Creatieve breipatronen van Bergere de France - Breiclub.nl
Creatieve breipatronen in de breiboeken van Bergere de France!

Creatieve breipatronen in de breiboeken van Bergere de France!

In veel van mijn blogs laat ik breivoorbeelden zien die ik heb gemaakt van patronen uit breiboeken van Bergere de France. Bergere de France komt elk jaar met een nieuw creatieboek uit.

Ik wil graag mijn enthousiasme over deze breiboeken delen, omdat ik dit heel mooie boeken vindt. Je kunt de staaltjes van de wol zien en voelen en er staan mooie patronen in voor jong en oud en voor de beginnende en gevorderde breister.

De breiboeken doen me denken aan de breiboeken van 3 Suisses van vroeger. Ik weet dat mijn moeder deze boeken in de jaren 60 en 70 al had en dat ik als klein meisje met mijn vingers langs de wolstaaltjes ging om te vergelijken en het zo mooi vond om de verschillende kleuren naast elkaar te zien.

Dit gevoel van willen aanraken en kleuren zien heb ik overigens ook als ik een wolwinkel binnenloop. Dan heb ik moeite om me in te houden en zou ik het liefst met tassen vol de winkel uitgaan. Gelukkig houdt mijn verstand en de inhoud van mijn portemonnee me vaak tegen, aangezien ik nu al vaak met meerdere breiwerken tegelijk bezig ben.

Het merk Bergere de France

Bergere de France is een familiebedrijf dat sinds 1946 wol produceert en gevestigd is in Bar-le-Duc in de regio Lorraine in Frankrijk. Daar wordt de wol gesponnen in de eigen spinnerij, gekleurd en tot bollen verwerkt. Voor liefhebbers, de fabriek is te bezichtigen.

bergere de france

Breiboeken op een rijtje

Elk jaar rond de zomer komen het nieuwe creatie- en patronenboek uit. Let even op, omdat het creatieboek alleen de modellen en de wol laat zien en de patronen staan in het aparte patronenboek. Het creatieboek is gratis te krijgen, het patronenboek moet je kopen. Verder brengt Bergere de France door het jaar heen ook verschillende themanummers uit met babypatroontjes of patronen voor beginners. Ik zet er even een paar op een rijtje.

De boeken en wol zijn het gemakkelijkst te verkrijgen via internet op verschillende websites. Als je googled op Bergere de France dan zie je de verschillende winkels en websites in Nederland en België die leverancier zijn van Bergere de France.

Wie is net zo enthousiast over de breiboeken van Bergere de France als ik? En ken je ook de boeken van 3 suisses van vroeger nog?  

Desmet Leona
Door

Desmet Leona

op 13 Aug 2015

Op 19 Juli werdt door mij 8,49 euro gestort op rekening van bergere de france voor het bestellen van het breipatronenboek, 2015-2016 tot op heden heb ik nog steeds niets bekomen. Groeten, Mevr. Dumoulin-Desmet Dumoulin-Desmet Brusselsesteenweg 521 1731-Zellik Belgie

carine
Door

carine

op 25 Jul 2019

hallo kan iemand mij helpen aan een patronenboek van bergere de france 2014/2015

Monique
Door

Monique

op 03 Oct 2020

Kan iemand mij helpen aan het breipatroon van het vest met rolkraag no. 240 uit catalogus 2015/2016?

Reactie plaatsen