Kerstengeltjes haken en breien - Breiclub.nl
Kerstengeltjes haken en breien!

Kerstengeltjes haken en breien: het klinkt misschien nog wat ver weg maar niet voor mij! Het is momenteel zomervakantie, maar als we ons raam uitkijken lijkt het wel herfst.

En wat betekent de herfst? Juist, leuke haak- en breiprojecten voor de kerst! Misschien een beetje vergezocht, maar ik vind het zo leuk om te doen.

Want voor je het weet is het december en dan zou het leuk zijn als je op tijd bent wezen kersengeltjes haken of breien!

Kerstengeltjes haken en breien

Natuurlijk heb ik een aantal UFO’s (UnFinished objects) of WIP’jes (Work In Progress) liggen die meegaan op vakantie, maar ik ben op zoek gegaan naar kerstdingetjes.

Kerstengeltjes haken

Drie jaar geleden had ik een kerstboom met de gebreide kerstballen van Anne & Carlos.

Deze heb ik vorig jaar geruild voor een set hele truttige paarse en roze ballen, want de ruilster heeft een klein kindje en was erg geholpen met mijn onbreekbare exemplaren.  Zij blij, ik blij want zo krijg je gratis en voor niets weer eens wat “nieuws”.

En nu? Wat ga ik dit jaar in mijn boom hangen? Natuurlijk ben ik gaan zoeken op het woord “christmas”op mijn favoriete zoek/vind/inspiratie site Ravelry.

Ik vond van alles en oh wat word ik toch hebberig van die site!  Zoveel dingetjes die op mijn wensenlijstje staan. Ik zag potentiële cadeautjes , ik zag projectjes om mijn hui s op te leuken, ik zag zoveel dat ik bijna in de verleiding kwam. Maar nee ik was op zoek naar iets nieuws voor in de kerstboom.

Kerstengeltjes haken

Ik zag deze:

Kerstengeltjes haken

En deze:

Kerstengeltjes haken

Maar ik zag ook de mogelijkheid om engeltjes te haken, hele lieve eenvoudige kleine kerstengeltjes haken:

Kerstengeltjes haken

 

Kerstengeltjes haken van Roswitha Mueller

Deze mooie engeltjes zijn van Roswitha Mueller en ik vind ze perfect in al hun eenvoud. Ik zocht in mijn schier onuitputtelijke voorraad katoen en ging aan de slag:

Het hoofdje haakte ik van witte katoen:

Kerstengeltjes haken

Voor mij heel fijn is dat het jurkje er aan vast gehaakt wordt, dus ik hoef ze niet aan elkaar te naaien want dat vind ik het minst leuke werkje van amigurimi haken.

Dus na het hoofdje ga je verder met het jurkje in een andere kleur. Toen ik die klaar had vond ik het meer op een muts lijken dan op een engeltje maar de vleugels moesten nog.

Kerstengeltjes haken

De vleugels worden apart gehaakt en er later aan gezet. Ik was bang ik te dik garen had en  dat de vleugels te groot zouden worden maar niets was minder waar:

Kerstengeltjes haken

Al hakend vond ik dat de engel ook wel als eierwarmer kan dienen voor het kerstontbijt:

Kerstengeltjes haken

Klaar in een uurtje dus nog tijd genoeg om voor kerstmis genoeg engeltjes om een flinke boom te vullen!

Kerstengeltje breien?

Ben je niet zo’n haakster en brei je liever? Het  bovenstaande patroon is ook vertaald in een breipatroon.  Ik heb die natuurlijk ook even uitgeprobeerd:

Kerstengeltjes haken

Het breien van dit lieve engeltje was een iets ingewikkelder en langer durend projectje dan het haken ervan. Persoonlijk haak ik zulke kleine dingetjes/figuurtjes liever. Wat doe jij liever, kerstengeltjes haken of breien?

 

Jolanda
Door

Jolanda

op 21 Aug 2014

Wat een super leuk idee! Heb je misschien het patroon in het nederlands?

Angelique
Door

Angelique

op 21 Aug 2014

Nee helaas. Ik ga de ontwerpster mailen of ik hem mag vertalen voor haar. Wordt vervolgd.

gerda
Door

gerda

op 21 Aug 2014

ik mis de beschrijving van het haken van de vleugeltjes...... verder echt een schattig engeltje, kijken of ik mijn team van de huiskamer zover krijg om voor alle bewoners zo'n engeltje te haken of voor aan het naambordje bij de deur bedankt dat je het nu al deelt, hebben we nog alle tijd. we gaan 1 september starten met een nieuw team (huis is omgebouwd tot kleinschalig wonen) en komende dinsdag hebben we een gezellige bijeenkomst bij onze teamcoach thuis, mooie gelegenheid om dit aan te kaarten! dank je wel en als je nog de beschrijving van de vleugels hebt graag. gerda

Angelique
Angelique
Door

Angelique

op 21 Aug 2014

Hoi Gerda. De vleugels staan in het schema "wings" onder de "gown".

Aagje Boersma
Door

Aagje Boersma

op 21 Aug 2014

Graag wil ik het engelenpatroontje ontvangen.

Angelique
Riet Berkhoff
Door

Riet Berkhoff

op 21 Aug 2014

Is er ook een mogelijkheid om het patroon van de prachtige kerstengeltjes te ontvangen, en het liefst in het nederlands. hartelijke groeten Riet Berkhoff

Babette
Angelique
Door

Angelique

op 22 Aug 2014

Ik heb akkoord van de ontwerpster en zal de vertaling zsm plaatsen.

hetty jager
Door

hetty jager

op 04 Oct 2014

yes !!heel fijn is zo,n mooi engeltje leuk voor de kerst of inderdaad als eiwarmertje leuk oor mensen.

Reactie plaatsen