijk nog een dikker (lelijk) dekentje wat bij de kinderwagen hoorde en daar had ik dan deze deken overheen.

Babydeken breien

En ook gebruikte ik het dekentje in huis in de kinderwagen. Onze zoon wou namelijk overdag alleen maar in de kinderwagen slapen. Dus dan was het ook handig dat het dekentje lekker luchtig was. Of ik legde het lekker over hem heen als hij in de box in slaap was gevallen.

Babydeken breien

Ook voor mijn dochter heb ik de dekentjes lekker gebruikt. Helaas past zij ook al niet meer in de reiswieg/ kinderwagen. Dus ik moet eigenlijk een beetje afscheid nemen van mijn dekentjes. Want met dit weer heb ik het dekentje ook niet nodig in de maxi-cosi. Maar ik heb er erg veel plezier van gehad. 

Dus ja, nu moet ik weer grotere dekens maken voor in het ledikantje. Of het peuterbed. Maar dan is de vraag nog, ga ik die breien of haken.

Wat doen jullie eigenlijk liever, breien of haken? 

jessie
Door

jessie

op 26 Jun 2016

Hallo, ik kan het allebei. Op dit moment haak ik het liefst. Ook babydekentjes. Het gebreide dekentje is een leuk idee om erbij te doen in de wintermaanden. Hartelijk dank.

Barbara
Door

Barbara

op 28 Jun 2016

Hoi Taetske, Ik ben meer van het breien. Ik kan wel haken, maar meer voor de afwerking. Vanwege 2 aankomende kleinkinderen heb ik me even gericht op babydekentjes😄 In de winter hoorde ik dat ik grootmoeder werd en ben toen aan het breien gegaan, me niet realiserend dat het zomerbaby's worden. Nu dus flux aan de katoenen dekentjes en dat doe ik net als jij op dikkere naalden. Als de dekentjes te klein worden kun je ze natuurlijk aan elkaar haken, dan blijf je er nog lang plezier van houden! Groet, Barbara

Taetske
Door

Taetske

op 06 Jul 2016

Dat is een goed idee zeg. Om ze aan elkaar te haken. Had ik nooit aan gedacht.

Nelly Megens van Dijk .
Door

Nelly Megens van Dijk .

op 30 Jun 2016

hoe moet ik zorgen dat de zijkanten van een gebreide deken niet omkrullen.

Hilly
Door

Hilly

op 25 Aug 2019

Als je de eerste 5 steken recht breid dan krult de rand niet om

Anne
Door

Anne

op 17 Jan 2017

Wat een leuk patroontje! Ik ga het uitproberen, ben benieuwd :-) Bedankt.

liejanne schutte
Door

liejanne schutte

op 20 Feb 2019

je zou de dekentjes ook aan elkaar kunnen haken en er een rand omheen haken zo kun je ze door blijven gebruiken

Tiny kortekaas
Door

Tiny kortekaas

op 26 Aug 2019

Hallo ik ben Tiny kortekaas ,mijn leeftijd is72jaar en handtwerk graag, zoals breien kaarte maken en haken.ben heel blij met het filmpje hoe ik steken op moet zetten,ik deed het op een ander manier, maar dit vind ik beter.Hartelijke groeten Tiny

Reactie plaatsen