Het mooie handmade knitwear van Inti
Het mooie handmade knitwear van Inti

Het mooie handmade knitwear van Inti: Een paar jaar geleden liet mijn buurvrouw een supermooi plaid zien dat afkomstig was van het label Inti Knitwear. Toen ik Inti opzocht op internet, kwam ik de mooiste breiontwerpen tegen voor plaids, sjaals, mutsen, vesten en truien. Ik vind dit label zo mooi en en de ontwerpen zo puur dat ik Inti graag ook bij jullie onder de aandacht breng.

Wie en wat is Inti?mooie-handmade-knitwear van-Inti-1

Inti gebruikt  een mooie spreuk op haar website die alles zegt over wat Inti is en wil uitstralen. 

“The best things in life are still made bij hand”.

Dit geldt natuurlijk voor heel veel dingen, maar zeker ook voor gebreide kleding. Als fanatieke breister ben ik het daar 100% mee eens en vind ik het mooi om te zien dat gebreide mutsen, sjaals, truien, vesten al een paar jaar weer helemaal ‘in’ zijn. In de zomer- en wintercollecties in de winkels zie je steeds weer mooie voorbeelden terugkomen.

Inti is een uniek Nederlands knitwear label dat eigen ontworpen wollen kleding maakt in samenwerking met een groot team breisters uit Ecuador en Peru.

Het materiaal dat ze gebruiken Peruaanse alpaca en merino wol. Inti begon om bestaande spullen in te kopen in Ecuador. Nu worden ontwerpen gemaakt, die vervolgens steek voor steek door lokale breisters worden gebreid. De breister zelf staat met haar handtekening in het label van Inti.

De huiscollectie

Elk jaar komt Inti Knitwear met een nieuwe huiscollectie in verschillende rubrieken, waarmee ze inspelen op nieuwe trends.

De collectie 2014/2015 bestaat uit vrouwen woven, vrouwen knit, mannen knit, ponchos, sjaals en hoeden.

Deze collectie kenmerkt zich vooral door het gebruik van neutrale kleuren en veel patronen, zoals kabels, in ruime of juist getailleerde vesten. De gebruikte kleuren zijn ecru, donkerblauw en grijs.

Inti laat previews zien op haar facebookpagina en de items van de collectie zijn te zien op de website, www.intiknitwear.com.  Verder brengt zij elk jaar een Inti magazine uit.

Eerdere collecties waren veel kleurrijker en kenmerkte zich door patronen in verschillende warme kleuren.

Inti Knitwear is te koop in verschillende winkels. Welke winkels dit zijn, kun je vinden op de website van INTI zelf,  www.intiknitwear.com.

Aangezien het allemaal handwerk is, hangt hier ook wel een prijskaartje aan. Voor mij is Inti vooral een inspiratiebron en ik gebruik de prachtige patronen en modellen in mijn eigen breiwerken.

Wat vinden jullie van de breiontwerpen van INTI knitwear?

leen hemelaer
Door

leen hemelaer

op 04 Jan 2016

Ben eens gaan kijken, het zijn inderdaad prachtige modellen! Graag had ik een vest voor mannen (belga) gemaakt maar helaas heb ik een patroon nodig. Kan iemand mij helpen eventueel mits betaling, bedankt alvast

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 15 Mar 2016

Even een verlate reactie. Naar mijn weten zijn er geen patronen van Inti te koop. Dus helaas.

Reactie plaatsen